Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee murskasi sarjanousijan

Miesten edustusjoukkue otti vakuuttavan 10-4 (5-0,3-0,2-4) kotivoiton M-Teamista Kaukajärvellä maanantaina. Kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueelta erinomaisia, mutta viimeisessä erässä annettiin vastustajalle siimaa kaikkiaan neljän maalin verran. Koovee ei ole kuitenkaan vielä hävinnyt kotonaan tämän kauden liigassa.

Kotijoukkue aloitti ottelun mitä mainioimmin, kun ajassa 6.43 tilanne oli jo 2-0. Ensimmäinen maali rakenneltiin huolella ja maalin kruunasi Marko Lahtisen oivallinen syöttö maalin takaa maalin edessä vapautuneelle Mikko Immoselle. Toisessa maalissa Lasse Salminen antoi oivallisen komean syötön Mikko Stenforsille, joka ei erehtynyt. Paikkoja riitti tämänkin jälkeen, mutta seuraava maali näki päivänvalonsa vasta noin kymmenen minuutin päästä edellisestä. Lahtinen jakoi jälleen hyvin Immoselle, joka ei erehtynyt. Syöttöpiste oli Lahtisen 100:s piste Koovee-paidassa ja samalla myös koko liigassa. Alle minuutti kului ja Jussi Luoma malttoi syöttää maalille purjehtineelle Tomas Sladkylle, joka ei erehtynyt. Paul Kotilainen osui vielä vapaalyönnistä ylivoimalla. Valtteri Sainio korjasi itselleen syöttöpisteen maaliin. Erä päättyi siis puhtaisiin lumierä-lukemiin, vaikkakin enemmänkin maaleja olisi voinut syntyä.

Toinen erä alkoi yhtä hyvin kuin edeltäväkin. Salmisen hyvä poikittaissyöttö löysi Miro Lehtisen, joka ei erehtynyt paikastaan. Hyvien hyökkäyksien sarja sai jatkoa ja 7-0-lukemat kirjattiin ajassa 27.36 Kotilaisen pudotettua Lahtiselle, joka upotti pallon verkkoon totutunlaisesti. Salminen pääsi yrittämään rankkariakin erän puolessa välissä, kun miestä itseään oli rikottiin. Maalia ei kuitenkaan tällä kertaa nähty. Erässä nähtiin vielä yksi reppu, kun Tapio Kinnunen löysi Lauri Hanneliuksen, jolloin erälukemat 3-0 täyttyivät. Kahdessa erässä vierasjoukkue ei saanut juurikaan luotua vaarallisia paikkoja ja tästä kertoo mm.  se, että Joni Järviöllä oli toisessa erässä ainoastaan yksi torjunta. Kaikkiaan nämä kaksi erää olivat kotijoukkueelta komeaa peliä.

Kolmannessa erä lässäytti muuten hyvän esityksen

Vieraille kolmannen erän alku oli balsamia haavoihin, kun Eero Puranen ja Mikko Soini onnistuivat maalinteossa. Immonen purjehti seuraavan maalin Petteri Hulkon ensimmäisen Koovee-tehopisteen siivittämänä. Kotijoukkueen Kotilainen iski vielä yhden maalin Immosen syötöstä. Vieraiden Jami Sjöblom ja Jesse Tolvanen tekivät maalin mieheen ja vierasjoukkue voitti erän lukemin 2-4. M-Team oli muutenkin terävämpi viimeisessä erässä, kun kotijoukkueen pelaajilla vaikutti olevan jo takki niskassa ja auton avaimet kädessä.

B-juniori-ikäinen Immonen kirjautti tänään mukavat 3+1 tehopinnat Lahtisen tehoillessa 1+2. En tiedä onko edes erpävirallista tilastoa alle 18-vuotiaiden pelaajien piste-ennätyksistä, mutta olettaisin, että Immonen on niissä ihan kärkipäässä. Positiiviset kaksi ensimmäistä jättivät kuitenkin hyvän maun Kooveen otteista, vaikka paikkojakin riitti taaseen vaikka kuinka paljon hukattavaksi.

-Saatiin otteluun hyvä lähtö, eikä lähdetty aliarvioimaan vastustaa ja kaksi erää pelattiinkin hyvin pelitavan mukaan liigan kärkitason peliä. Kolmannessa erässä vierasjoukkue osoitti oman vaarallisuutensa, pohti Kooveen kapteeni Hannelius kysyttäessä sitä onko liigan keskitason ja häntäpään ero tätä luokkaa.

Kotiotteluiden hyviä elementtejä kaivattaisiin vieraissakin

Kotona Kooveen peli toimii erinomaisesti. Sitä ei käy kiistäminen. Pelitaktiikkaa oli ensimmäisen kerran räätälöity vastustajaa varten ja se myös näkyi alusta asti.  Hyökkäyspeli toimii lähes poikkeuksetta, mutta tehottomuutta esiintyy, niin paljon kun tehottomuudesta voi puhua 10-4-voiton jälkeen. Vieraissa pelissä on kuitenkin usein kotiotteluista tunnettuja heikkoja ominaisuuksia mukana pelissä, kuten tehottomuutta.

-Olen tuosta eri mieltä. Ei olla tehottomuuteen kaaduttu ja tänäänkin tuli onnistumisia laajalta rintamalta. Tänään ei kuitenkaan saatu ehjää 60-minuuttista ja se vähän haittasi, kuittasi kotijoukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki.

Vierasjoukkueen päävalmentaja ei ollut missään nimessä tyytyväinen omiensa esitykseen, koska vierasjoukkueen peli toimi ainoastaan yhden erän verran.

-Hävittiin sekä pallollinen, että palloton peli ja kaksinkamppailut 100-0. Jos joitakin voi kehua, niin maalissa Tommi Lamppu esti pahemman nöyryytyksen ja Lauri Huusko pysyi lähes ainoana vauhdissa mukana, kertaili pettyneen oloinen Sami Vidgren.

Koovee kohtaa seuraavassa ottelussaan SSV:n Helsingissä perjantaina ja ottelu näytetään Nelonen Pro-kanavalla klo 18.30 alkaen.