Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Moottorien ärjymistä Tampereella

Moottorien ärjymistä Tampereella

 

Talvikausi alkaa olla loppumaisillaan ja sitäkin aktiivisempi kesä tulossa. Tampereenkin alueella ja lähikunnissa on tulevana kesänä, vaikka minkälaista moottoriurheilutapahtumaa. Esimerkiksi Kaanaan moottoriurheilukeskus aukeaa jälleen vappuna.

Koodeilla tulosta

Jos ennen sitä kauden alku tekee mieli hakea jännitystä muualta kuten Unibet pelilistoilta, siihen löytynee kyllä aikaa niin nyt kuin koska vain tulevaisuudessa, vaikka silloin kun odottelee omaan menopeliinsä uusia osia ulkomailta. Tuolla edellisen linkin takana sijaitsevilla bonuskoodeilla voi saada rahanarvoisia etuja, mutta niillä koodeilla, millä autojen ohjausyksiköitä ohjelmoidaan, saadaan autoihin lisää hevosvoimia.

ECU:n eli moottorin ohjausyksikön uudelleen koodaus maksaa satasesta ylöspäin. Sen tarkoituksena on yksinkertaisesti parentaa auton moottorin tehoa ja vääntöä, koska tehtaalla lähdettäessä auton ohjausyksikköä ei koodata käyttämään parasta mahdollista tehoa, vaan autoa ajetaan "säästöliekillä". Säätöarvoja on asetettu usein matalaoktaanisille polttoaineille soveltuen, vaikka auton ja moottorin perusrakenne ottaisi korkeammasta oktaanipolttoaineesta enemmän tehoja, joten pienellä uudelleen ohjelmoinnilla voidaan tällainen tehon lisäys saavuttaa.

Jos teetät omaan autoosi tuunauksia, kannattaa tsekata, pitääkö sinun käyttää autosi myös muutoskatsastuksessa, jotta autosi on yhä tieliikennekelpoinen.

Kruisailemaan?

Tampere Cruising järjestetään jokaisen kuun viimeinen lauantai. Paikkana Motor Powerin parkkipaikka Pirkkalan Sarankulmassa.  Kokoontumisajon jälkeen ajellaan autoilla letkassa Lielahden American Dineriin. Tämän kevään jatkuvat varsinaiset cruisingit aloitetaan heti huhtikuun puolessa välissä 13.4. Lahti Cruisingissa.

Mistä cruisingissa on kyse? Autoilusta ja autoista pitävät ihmiset kokoontuvat samaan paikkaan esittelemään autojaan. Auton ei tarvitse välttämättä olla erikoinen, mutta useimmiten cruisingit liittyvät tietynlaisiin autoihin. Yleensä kyse on amerikan autoista, mutta cruising voidaan järjestää myös tietyn automerkin autoille tai kaikille halukkaille. Eikä auton tarvitse olla erikoinen tullakseen mukaan, kunhan kuski tykkää autoista.

Tampereelta löytyy myös FHRA:n eli amerikan autojen oma harrastekerjo, joilla oli juuri lauantaian 30.3. Teuvon raviradalla Pohjoismaiden suurin Winter Swap Meet. Huhtikuussa on tulossa Hot Rod Show Tampereen Messu-ja Urheilukeskukseen.

Tampere Supercross 2019

Viimevuotinen tapahtuma oli menestys, ja uusi tapahtuma on tulossa tänäkin vuonna, eli marraskuussa jälleen tapahtuu. Suomen suurin ja ainoa Supercross sisähallikilpailu Tampere Supercross järjestetään jo kahdeksannen kerran Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa marraskuussa. Offroad Expo messutapahtuma kerää yhteen alan harrastajat ympäri Suomen ja näytteilleasettajia saapuu paikalle myös ulkomailta – kilpailua, viihdettä ja ostettavaa löytyy taas motocrossin parista.

Kerholle

Tampereelta löytyvät omat kerhot niin motocrossille kuin myös Tampereen Moottorikerho ry sekä Hämeen Moottorikerho ry. Jokaiselle löytyy jotakin. Esimerkiksi Hämeen Moottorikerhosta löytyy omat jaostot trialille, matkamotoristeille, ratalajeille, road racingille sekä super motolle. Myös mm. Sulkavalta ja Kangasalalta löytyvät ovat kerhot. Totta kai Tampereelta ja lähialueelta löytyy myös useampi autokerho ja yksityisiä autotalleja eri lajien ja harrastajien parista.

Tampereen kupeesta löytyy myös automuseo. Vehoniemen automuseo Kangasalalla on ollut jo yli 35 vuotta ajoneuvoharrastajille kuin toinen koti. Kangasalalta löytyy myös Mobilian autokylä! Mobilian pysyviin näyttelyihin kuuluvat Rallimuseo, klassikkoautonäyttely Mobilian klassikot sekä 1950–70-lukujen siirtotyömaiden elämää esittelevä Parakkikylä.


Takaisin edelliselle sivulle