Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee kukisti Nokian

Kooven miesten edustusjoukkue otti maukkaan 4-7(1-3,2-3,1-1)-voiton paikalliskamppailussa Nokian Krp:ta vastaan. Näin ollen Koovee sai pistetilinsä auki kauden kolmannessa ottelussa. Vieraiden esitys oli kaikkiaan varsin vakuuttava ja kentällä nähtiin monia tärkeitä onnistumisia.

Koovee aloitti ottelun hyvällä draivilla ja joukkueen tehopelaaja Henri ”Killi” Mäenpää laukoi vieraat johtoon Tomas Sladkyn syötöstä ajassa 1.20. Tästä ehti kulua vajaa kaksi minuuttia, kun kotijoukkue pääsi tasoittamaan Michael Fagerin toimesta, Mikko Revon saalistaessa syöttöpisteen. Tämän jälkeen Krp alkoi jäämään jalkoihin ja Koovee vyörytti omaa peliään vakuuttavasti kotijoukkueen maalia kohti.

Krp:n heikohko liike johti siihen, että vieraat pääsivät pelaamaan tasoitusmaalin jälkeisen 20-minuuttisen aikana peräti kolme kertaa ylivoimalla. ”Tupla-Mäenpää” iski illan toisensa ajassa 13.10 Kimmo Kontiaisen syötöstä. Seuraava maali nähtiin ylivoimalla, kun vielä tässä pelissä Tupla-haarniskaa kannatellut Lauri Hannelius maalasi viivalta Valtteri Sainion syötöstä ajassa 17.30. Tässä tilanteessa edettiin toiseen erään, joka alkoi Kooveen ylivoimalla. Ylivoima oli jälleen tehokasta ja Paul Kotilainen kanttasi komealla kierrolla lukemat 1-4 ajassa 21.22. Syötön tarjoili jälleen Sainio.

-No nyt on saatu viimein viikko hyvää treeniä alle. Kyllä sen näkee kentällä, että niin treenaa kuin pelaa, kommentoi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki joukkueensa yleisilmettä.

Vieraat pitivät pintansa loppuun asti

Kooveen karattua kolmen maalin johtoon tilanne ei näyttänyt kovin hyvältä kotijoukkueen kannalta. Krp kuitenkin kavensi lukemia Revon toimesta muutamaa minuuttia myöhemmin. Tämä ei tuonut joukkueelle lisäpuhtia, vaan seuraavien kahden maalin takana seisoi taas vierasjoukkueen pelaaja. Ottelun voittomaali lähti Miro Lehtisen lavasta erän puolivälissä. Seitsemän minuuttia myöhemmin Aapo Mutanen päätti vastahyökkäyksen maaliin. Tässä tilanteessa kotijoukkue vaihtoi Pasi Väisäsen maaliltaan ja laittoi Matti Tuomirannan tilalle. Tästä Krp sai pienen lisäsykäyksen erän loppuun ja kavensi ylivoimalla Benjamin Reusserin toimesta 3-6-lukemiin.

Kolmas erä ei tarjoillut enää mitään erikoista suuntaan tai toiseen. Krp oli kyllä hiukan niskan päällä, mutta saamaton. Kotijoukkue kavensi peliä rankkarista ja asialla oli kukas muukaan, kuin Johansson. Sladky komisteli ottelun loppulukemia vielä ajassa 58.23, eikä kotijoukkueelle jäänyt enää puhtia kavennuksiin. Kooveelta pirteimmin esiintyi Mutasen, Sladkyn, Mäenpään, Kontiaisen ja Aki Hietasen muodostama viisikko, joka tehtaili neljä maalia seitsemästä. Koovee-maalilla esiintynyt Jarkko Saastamoinen pelasi myös erinomaisesti koko 60-minuuttisen. Tärkeänä huomiona voidaan nostaa sekin, että molempien joukkueiden kolmosketjut lähes nollasivat toistensa ykkösketjut.

-Kyllähän tässä niin kävi, että ensimmäinen erä ratkaisi paljon. Kaksi erää hyvin ei riitä. Koovee pelasi kyllä fiksustikin. Osataan kyllä pelata, kun ollaan hereillä ja tulostakin tulee varmasti vielä, analysoi taasen kotijoukkueen käskyttäjä Jani Blad.

Kooveen pelissä oli muutakin hyvää kuin pelkkä tulos. Joukkueen karvauspeli ja aktiivinen yleisilme olivat ensi kertaa tällä kaudella sillä tasolla, jota joukkueelta voidaan odottaakin. Tärkeää oli myös maalinteossa onnistuminen, koska siinä jos missä joukkueella on ollut ongelmia ensimmäisissä otteluissa. Tästä Kooveen onkin hyvä jatkaa lauantaiseen kotiotteluun NST:tä vastaan.