Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Isku-Volleysta Cup-mestari

 

Isku-Volleysta Cup-mestari


Tampereen Isku-Volley pääsi juhlimaan lentopalloilun Suomen Cupin mestaruutta kymmenen vuoden tauon jälkeen. Isku-Volley kaatoi viime kauden tuplamestarin, rovaniemeläisen Team Lakkapään Suomen Cupin finaalissa suoraan 3-0 (32-30, 25-19, 25-23) kovaäänisen kannattajajoukkonsa siivittämänä Vantaan Energia Areenalla. Mestaruus takasi Iskulle paikan kansainväliseen CEV Cupiin ensi kaudelle.

Isku-Volleyn aiemmat cup-mestaruudet ovat vuosilta 1982, 2001 ja 2002. Keväällä 2002 Isku voitti Suomen Cupin lisäksi myös Suomen mestaruuden. Vuoden 2002 joukkueesta edelleen Isku-Volleyssa pelaavat Matti Ollikainen ja joukkueen kapteeni Tuomas Tihinen.

- Hyvältä tuntuu pitkästä aikaa olla kultamitali kaulassa. Tätä vartenhan tätä tehdään. Ottelu oli rikkonainen, mutta lopussa olimme kovia. Taistelupalloja oli paljon, ja ne kääntyivät suurimmaksi osaksi meille, kapteeni Tihinen sanoi ottelun jälkeen.

- Lähdimme hakemaan voittoa ja eurocupin paikkaa, ja  tulos oli hyvä. Tämä oli meiltä erittäin tasainen esitys. Luotimme, että se riittää. Välillä piti rauhoitella poikia, ettei tarvitse yrittää liikaa, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Heino kehui koko joukkueen esitystä, mutta nosti esiin varsinkin hakkuri Jose Luis Martellin. Mestaruus oli Martellille ensimmäinen Suomen kentillä.
- Josen hyökkäyspeli oli huikeaa. Kun miehellä on silmissään tuollainen halu, tahto ja palo voittaa, niin tulos on aika mahtava, Heino kehui.

Martell palkittiin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajana. Martell takoi pistesaldon 17/+15 ja hyökkäysprosentti oli 59%. Martell teki vain yhden hyökkäysvirheen, eikä jäänyt kertaakaan vastustajan torjuntaan.

- Erityisen hyvää ottelussa olivat myös torjunta ja torjunnan jälkeiset puolustuspallot. Pääsimme kaivamaan pallot peliin ja puolustuksen jälkeiset hyökkäykset olivat huippuluokkaa, Heino sanoi.

Isku otti ottelussa 12 suoraa torjuntaa ja tappoi puolustuksen jälkeiset hyökkäykset 58% teholla. Lakkapäällä vastaavat lukemat olivat 9 torjuntaa ja 34%.
Lakkapään valmentaja Normunds Veinbergs oli pettynyt omien miestensä pehmeyteen varsinkin laitahyökkäyksissä.

- Eniten olen pettynyt siihen, että mitä tiukempi tilanne, sitä pehmeämmät ratkaisut, varsinkin erien lopuissa. Isku hyökkäsi paljon rohkeammin ratkaisupaikoista. Näissä paikoissa pitäisi aina uskaltaa hyökätä aggressiivisesti, Lakkapään valmentaja Normunds Veinbergs harmitteli.

Lakkapään hakkuri Spencer Leiske teki pisteet 21/+12. Kumpikaan rovaniemeläisten laitureista ei päässyt plussan puolelle. Patric Durbin jäi lukemiin 8/0 ja Jouni Palokangas lukemiin 6/-3.

Mestaruusjuhlat jäävät Iskulla lyhyeen, sillä seuraavaksi edessä on kansainvälisen Challenge Cupin ottelu kreikkalaista Olympiakosta vastaan. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran Ateenassa 11.1. ja uudelleen Tampereella 19.1.
- Maanantaina on treenit, ja tiistaiaamuna aikainen lähtö Kreikkaan. Keskiviikon peli on taas kauden kohokohtia, ja tärkeä peli joukkueen ja pelaajien kehittymisen kannalta. Otteluun ei ole varmasti vaikea syttyä, ja olisi tärkeää, että pystyisimme pelaamaan rauhallisen, hyvän pelin omalla tasolla, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Isku-Volley ry - logo

Isku-Volley - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Sanni Ollonen Iskun yleispelaajaksi

Sanni Ollonen Iskun yleispelaajaksi

Uusi tuttavuus Sanni Ollonen kirjoitti sopimuksen kaudelle 20-21. Sannilla alkaa nyt 12 kausi lentopallon parissa ja aikaisemmat kaudet ovat kuluneet kasvattajaseuran Euran Raikun sekä Kuortaneen valmennuskeskuksen riveissä.

Lue lisää
Fyysinen Kuzbass liian vahva Ford Store Levoranta Sastamalalle

Fyysinen Kuzbass liian vahva Ford Store Levoranta Sastamalalle

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän Superliigan kakkosena oleva Kuzbass Kemerovo osoittautui liian kovaksi vastustajaksi Ford Store Levoranta Sastamalalle (ValePa Sastamala Tampere) miesten lentopallon CEV Cupin puolivälierien avausosassa keskiviikkona.

Lue lisää
VaLePa saapuu Cup-viikonlopun jälkeen Pyynikille

VaLePa saapuu Cup-viikonlopun jälkeen Pyynikille

Rantaperkiön Isku kohtaa vuoden ensimmäisessä lentopallon Mestaruusliigan kotiottelussa sarjajohtaja Vammalan Lentopallon.

Lue lisää
Isku kärsi tappion Lakkapään vahvalle keskihyökkäykselle

Isku kärsi tappion Lakkapään vahvalle keskihyökkäykselle

Team Lakkapään keskihyökkäys oli liian kova Iskulle Rovaniemellä pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa.

Lue lisää
Palkinto karkasi Iskulta hyökkäysvirheisiin Oulussa

Palkinto karkasi Iskulta hyökkäysvirheisiin Oulussa

Rantaperkiön Isku jäi ilman palkintoa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Ettaa vastaan Oulussa, kun kolmannen erän loppu karkasi käsistä.

Lue lisää
Hurrikaani tiistaina Pyynikille

Hurrikaani tiistaina Pyynikille

Vain pari päivää edellisen kotiottelun jälkeen Isku kohtaa toisen joukkueen sarjakärjen tuntumasta, kun Hurrikaani-Loimaa saapuu Pyynikille tiistaina 14.11. klo 18.30.

Lue lisää