Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kenestä tämän talven Hämeen jääkiekkovaltias

Kenestä tämän talven Hämeen jääkiekkovaltias

Tämän kauden jääkiekkoliiga on edennyt kovaa vauhtia ja nyt on hetki aikaa katsoa, kenestä tulee Hämeen kiekkovaltias, onko Tapparasta valtiaaksi vai tuleeko Ilves takaa, ja mitä tekevät HPK ja Pelicans?

Joulun jälkeen pelattu sarjakierros antoi kenties vähän näyttöä nykytilanteest,a kun Ilves kävi hakemassa 1-2 jatkoaikavoiton KooKoosta ja Pelicans samanaikaisesti hävisi vieraspelinsä Oulussa Kärpille 5-3. Viime kausina olemme tottuneet, että Hämeen herruudesta pelataan kahden joukkueen välisissä kamppailuissa eli Tappara ja HPK. HPK yllättikin Tapparan vähän housut kintuissa, sillä vaikka Tappara aloitti ottelun hyvin, niin HPK oli se joka vei pisteet mennessään, jättäen kotijoukkueelle vain pisteen.

Tuukka Mäntylän 1-0 maalissakin oli enemmän Voutilaisen ylipelaamista maalissa, mutta maali kuin maali. Maalia katseltiin myös videolta.

Toinen tuli ylivoiman aikana Charles Bertrand keskeltä maaliin. Kun vielä toisessa erässä Vauhkonen tekaisi 3-0 maalin HPK:n oman mailan kautta, joten kaikki näytti hyvältä - kunnes HPK pääsi 5 kolmea vastaan ja Elmeri Eronen b-pisteen kaarelta 3-1. Tapparalla oli kuitenkin vielä täysin mahdollisuudet voittoon, mutta seuraavan kerran HPK ja Henri Kanninen kavensi 3-2 Tapparan tullessa täysilukuiseksi.

Sitten taas kolmannen erän HPK:n ylivoima ja 3-3 tasoitus maalintekijänä Luceniuksen syötöstä Jere Innala.

Tappara menetti 3-0 johdon ja jatkoajalla 3 vs 3 pelissä Niklas Friman eli HPK:n kapteeni tekee 3-4 voittomaalin ja ensimmäisen HPK voiton Tapparasta Hakametsässä sitten vuoden 2016. Jos joku uskalsi lähteä hakemaan vedonlyöntibonukset HPK:n yllätyksestä, niin onneksi olkoon, mutta kyllä yleisesti jatkossakin kannattaa pelata Tapparaa kotivoittajaksi, kun vastaan asettuu HPK ja vastaavasti Tapparan mennessä Rinkelinmäelle, kannattaa harkita, olisiko Tapparasta pisterosvoksi.

Sarjataulukko

Sarjataulukossa 33/34 ottelun jälkeen Tappara on kuitenkin näistä joukkueista kärjessä 69 pisteellä, Ilveksen tullessa perässä neljäntenä ja pisteitä sillä on 61. HPK on nyt seitsemäntenä ja sillä on pisteitä 55 ja Pelicans on jo kauempana takana eli sijalla 13. ja pisteitä sillä vain 33. Jos katsoo näiden joukkueiden tilastoja niin Tappara, Ilves ja HPK ovat kaikki ylivoimassaan aika samoilla prosenteilla, mutta alivoimassa HPK ei ole ollut niin hyvä kuin tamperelaisseurat ja ehkä tänä vuonna se onkin Tappara, joka on Hämeen valtias - kylläkin kaikki selviää vasta kun koko kausi on pakassa.

Ratkaisijat

Jääkiekko on joukkuelaji, kuten tänä vuonna ollaan taas hyvin nähty. Kyse ei ole vain siitä, kuinka monta hyvää yksilöä joukkueessa on vaan, kuinka hyvän valmentaja saa joukkueen pelaamaan yhteen. Esimerkiksi Ilves oli kauden alussa aivan hukassa, mutta Jouko Myrrä on saanut joukkueen oikeille raiteille ja tulosta on alkanut syntyä. Vastaavasti Lahdessa Jesse Welling sai joukkueen ”itselleen” joulukuun taitteessa, mutta seitsemästä Wellingin aikaisesti pelistä Pelicans on voittanut vain kaksi: HIFK:n jatkoajalla ja Ässät 1-2 ja joukkueen ongelmaksi on tilastojen valossa noussut oman pään pelaaminen, eli kun vastustajat tekevät 4-6 maalia, on voittaminen vaikeata.

HPK:lla vastaavasti oli kauden aloitus heikko. Kaksi tappiota heti alkuun ja seitsemästä ensimmäisestä pelistä voito vain Saipasta ja HIFK:stä, mutta viimeiset seitsemän peliä taas kertovat, kuinka tiukka liiga on. HPK on voittanut 3 normaalilla peliajalla, kaksi jatkoajalla ja hävinnyt kaksi, toisen voittolaukauksilla Kärpille ja toisen Kalpalle, mutta matkaan mahtuu siis nyt peräkkäiset voitot Ilveksestä ja Tapparasta, joten tamperelaiset saavat olla tarkkana sillä pelikierroksia on vielä lähes puolet jäljellä.


Takaisin edelliselle sivulle
Lukas Dostal jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Lukas Dostal jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Ilves on tehnyt NHL-seura Anaheim Ducksin kanssa toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, jonka myötä maalivahti Luká¹ Dostál, 20, aloittaa tulevankin kauden Ilveksessä.

Lue lisää
Arttu Ruotsalainen aloittaa tulevan kauden Ilveksessä

Arttu Ruotsalainen aloittaa tulevan kauden Ilveksessä

Ilves ja NHL-seura Buffalo Sabres ovat sopineet keskushyökkääjä Arttu Ruotsalaisen, 22, jatkavan Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Michael Spacek vahvistamaan Tapparan hyökkäystä

Michael Spacek vahvistamaan Tapparan hyökkäystä

Viime viikolla kahdesta uudesta puolustajasopimuksesta kertonut Tappara vahvistaa myös hyökkäysosastoaan. Seura on tehnyt yhden vuoden sopimuksen 23-vuotiaan t¹ekkisentterin Michael ©paèekin kanssa.

Lue lisää
Tapparalle kaksi uutta miestä puolustukseen

Tapparalle kaksi uutta miestä puolustukseen

Tappara on vahvistanut puolustustaan kahdella pelaajahankinnalla. Joukkueeseen liittyvät vuoden 2017 mestarijoukkueeseenkin kuulunut 31-vuotias kanadalainen Blake Parlett sekä 28-vuotias ruotsalainen Eric Norin.

Lue lisää
Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Keväällä NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt hyökkääjä Matias Maccelli, 19, jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
KOOVEElle lisää hyökkäysvoimaa Pohjois-Amerikasta

KOOVEElle lisää hyökkäysvoimaa Pohjois-Amerikasta

24-vuotias kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot saapuu KOOVEEn riveihin NCAA-sarjan Harvardin joukkueesta.

Lue lisää