Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voittaako Tappara tämän kauden liigamestaruuden

Voittaako Tappara tämän kauden liigamestaruuden

Tämän kauden Tappara on jälleen mestariehdokas. Jukka Rautakorven ollessa peräsimessä joukkueella on selkeä suunta, mutta riittääkö paukut mestaruuteen asti? 
Kapteenista Kuusela- Mäntylä - Vittasmäki - Jasu kuvastavat joukkueen kokemukseen pohjautuvaa koostumusta ja joukkueella on täydet mahdollisuudet tuoda Tampereelle joukkueen 18. mestaruus - edellisestä onkin se kaksi vuotta. Tappara on päässyt finaaliin nyt peräkkäis joka kausi sitten alkaen vuodesta 2013!

Joukkueesta mestariksi?

Paljon lepää myös maalivahti Christian Heljankon harteilla. Vuonna -97 syntynyt pelaaja on pystynyt tällä kaudella pelaamaan 23 ottelussa ottaen suoran voiton 12 ottelussa ja pelaten 91,44% torjuntaprosenteilla, joka on käytännössä samaa tasoa, mihin hän on yltänyt myös edellisillä kahdella kaudellaan.

Joukkue kuitenkin otti voitot kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan tällä kaudella lähes puhtaalla tuloslapulla, jolla oli vain JYP:iä vastaan 4-3 jatkoaikavoitto, mutta loppuvuosi on ollut Tapparalle tällä kaudella vaikea ja viimeiset kymmenen ottelua ovat tuoneet vain neljä suoraa voittoa ja yhden jatkoaikavoiton, sen sijaan tappioita on tullut 3 suoraan ja kaksi jatkoajalla, joten jos tätä suuntaus on pidempiaikainen, voi Tapparan kannattajat todeta, ettei tämäkään kausi tuonut mestaruutta.

Mutta vedonlyöntisivustot kuten Unibet luottaa vielä Tapparaankin, vaikkakin Oulun ylpeys Kärpät lienee kaikkien toimistojen ykkössuosikki mestariksi tälle kaudelle.

Riittääkö Tapparan taitotaso?

Tämän kauden Tapparan pistenikkarit ovat tuttuja kasvoja menneiltä kausilta. Ei siis ole mikään ihme, että joukkueen ykköspistemies on Kristian Kuusela, joka on pelaamassaan 34 ottelussa saalistanut lähes pisteen per peli tehden 11 maalia ja 19 maalisyöttöä, laukoen kuitenkin noin 40 kertaa vähemmän kuin joukkueen toinen pisterohmu Charles Bertrand, jolla on kasassa 29 ottelustaan pisteet 14+11 ja samalla eniten maaleja tapparalaisista. Kristian Kuusela on Tapparan lisäksi ehtinyt pelata myös Ässissä, Modossa, Kärpissä, Bluesissa sekä Amur Haborovskissa ja nyt Tapparassa kapteenina. Kapteeni Kuuselasta tuli Jukka Peltolan lähdettyä pelaamaan KHL:ään. Viime kaudella Kuusela nakutti runkosarjassa 19+35 ja kultamitali kaulaan Slovakian kisoista! 

Toisena joukkueen sisäisessä maalipörssissä on Jere Karjalainen, jonka tehot ovat 13+14. Tapparalta löytyy itseasiassa viisi pelaajaa, jotka ovat saalistaneet vähintään 10 maalia ja koko joukkue on tehnytkin toiseksi eniten maaleja sarjassa ja päästänyt myös toiseksi vähiten, joten sillä saralla kaikki pitäisi olla kunnossa - isoin kysymys lienee, kuinka Rautakorpi saa nykyisen pelivireettömän joukkueen takaisin voittojen tielle?

Rautakorven menetelmät

Jukka Rautakorpi on monelle suomalaiselle jääkiekon seuraajalle yhtäkuin Tappara, vaikka hän on muitakin joukkueita valmentanut mutta nyt 55-vuotias Rautakorpi on nyt viidettä kertaa Tapparan päävalmentajana ja takana on yksi mestaruus vuonna 2003 ja kaikkiaan kuusi SM-hopeaa. Rautakorvella on oma tyylinsä hoitaa paikkansa ja hänellä on joukkueen pelaajien tuki tekemiselleen. Viime aikoina myös hän on sanonut oman mielipiteensä lajin pariin tulleesta väkivallasta ja sen asemasta pelissä.

Rautakorpea luonnehditaan yleensä kunnianhimoiseksi ja työnteon kautta jääkiekkoon suhtautuvaksi valmentajaksi, joka yleensä vaatii sen pari kautta, jotta joukkue nivoutuu yhteen ja pelitapa saadaan koko joukkueen kattavaksi.


Takaisin edelliselle sivulle
Tsekkihyökkääjä Ondrej Roman Ilvekseen

Tsekkihyökkääjä Ondrej Roman Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään 31-vuotiaalla keskushyökkääjä Ondrej Romanilla. HC Vítkovicen joukkueesta Ilvekseen siirtyvän tsekkihyökkääjän sopimus on yksivuotinen.

Lue lisää
Ilveksen Oskari Laaksoselle NHL-sopimus Buffalo Sabresiin

Ilveksen Oskari Laaksoselle NHL-sopimus Buffalo Sabresiin

Ilveksen kasvatti Oskari Laaksonen on tehnyt NHL-sopimuksen Buffalo Sabresin kanssa. Puolustajan tulokassopimus on kolmivuotinen.

Lue lisää
Kalle Maalahti ja Ville Kolppanen jatkavat Ilveksessä

Kalle Maalahti ja Ville Kolppanen jatkavat Ilveksessä

Puolustaja Kalle Maalahti, 29, ja maalivahti Ville Kolppanen, 27, jatkavat Ilveksessä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Jukka Peltoja ja kaksi Tsekkipelaajaa Tapparaan

Jukka Peltoja ja kaksi Tsekkipelaajaa Tapparaan

Tappara on vahvistanut joukkuettaan kolmella uudella pelaajalla. Joukkueeseen palaa mestarijoukkueiden 2016 ja 2017 kapteenina toiminut Jukka Peltola, ja T¹ekin liigasta kirvesrintoihin liittyvät puolustaja Michal Moravèík sekä hyökkääjä Jiøí Smejkal.

Lue lisää
Kenestä tämän talven Hämeen jääkiekkovaltias

Kenestä tämän talven Hämeen jääkiekkovaltias

Tämän kauden jääkiekkoliiga on edennyt kovaa vauhtia ja nyt on hetki aikaa katsoa, kenestä tulee Hämeen kiekkovaltias, onko Tapparasta valtiaaksi vai tuleeko Ilves takaa, ja mitä tekevät HPK ja Pelicans?

Lue lisää
Tapparalle viisi uutta pelaajaa

Tapparalle viisi uutta pelaajaa

Seitsemän SM-mitalia putkeen voittanut Tappara esitteli kauden 2019-2020 uuden joukkueensa tänään Ratinan kauppakeskuksessa.

Lue lisää