Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee kaatoi Tepsin

Miesten edustusjoukkue otti jo kauden neljännen kotivoittonsa tuoden pisteet kotiin lukemin 9-6 (2-1,2-3,5-3). Ottelu oli odotetun tiukka ja kentällä nähtiin hienoja suorituksia ja välillä kuumia tunteitakin. Vauhtia ja jännitystä riitti loppuun saakka, joten ottelua voidaan luonnehtia varsin yleisöystävälliseksi.

Kotijoukkue sai luotua heti alkuun pari hyvää paikkaa. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Eemeli Salin ampaisi omalta kenttäpuoliskolta heittämällä toiseen päähän, jossa tarjoili Mikko Immoselle tyhjän paikan. Immonen ei paikasta erehtynyt. Osumasta ei kulunut kauaakaan, kun Lasse Salminen ja Jussi Luoma pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Syöttö-syöttö-päätylaudan kautta "syöttö"-maali yhdistelmä lisäsi lukemat 2-0:n. Vieraat olivat jo sen verran ahdingossa, että aikalisäkin käytettiin.

Ei mennyt aikaakaan, kun Koovee sai Salinin hyvän oivalluksen myötä loistopaikan, jossa Marko Lahtinen kammettiin kumoon. Seurauksena päivän rangastuslaukaus numero uno, josta Nico Andersson ei kuitenkaan onnistunut. Vieraat kestivät myös alivoiman ja pääsivät peliin paremmin mukaan sitä kautta. Joonas Lastunen kavensi vielä loppuerän aikana lukemiin 2-1:n Lasse Pajun syötöstä. Ensimmäinen erä oli pääasiassa kotijoukkueen hallussa ja maaleja olisi voitu loihtia enemmänkin. Pyry Luukkonen kuitenkin kesti melko hyvin maalillaan ja Tps pääsi erän edetessä yhä enemmän pelin sisälle.  Peli aaltoili kohtuullisen paljon ja ajoittain nähtiin myös ns. "Havaijipalloa"

Toisessa erässä turhautumista, kolmannessa tasapainoista

Toisessakin erässä maaleja mätettiin pääasiassa vastureista. Lastunen tasoitti ensin Lauri Stenforsin syötöstä pelin. Koovee ei kuitenkaan kitunut tilanteessa kauaa, vaan Lahtinen upotti lukemat 3-2 Immosen oivasta syötöstä. Ei mennyt minuuttiakaan, kun Lastunen oli jälleen asialla ja tasoitti pelin. Kotijoukkue iski kuitenkin seuraavaksi Mikko Stenforsin taisteltua pallon Miro Lehtiselle, joka latasi pallon vakuuttavasti takakulmaan. Paju taituroi pelin tasoihin muutaman minuutin kuluttua ja niistä lukemista mentiin toiselle erätauolle.

Lastunen esiintyi ottelussa niin hyvässä, kuin pahassakin lyötyään kotijoukkueen Stenforsia mailalle sukukalleuksille pelatun tilanteen jälkeen. Kotijoukkueen pirteästi esiintynyt Vesa Wettervik ei moista hyväksynyt, vaan kosti tilanteen 2+10 minuutin arvoisesti. Tilanteen jälkeen kotijoukkueen hermot ja peli oli loppuerän hiukan turhankin kireällä. Erässä nähtiin paljon ylivoimahyökkäyksiä, mutta kuitenkin suhteellisen vähän maaleja paikkoihin nähden.

Koovee tuli kolmanteen erään uudella ilmeellä. Erää oli kulunut neljännes, kun kotijoukkue sai ylivoiman. Lahtinen löysi maistuvalla passillaan Salmisen takatolpalta ja lukeman kääntyivät 5-4:n. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kuin minuutin verran. Joni Järviö heitti itselleen uransa ensimmäisen liigapisteen Lahtisen viimeistellessä upeasti yläkulmaan. Lastunen-Paju parivaljakko kavensi tilanteen melko nopeasti 6-5:n.

Kotijoukkue piti kuitenkin otteen hallussaan. Ylivoimalla Koovee ei vielä osunut, mutta lähes samantien jäähyn päättyessä Lahtinen löysi Immosen, joka ei erehtynyt. Vieraat yrittivä tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja onnistuivat kaventamaan kertaalleen. Se ei kuitenkaan riittänyt, koska kotijoukkue osui vielä kahdesti rankkarista: Salminen viimeisteli komeasti hattutempun ja Valtteri Sainio sadannen pisteen Kooveen paidassa. Rajapyykin on ylittänyt aiemmin ainoastaan Veli-Matti Luukko.

Viihdyttävä ottelu

Viikkopeli Kooveen ja Tps:n välillä tarjoili lähes kaikkea mitä hyvältä salibandyviihteeltä voi odottaa. Kolme rangaistuslaukausta, kuumia tunteita, maaleja ja hylättyjä maaleja, komeita yksilösuoriuksia ja vauhtia. Loppulukemat 9-6 olivat oikeutetut, mutta ottelu oli kaikkiaan varsin tiukka. Olitko omiesi esitykseen tyytyväinen Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki?

- Olin ehdottomasti. Eka erä oli pääosin meidän. Joukkue voitti kaksinkamppailuja ja paikkoja oli paljon. Toinen erä lähti hyvin, mutta tuomari sekoitti pakkaa. Kyseenalainen jäähy meille, kun kaveri löi ensin mailalla ja sikaili muutenkin. Omasta joukkueestani hyllyttäisin tuollaisen kaverin. Erän loppu sitten sekoittui, mutta kolmannessa palasimme hyvin mukaan ja hallitsimme ottelun loppuun asti.

Yksi ottelun tärkeistä lähtökohdista oli löytää lisätehoja muualtakin, kuin yhdestä ketjusta. Tämä ei vielä täyttynyt täysin, mutta muiltakin ketjuilta syntyi paikkoja varsin hyvin.

-Nyt jäähdytetään ketjuja sen verran, ettei tarvitse hetkeen muutella kuin vähäsen. Esimerkiksi maanantain ja tiistain treenit olivat parasta tällä kaudella. Sanotaan nyt sitten niin, että maalit menivät pääosia samoille, mutta paikkoja oli myös muillakin tänään, kertoili Riihimäki ketjutilanteesta.

Koovee sai tänään kaikkiaan kolme rangaistuslaukausta, mikä on varsin paljon.Rangaistuslaukauksia on muutenkin sadellut melkoinen määrä kauden mittaan ja eri laukojiakin on löytynyt jo nopeasti laskettuna ainakin viisi.

-Pelityyli on ollut aktiivinen ja paikkoja ja painetta luodaan vastustajan maalille. Pallollisuus ja aktiivinen liike vaikuttavat siihen, että vastustajan on pakko rikkoa välillä paikoissa, selitti Riihimäki varsin suurta rankkareiden määrää.