Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tasuri naapurissa

 
Tasuri naapurissa

Ilves aloitti kolmen ottelun vieraskulkueen naapuripitäjässä Pirkkalassa. Sarjanousija PJK oli saalistanut maukkaan päänahan edellisessä ottelussa Raumalla, joten odottaa sopi, että joukkue tulee myös vauhdilla Ilvestä vastaan. Ilma oli taas varsin lämmin ja noin 200 silmäparia oli tullut katsomaan paikallisottelua. Ilveksestä sairastuvalla oli Jussi Kuoppala, jonka alaselkä hieman vihoitteli ja riskiä ei haluttu ottaa peluuttamalla miestä kovalla tekonurmella. Jan Kulokorpi oli niin ikään selkävaivan vuoksi poissa. Mikko Laine ja Sergei Korsunov potevat edelleen jalkavaivoja. Miki Sipiläinen sen sijaan oli toipunut polvitällistään pelikuntoon.

Ilves aloitti pirteästi mutta maalintekosektorilla peli ontui. Syötöt omille eivät menneet hyökkäyspäässä omille. PJK taas keskittyi erikoistilanteisiin ja niissä se oli myös vahva. Ensimmäisellä ottelupuoliskolla nähtiin yksi selkeä maalipaikka ja sen loi PJK. Kulman jälkitilanteesta vedon maaliviivalta pelasti Topi Mattila. Muuten jaksolla ei hienouksia nähty vaan se oli tasaista puurtamista ja pääosin keskialueella.

Toiselle jaksolle PJK tuli agressiivisemmin. Se sai pallon jopa kaksi kertaa verkon perukoille mutta tuomari Kirill Naishouler oli valppaana. Ensimmäisessä tilanteessa, hyvin maalissa pelannutta, Juha Ojanperää rikottiin selvästi. Toinen tilanne oli taas selkeä paitsio. Ottelun viimeisillä minuuteilla Ojanperä torjui tasapelipisteen - näin voidaan sanoa. Maalinedushässäkän jälkitilanteesta vihulainen pääsi tykittämään suoraan tyhjään maalia kohti mutta jostain Julli pallon tielle syöksyi.

Pelin jälkeen varmaan kumpikin joukkue oli vain hieman tyytyväinen. Molemmat janosivat voittoa ja maaliton tasapeli antaa aihetta hymyyn edes hiukan. Ilves oli hieman aneeminen ja piste varmasti maistui loppupeleissä. PJK:lla oli enemmän läheltä piti tilanteita, joten kolmekkin pistettä oli tarjolla. Ilves pääsi jokusen kerran hyvään vetopaikkaan mutta tuloksetta.

Ilves lähtee tavoittelemaan seuraavaksi toista vierasvoittoa Espooseen Pallohonkaa vastaan. Pallohonka vilisee nuoria ja nälkäisiä Hongan organisaatioon kuuluvia pelimiehiä. Nyt puolustus on saatu pitäväksi ja plakkarissa on jo kaksi nollapeliä. Jälleen puolustuspelaaminen nousee erittäin arvokkaaseen asemaan. Yksikin voitto tai tappio voi erittäin tasaisessa sarjassa tietää merkittäviä muutoksia sarjataulukkoon. Pallohonka on Ilvestä neljä pistettä perässä mutta pelin vähemmän pelanneena. Peli pelataan ensi sunnuntaina 5.7.

Veikkauksen tähdet:
1 Kustaa Käki, PJK
X Topi Mattila, Ilves
2 Antti Loukiala, PJK

Ilveksen sisäiset palkinnot:
Hook Kehräsaaren tulinen pelaaja: Juha Ojanperä
Haraldin janoinen pelaaja: Topi Mattila

Ilveksen kokoonpano:
Juha Ojanperä
Toni Hevonkorpi
Matti Jokinen ('80 Tuomas Niskanen)
Topi Mattila
Juuso Ollikainen ('59 Olli-Pekka Toikkonen)
Mikko Pessi
Petteri Poukka
Jussi Räsänen ('87 Hannu Immonen)
Janne Salli  
Miki Sipiläinen
Juha-Pekka Torvinen

Muut vaihtopelaajat:
Jussi Mäkelä
Sakari Putkonen

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää