Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappio ei masentanut Mäkistä

 
Tappio ei masentanut Mäkistä


AC Oulu haki sunnuntai-iltana kolme sarjapistettä Tampereen Tammelan stadionilta. Oululaisten voittolukemiksi kirjattiin 2-1 Tommi Siekkisen häärittyä joukkueensa ratkaisupelaajana.

Avausmaalissa Siekkinen väläytti nopeuttaan ja irtosi TPV-puolustukseltaan Frank Jonken jatkon jälkeen. Maali oli oululaisten pelikirjan mukainen.

- Näistä on valmentajan kanssa puhuttu. Frank voittaa pääpalloja hyvällä prosentilla ja minun pitää haistella jatkoja. Nyt onnistui. Toisessa maalissa olin rottana paikalla pistämässä pallon sisään, ratkaisija kuvasi osumiaan.

Kankala uskoo TPV:n pärjäävän jatkossa

Tamperelaisten näkyvimpiä hahmoja oli Kalle Kankala, jonka antamasta vapaapotkusta Jani Nyblom puski kavennuksen. Kankalalla itsellään oli loistopaikka tasoitukseen, mutta laukaus epäonnistui.

- Vastustaja sai horjutettua tasapainoa ja vetäisin siinä liian hätäisesti. Olisi pitänyt malttaa hetki, Kankala kertasi ratkaisupaikkaa.

Taitavan keskikenttäpelurin mielestä TPV oli kuitenkin hyvin pelissä mukana. Hän uskoo joukkueen vielä näyttävän taitonsa.

- Olemme menossa pelaavampaan suuntaan, ja pelasimme mielestäni ihan hyvin tänään. Pystyimme haastamaan Oulun tasaväkisesti. Meillä on hyvä ryhmä kasassa ja joukkue on taitavampi kuin viime vuonna. Tulemme vielä pärjäämään sarjassa.

Malinen tyytyväinen hyvästä aloituksesta

Molempien joukkueiden valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että sunnuntaina nähtiin ajankohtaan nähden hyvätasoinen Ykkösen ottelu.

- Klassikkojen joukkoon tämä ei noussut, mutta kevään alkupeliksi intensiivinen taistelu, AC Oulun Juha Malinen näki.

- Lähes kaikki joukkueet ovat harjoituskaudellakin pudonneet vauhdistamme, mutta TPV jaksoi mukana. Kauden alkumme on mennyt aivan nappiin. Kahdesta vieraspelistä neljä pistettä on hyvä saldo.

Paljon on kirjoitettu oululaisten talousmurheista. Ongelmista huolimatta joukkueen otteissa ei ole nähtävissä tippaakaan löysäilyn makua. Malisen mielestä valoa näkyy tunnelin päässä.

- Jopa ongelmista johtuen olemme saaneet hyvän taistelun päälle. Alkuviikosta pitäisi tulla myös kuun palkka tilille, joten taustallakin tehdään asioita.

Mäkinen luottavainen tappiosta huolimatta

Tamperelaisten päävalmentaja Juha-Pekka Mäkinen näki joukkueensa otteissa tappiosta huolimatta paljon hyvää.

- Viimevuotiseen Oulu-peliin verrattuna tämä oli paljon parempi esitys. Positiivisin mielin voi lähteä kotiin tappiosta huolimatta. Oululta ei etukäteen laskettu tulevan pisteitä. Tsemppi ja meininki meillä olivat hyviä. Varsinkin lopusta olin mielissäni, totesi Mäkinen, joka tarjosi ilkikurisesti Maliselle jo onnitteluja sarjanoususta.

Eniten mietitttävää TPV-luotsilla on erikoistilanteiden puolustamisessa, joista joukkuetta on rokotettu alkukaudesta useampaan otteeseen. TPV oli vaikeuksissa AC Oulun kulma- ja vapaapotkuissa.

- Toinen maali oli samantyyppinen kuin mikä meitä vastaan tehtiin Kotkassa. Siinä meillä on vielä parantamista.

Joukkueensa keskikentän pelaamiseen Mäkinen ei myöskään ollut täysin tyytyväinen.

- Pari ensimmäistä peliä on nyt mennyt kokeilun piikkiin. Jatkossa mennään vähän toisenlaisella keskikentän ryhmityksellä, Mäkinen lupasi.

Joukkueen maalivahtitilanne on herättänyt keskustelua. Michal Slawutan pelilupa ei ollut vielä sunnuntaina Palloliitossa, joten nuori Vili-Oskar Laaksonen vartioi jälleen maalia. Pari hyvää pelastusta tehneeseen maalivahtiin TPV tuskin kaatui.

- Nähtäväksi jää, paljonko Slawutan mukaantulo vaikuttaa. Joka tapauksessa ryhmässämme on syvyyttä viime kautta enemmän, Mäkinen näkee.

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutDanila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää