Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tampereen Classic juhlii viidettä naisten cupvoittoaan

 

Tampereen Classic juhlii viidettä naisten cupvoittoaan


Tampereen Classic vei salibandyn naisten Suomen Cupin voiton kaadettuaan iltapäivän loppuottelussa NST-Lappeenrannan 7-3 (3-1, 3-1, 1-1). Cupmestaruus on Classicille kaikkiaan viides.

Classic nappasi vastustajastaan yliotteen avauserän puolivälissä kun se iski 40 sekunnissa kolme maalia. Eliisa Alanko löi irtopallon ilmasta verkkoon, Alisa Pöllänen karkasi Tiia Raitasen syötöstä läpiajoon ja Nina Rantala kiskaisi pallon perille poikkisyötöstä maalivahti Anni-Maija Seppäsen jalkojen välistä.
NST kuitenkin toipui shokkiminuutistaan ja kavensi erän lopulla kun Anu Raatevaaran kaukolaukaus otti pomppua pelaajista ja lipsahti Classic-vahti Kreeta Lakkalan näpeistä verkkoon.
Toisessa erässä peli sai uutta sähköä NST:n Anu Forsbackin ja Jaana Lirkin päättäessä nopean vastaiskun 3-2-kavennukseen. Jännite kuitenkin karkasi Classicin uuden tehojakson myötä: Alisa Pöllänen tinttasi Tiia Raitasen komeasta pitkästä syötöstä 4-2, ja kohta Eliisa Alanko vapautti Nina Rantalan sivaltamaan takatolpalta tyhjiin 5-2. Tamperelaisten kuudes osuma pohjustettiin ylivoimapelissä. NST:n Anni Töllikkö oli juuri ja juuri ehtinyt rangaistuspenkiltä takaisin kaukaloon kun Anne Suomalainen tarjoili tarkasti keskelle ja Alisa Pöllänen sinetöi hattutemppunsa.
Kolmas erä oli jo loppusummerin odottelua. NST:n Anu Raatevaara kavensi ylivoimalla painavalla laukauksella puolustajan paikalta, mutta Classic ei suostunut tänään häviämään erääkään. Liigan maaliennätysnainen Eliisa Alanko pudotti päädyssä puolustajat vauhdistaan ja tarjoili taakse Sanni Niemiselle, joka kiskaisi lukemiksi 7-3.

Vuosi sitten Classic hävisi cupfinaalin SB-Prolle ja mutta pääsi nyt voiton makuun. Erityisesti valmentaja Irina Peltolaa ilahdutti kuitenkin, että Classic nousi viidennellä pokaalillaan yksin cupin kaikkien aikojen menestyneimmäksi joukkueeksi.
- Taustojen kesken siitä oli etukäteen puhetta ja saattoi osa pelaajistakin asian tiedostaa vaikkei siitä heille erikseen puhuttukaan.
Peltola on itse ollut mukana kaikissa viidessä cupvoitossa, ensimmäisissä niistä itse vielä pelaajana.
- Kaikkein maukkain on kyllä se ensimmäinen  joka tuli KKV:tä vastaan kaudella 1998 - 1999. He olivat silloin se tosi kova joukkue ja me se yllättäjä.
Liigan runkosarjassa Classic löi NST:n peräti 14-2, mutta se ei tuonut tämän päivän kohtaamiseen turhaa ylimielisyyttä.
- Asenne löytyi tänään itsestään. Kaikki tiesivät, että tämä on ihan eri peli ja lisäksi NST:n taustat viime kerran jälkeen vähän provosoivat meidän suuntaan hoitaen sillä tavalla latauksen kuntoon meidän puolestamme. Se osui nyt omaan nilkkaan.
Finaalin kolmas erä soljui loppuun kuin huomaamatta, vaikka päävalmentaja Peltola oli odottanut NST:n etsivän vielä peliinsä uutta vaihdetta.
- Tänään näytti, että vastustaja halusi finaalista vain mahdollisimman pientä tappiota ja se melkeinpä vähän lässäytti loppua kun mitään muutoksia ei tullut.
Selvästä voitosta huolimatta Irina Peltola löysi omiensa tekemisestä vielä paljon parannettavaa.
- Oltiin jotenkin inasen passiivisempia kuin oli ollut ajatus. Omassa pallottomassa liikkeessä oli paljon korjaamista, tultiin vastustajan hyökätessä laput silmillä alaspäin ja jätettiin pallottomia vastustajia vapaiksi. He eivät onneksi kuitenkaan käyttäneet tilaisuuksiaan, ja kyllä tämä ottelu ratkesi siihen että me olimme viimeistelyssä selvästi terävämpiä. Loppukautta ajatellen saimme tänään pienen oppitunnin siitä, mitä pitää tehdä vielä paremmin erityisesti latauksessa pelin sisällä.

NST:n valmentaja Olli Englund tiesi vastustajan juonet etukäteen, mutta myönsi että vastukselle ei tänään voinut mitään.
- Tiedettiin, että Classic pitää palloa ja joudumme puolustamaan tiiviinä ja peittämään laukauksia. Vastaiskuista oli tarkoitus päästä iskemään, mutta muutamaan paikkaan ne jäivät. Välillä saatiin juonesta kiinni, mutta sitten oltiin taas ihan pesukoneessa hän näki.

NST:lle sattui kaksi mustaa jaksoa, jotka maksoivat mestaruuden. Ensimmäisessä erässä se otti kolmesti omiin 40 sekunnissa ja toisessa erässä Classicin neljännen ja viidennen maalin väliin jäi vain 23 sekuntia.
- Eka kymppi oli erittäin kovavauhtinen. Ja jouduttiin ottamaan pitkiä hyökkäyksiä vastaan, jotka syövät energiaa.

Miksi valitsitte passiivisen taktiikan?
- Pelinopeudessamme on vielä kehitettävää ja jalka ei riitä vielä parempaan. Parin puolustajan puuttuminen hankaloitti tilannetta. Toisekseen olemme liigassa onnistuneet vastaiskupelissä, kun taas otteluissa, joissa olemme hallinneet palloa, on oltu ongelmissa. Uskon, että meillä on vielä aikaa parantaa pelinopeutta loppukauden aikana, Englund päätti.

UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandy Club Classic - logo

Classic - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää