Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen miehet tasoitti ottelusarjan

Kotijoukkue Koovee kirjaimellisesti väänsi itselleen 5-4(0-0,3-2,2-2)-voiton toisesta puolivälieräkamppailusta Espoon Oilersin vastaan. Ottelu oli äärimmäisen kiihkeä ja viihdyttävä moneltakin kantilta. Kooveen voiton myötä ottelusarjassa pelataan varmuudella vähintään neljä peliä, joista seuraava nähdään keskiviikkona Espoossa.

Ensimmäisen osaottelun nimiinsä vienyt Oilers aloitti vahvasti sunnuntain ottelussakin. Se sai pidettyä hyvän pallokontrollin ensimmäisessä erässä ja pakotti kovalla karvauksellaan kotijoukkueen tekemään huonoja ratkaisuja avauspelin suhteen. Vieraat pelasivat ensimmäisessä erässä kahteen otteen ylivoimaa ja kotijoukkue kertaalleen, mutta molemmilla ylivoimaosumat antoivat odottaa itseään toiseen erään. Ensimmäisen erän selkeitä hahmoja olivat maalivahdit Joni Järviö ja Niko Nordström, joista varsinkin Järviö torjui huikaisevan hyvin. Puolustuspeli sinälläänkin toimi molemmilla joukkueilla varsin hyvin. Ensimmäisellä 20-minuuttisella päädyttiin siis harvinaisiin 0-0-erälukemiin.

Toisessa erässä päästiin jo maalien makuun. Ensimmäisenä osui vierasjoukkue, kun Oscar Hänniselle pelattiin hyvän kuvion päätteeksi paikka keskustaan, josta mies pommitti varmahkosti 0-1 lukemat taululle ajassa 22.53. Kotijoukkue sai maalin myötä itsensäkin paremmin peliin mukaan ja palloa pystyttiin pitämään vastustajan päässä yhä paremmin. Paul Kotilainen toimi ensimmäisen maalin arkkitehtina pyristellen Oilers-puolustuksen pihdeistä keskustaan, josta tarjoili Mikko Immoselle hyvään paikkaan. Immonen kiitti ja kuittasi lukemiksi 1-1. Molemmat joukkueet pelasivat ottelussa erittäin fyysistä peliä ja taklauksia sateli ympäri kenttää.

Kotiyleisön riemu ryöpsähti valloilleen erän puolivälissä, kun Aapo Mutanen karkasi puolittaiseen läpiajoon, josta sijoitti pallon Nordströmin käden kautta verkon perukoille ajassa 30.43. Lisäriemua aiheutui, kun maalin syöttäjäksi kuulutettiin Tomas Sladky, jonka sukua oli tullut Tsekeistä asti seuraamaan miehen otteita. Samalla voisi sanoa, että pojat opettivat suomalaisille myös vähän oikeanlaisesta fanikulttuurista. Kotijoukkueella pysyi tämän jälkeen peli hallussa, kunnes vieraat pääsivät jauhamaan vaarallista ylivoimaansa. Matias Kaartinen tarjoili maalin takaa maalin edustalle hiipineelle Sylvester Raikamolle, joka onnistui maalinteossa Järviön hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta. Koovee sai erässä vielä tämän jälkeen ylivoiman, jossa Kotilainen syötti pallon maalin edustalle Marko Lahtiselle. Lahtinen kikkaili pallon maalin perukoille ja vaikutti itsekin hieman yllättyneeltä pallon päädyttyä verkkoon. Toinen erä oli pitkälti kotijoukkueen hallussa ja jäähyt kostautuivat lopulta molempiin päihin. Maalivahdit pitivät tasonsa edelleen korkeana.

Koovee taisteli ja tuhlaili

Kolmannesta erästä muodostui erittäin tiukka ja kuuma ilmapiiriltään. Vieraat pääsivät iskemään tasoittamaan pelin ajassa 43.44 ja jälleen ylivoimalla. Rakentelijana toimi totutusti Kaartinen ja maalin upotti Raikamo hyvästä poikittaissyötöstä. Tästä ehti kulua ainoastaan 27 sekuntia, kun vieraiden pelaaja sai astella "jäähyboxiin". Myös kotijoukkueen ylivoima jauhoi hyvällä tasolla ja se palkittiin Miro Lehtisen onnekkaasti puolustajasta kimmonneella maalilla. Syötön keräsi Valtteri Sainio.  Koovee sai hyvän vaihteen päälle tämän jälkeen ja iski ottelun seuraavankin osuman. "Syöttöhatrickin" tehnyt Kotilainen pelasi maalin takaa komean lätyn hyökkääjänä kunnostautuneelle Eemeli Salinille, joka sijoitti pallon alanurkkaan. Ottelu oli näin ollen lukemissa 5-3 ajassa 48.08.

Oilers otti aikalisän ajassa 50.41 ja lisäsi pari pykälää lisää omaan koneeseensa. Ottelun seuraava tunteita herättävä tapahtuma nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkueen Oliver Wardi kosti Lasse Salmiselle vihellyksen jälkeen. Välikohtauksesta syntyneestä torikokouksesta olisi voinut viheltää molemmille jäähyjä, mutta kukaan ei kuitenkaan lähtenyt istunnolle. Tämä sekoitti selkeästi kotijoukkueen pakkaa ja Casper Pfitzner pääsi kaventamaan lukemat 5-4:n melko pian selkkauksen jälkeen. Ottelun loppu ajan nähtiinkin melko kovaa peliä, mutta jäähyjä ei enempää vihellelty. Kotijoukkueella oli useampi paikka niitata viimeinen naula Oilersin arkkuun, mutta mm. Lehtinen ja Salin leikkivät 2-1-hyökkäyksessä siten, että Oilersin pelaaja pääsi vielä estämään maalinteon. Kooveen komea taisteluilme, uhrautuvaisuus ja maalivahdin unelmapeli riittivät kuitenkin pitämään Oilersin yhden maalin takaa-ajossa loppuun asti.

Kotijoukkueen riveissä löytyi useita  onnistujia maalivahdista kenttäpelaajiin. Kotilainen, Salin, Lehtinen ja Vesa Wettervik esimerkkeinä. Alkuperäisestä ykkösketjusta Lahtinen joutui jättämään pelin kesken pienen loukkaantumisen vuoksi ja muitakin pelaajia tipahteli puolikuntoisuudesta johtuen, joten viimeisessä erässä Koovee pelasi pääasiassa kahdella ketjulla. Tämä avasi entiselle hyökkääjälle Salinille mahdollisuuden verestää vanhoja muistoja ja Salin tuntui nauttivan uusvanhasta roolistaan täysin mittarein. Mies aiheuttikin juoksuvoimallaan ja taidoillaan päänvaivaa vastustajan puolustukselle:

-Oli varsin jännä ja kova kamppailu. Häviöön ei ollut varaa ja perjantaillaltakin oli jäänyt hampaankoloon. Hyökkäys tuntui hyvältä ja siellä sai paljon vapaammat kädet. Vaikka hyökkääminen on mukavaa, niin olen viihtynyt myös "Vaden" parina puolustuksessa, sanaili ottelun voittomaalin tehnyt Salin.

Pienet marginaalit ratkaisevat tässä ottelusarjassa

Oilers sai otteluun varsin hyvän lähdön, vaikkei ensimmäisessä erässä onnistunutkaan maalinteossa. Joukkue sai kuitenkin jobin postia ennen ottelun alkua, kun Niclas Meyer ja Jussi Piha putosivat joukkueen kokoonpanosta. Päävalmentaja Mika Heinosen mukaan muutama pelaaja kärsi myös vatsataudista ottelun aikana:

-Otteluun lähtö oli tosiaan vaikea, kun muutama avainpelaaja tippui kokoonpanosta ja muutama pelasi vatsataudista huolimatta. Nämä toki aiheuttivat muitakin muutoksia kokoonpanossa. Järviö oli alusta asti aivan huikea, enkä kiistä etteikö Nordströmkin olisi ollut hyvässä vireessä.

Kotijoukkueella on tämän ottelun myötä varmuudella edessä vielä yksi kamppailu Kaukajärvellä. Sunnuntaina tunteet kävivät jo kuumina ja jatkossa samanlaista intensiteettiä voidaan odottaa entistä enemmän. Kummankaa joukkueen ei kuitenkaan kannattaisi liiaksi kuluttaa jäähypenkkiä, koska tänäänkin nähtiin lopulta neljä ylivoimamaalia. Todellisuudessa jäähyjäkin oltaisiin saatettu nähdä enemmän.

-Peli näytti varmasti viihdyttävältä katsomoon. Voittajan on tässä helppo hymyillä, kun nämä pelit ratkeavat pienellä marginaalilla. Maalivahdit ovat tässä sarjassa tärkeässä roolissa, kuten uumoilin jo ennen sarjaa ja Nordström piti vieraat lopussa pelissä mukana. Yv myös ratkaisee. Tahto- ja tunnetila isoja asioita. Lahtisen vamma on tuskin mikään paha. Salin esiintyi pelissä hyvin, mutta pelannee keskiviikkona taas omalla paikallaan puolustuksessa, kommentoi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki kiihkeän koitoksen jälkimainingeissa koskien pelaajistoa ja ottelun luonnetta.