Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Isku kaatoi Sammon ja jatkaa taistelua välieräpaikasta

Tampereen Isku-Volley kaatoi Pielaveden Sammon Lentopallon Mestaruusliigan kolmannessa puolivälieräottelussa suoraan erin 3-0 (25-23, 25-21, 25-17) ja kavensi voitot tilanteeseen 1-2. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Sammolla oli mahdollisuus katkaista ottelusarja jo Pyynikillä ja ottaa välieräpaikka, mutta kotijoukkue hallitsi tällä kertaa peliä. Isku aloitti terävästi heti ensimmäisestä erästä, ja sai vierasjoukkueen otteen herpaantumaan. Kolmannessa erässä Sammon peliä sekoittivat entisestään tuomariratkaisut, ja Isku pääsi käyttämään tilanteen hyväkseen.

- Lähdimme peliin rennosti, hyvällä fiiliksellä. Vähillä virheillä yritimme selvitä pelin, ja loppua kohden se onnistui. Pelissä tuli pitkiä taukoja, mutta onneksi pojat osasivat ottaa rauhallisesti, eivätkä tauot sekoittaneet peliä, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Tauoilla Heino viittasi varsinkin kolmannessa erässä tapahtuneeseen Sammon protestointiin tuomariratkaisuista. Ilkka Sammelvuo sai tapahtumista keltaisen kortin.

- Olimme tänään altavastaajia koko ajan. Teimme enemmän virheitä kuin Isku. Tuomari vihelsi paljon kyseenalaisia palloja ja kaikki menivät Iskulle. Se kuumensi turhaan tunteita, Sammon valmentaja Jukka Tuovinen harmitteli.

Kolmannen erän loppu meni selkeästi kotijoukkueelle. Tuomas Tihinen meni syöttöruutuun tilanteessa 20-17 ja syötti ottelun  loppuun. Syöttöputkeen mahtui kaksi ässäsyöttöä, eikä kotijoukkueen ote herpaantunut, vaikka Sammon protestointi aiheutti useita ottelukatkoja. Ottelu ratkesi heti ensimmäiseen ottelupalloon, kun Ilkka Sammelvuon hyökkäys meni leveäksi.

Isku-Volleyn parhaana pelaajana palkittiin liberoksi palannut Tommi Roininen. Roininen sai myös ottelussa Alan miesten positiivisimman pelaajan palkinnon. Sammon parhaana palkittiin Ilkka Sammelvuo, joka oli myös joukkueensa paras pistemies tuloksella 12/+1.

Iskun parhaat pistemiehet olivat hakkuri Ville Louhela (18/+11) ja Matti Ollikainen (11/+8).

Voitto oli Isku-Volleylle ensimmäinen tällä kaudella Pielaveden Sammosta. Tamperelaisjoukkue on voittanut Sammon viimeksi reilu vuosi sitten, silloin vieraskentällä. Syksyn vierasottelussakin voitto oli lähellä, mutta silloin Sampo ratkaisi ottelun tiukan väännön jälkeen itselleen lukemin 3-2.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Pielavedellä torstaina 22.3. klo 18.30. Sammolla on mahdollisuus katkaista ottelusarja kotonaan, mutta mikäli Isku hakee Pielavedeltä voiton, siirtyy ottelusarjan ratkaisu
Tampereelle.

Parhaat pelaajat:

Tommi Roininen, Isku: Parannettavaa jäi, mutta jos joukkue pystyy pitämään tämän sykkeen ja tason, niin ollaan vahvoilla. Paineita ei ole, vaan voimme pelata pää tyhjänä niin kuin jokainen pallo olisi viimeinen pallo. Tänään oli hieno tunnelma, hyvä yleisö ja paljon meteliä.

Ilkka Sammelvuo, Sampo: Isku pelasi hyvin, mutta tuomari vei peliä. Tuomarin työskentely tuntui selvältä linjavedolta.

Sanni Ollonen Iskun yleispelaajaksi

Uusi tuttavuus Sanni Ollonen kirjoitti sopimuksen kaudelle 20-21. Sannilla alkaa nyt 12 kausi lentopallon parissa ja aikaisemmat kaudet ovat kuluneet kasvattajaseuran Euran Raikun sekä Kuortaneen valmennuskeskuksen riveissä.

Lue lisää
Fyysinen Kuzbass liian vahva Ford Store Levoranta Sastamalalle

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän Superliigan kakkosena oleva Kuzbass Kemerovo osoittautui liian kovaksi vastustajaksi Ford Store Levoranta Sastamalalle (ValePa Sastamala Tampere) miesten lentopallon CEV Cupin puolivälierien avausosassa keskiviikkona.

Lue lisää
VaLePa saapuu Cup-viikonlopun jälkeen Pyynikille

Rantaperkiön Isku kohtaa vuoden ensimmäisessä lentopallon Mestaruusliigan kotiottelussa sarjajohtaja Vammalan Lentopallon.

Lue lisää
Isku kärsi tappion Lakkapään vahvalle keskihyökkäykselle

Team Lakkapään keskihyökkäys oli liian kova Iskulle Rovaniemellä pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa.

Lue lisää
Palkinto karkasi Iskulta hyökkäysvirheisiin Oulussa

Rantaperkiön Isku jäi ilman palkintoa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Ettaa vastaan Oulussa, kun kolmannen erän loppu karkasi käsistä.

Lue lisää
Hurrikaani tiistaina Pyynikille

Vain pari päivää edellisen kotiottelun jälkeen Isku kohtaa toisen joukkueen sarjakärjen tuntumasta, kun Hurrikaani-Loimaa saapuu Pyynikille tiistaina 14.11. klo 18.30.