Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen. Pudotuspelien lähestyessä joukkueen esitykset ovat nousseet uudelle tasolle ja sen sai kokea tänään Sievi Futsal. Ilves pyöritti taukolukemiksi 5-0 ja klaarasi koko ottelun helposti 6-1.

Jo Ilveksen viime ottelu, puhdas 0-5 vierasvoitto Tervareista, antoi viitteitä siitä että kevätkierroksella tultaisiin näkemään entistä terävämpi Ilves-joukkue, ja sama totuus tuli ilmi 6-1 voittoon päättyneessä pelissä Sievi Futsalia vastaan.

Vaikka Sievi olikin sarjakolmosena ennen lauantain ottelua, ei se näkynyt kentällä. Ilves tuli, näki ja voitti ottelun murskaavan ylivoimaisesti. Ilman kylkivammaista pistepörssin kärkeä Radik Akhmetkhanovia Sievi oli aseeton. Ilves sen sijaan pisti vastustajansa pesukoneeseen ja antoi lingota läpi ottelun.

Ottelun ensimmäinen maali enteili loistavaa iltaa Ilvekselle. Ilveksen ykkösketju otti aloituksesta pallon ja pyöritti pelin yhä lähemmäs Sievin maalia. Antti Teittinen haistoi maalintekopaikan ja Timur Inapshba tarjosi pallon lähietäisyydelle. Pallo Teittisen lapikkaasta verkkoihin ennen kuin Sievi oli edes ehtinyt koskea palloon.

Linkousohjelma jatkui heti vihellyksen jälkeen. Ilves hallitsi kotiareenaansa suvereenisti ja Sievi pääsi yrittämään vain yksittäisistä nopeista vastahyökkäyksistä. Kehnojen laukausten takia Tuomas Kallioinen Ilves-maalilla ei joutunut kuitenkaan torjuntatöihin kuin harvakseltaan.

Sievin maalivahdilla Matti Rissasella oli sen sijaan kiire. Ilves sai jatkuvasti tuotua pallon vaarallisen lähelle Sievin maalia ja oli vain ajan kysymys koska seuraavan kerran kolisisi.

2-0 osuma syntyi ajassa 5:39. Ilveksen Antti-Petteri Mäkiselle pelattiin laukaisupaikka ja maskissa ollut Matti Anttonen pääsi ohjaamaan leveäksi suuntautuneen vedon takajalallaan alanurkkaan.

Illan kolmas osuma syntyi kuuden metrin rangaistuspotkusta, jonka järjesti terävällä ensimmäisen kosketuksen käännöksellä itselleen laukaisupaikan pelannut Raimo Sokka. Sokan laukaus kimmahti takatolpasta Sievi-pelaajan käteen ja tuomarit näyttivät pilkkua, eikä kutoskortin haltija Timur Inapshba erehtynyt.

Puoliajan kahdesta viimeisestä maalista vastasi entinen Sievi Futsalin pelaaja Joni Pakola. Pakola päätti ensin vastahyökkäyksen liukumalla takatolpalta Teittisen syötön maaliin ja fiilisteli pari minuuttia myöhemmin hienolla chippimaalilla. Juha-Pekka Torvinen löysi vastustajan selustassa vapaana olleen Pakolan, joka luki Rissasen vastaantulon oikein ja päätti hyökkäyksen helpon näköisesti nostamalla pallon yli vastaan liukuneen maalivahdin. Puoliaikatulos 5-0.

Lauantain aikaisemmassa ottelussa GFT oli ollut lähellä hukata 5-0 puoliaikajohtonsa So-Fo:a vastaan voittaen ottelun vaivoin 7-6 lukemin. Ilves-pelaajat päättivät kuitenkin kopissa että Sieville ei vastaavaa tilaisuutta annettaisi.

Sievin parhaina aseina ensimmäisellä puoliajalla olivat nopeat vastahyökkäykset, joilla syntyivät joukkueen ainoat kunnolliset laukaisupaikat ensimmäisellä puoliajalla. Samalla taktiikalla Sievi voitti Futsal-Liigan avauskierroksella Ilveksen, mutta tänään oli Ilveksen päivä.

Toisen puoliajan ensimmäinen kunnollinen maalintekopaikka syntyi Sieville. Arto Alasuutari pääsi laukomaan keskisektorilta matalan laukauksen, mutta Kallioinen oli hereillä. Nopea jalkatorjunta herätti myös muut Ilves-pelaajat peliin mukaan.

Ilves siirtyi ratkaisevan oloiseen 6-0 johtoon kun toista puoliaikaa oli pelattu runsaat kolme minuuttia. Torvinen ja Teittinen pallottelivat tovin, kunnes Teittinen vapautti puolustajansa hukanneen Torvisen laukomaan. Hallittu sivallus ohi vastaan tulleen Rissasen toi Ilveksen kapteenille vuoden ensimmäisen maalin.

Sievi onnistui rikkomaan Kallioisen nollapelin ajassa 25:37. Tatu Ahonen laukoi pallon ohi peittämään rynnänneiden puolustajien ja Juho Alasuutari ohjasi Joman lähietäisyydeltä Ilveksen maaliin.

Tätä lähemmäs ei Sievi kuitenkaan päässyt. Ilves jatkoi kurinalaista peliään läpi toisen puoliajan eikä Sievi onnistunut laittamaan minkäänlaista kirivaihdetta päälle. Ilveksellä lisämaalit olivat sen sijaan todella lähellä. Kaksi maalia Tervareita vastaan laukonut Jarno Majamaa pääsi Jani Nyblomin ja Sokan huikean tiputussyöttösarjan päätteeksi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta voimaa täynnä ollut kuti viuhui ohi maalin.

Myös Inapshba ja Anttonen tarjoilivat toisilleen avopaikat kahdesta perättäisestä kulmapotkusta, mutta lisäosumia ei nähty.

Pelin lähestyessä loppuaan nollasi Ilves Sievin mahdollisen ylivoimapelin ottamalla itse viidennen kenttäpelaajan pyörittämään minuutteja pois kellosta. Sievi saikin oman lentävän maalivahtinsa käyttöön vasta kun peliä oli enää 23 sekuntia jäljellä, mutta yli puolenkentän heillä ei ollut pallon kanssa asiaa. Todella ylivoimainen Ilves-näytös päättyi 6-1 lukemiin.