Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves murskasi KaDy:n

 
Ilves murskasi KaDy:n

Ilves näytti runkosarjan viimeisessä ottelussa Kampuksen Dynamolle närhen ja kaikkien muidenkin lintujen ja nisäkkäiden munat ja takoi taululle 7-0 (3-0) lopputuloksen. Lopputulos ei aivan riittänyt nostamaan Ilvestä runkosarjan voittoon, vaan tasapisteisiin sarjataulukossa päätynyt GFT vei runkosarjan voiton maalieron turvin. Ilves olisi tarvinnut kaksi maalia lisää noustakseen voittoon. Ottelun suvereeni kuningas oli Poliisi TV:stä tuttu Tuomas Kallioinen, joka torjui tänään läpiajoja, lähiohjauksia, 6 metrin rangaistuspotkun ja kaiken muunkin.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella Ilvestä vastaan asteli pudotuspelipaikkansa jo varmistanut KaDy. KaDy pelasi varmistellen myös pelaajistonsa kanssa. Yhden keltaisen päässä pelikiellosta olevat Miikka Järvenpää ja Jussi Kaihlajärvi eivät olleet kokoonpanossa mukana kuten ei KaDy:n ykkösmaalivahti Niila-Ville Laitinenkaan.

Ilvekselle runkosarjan viimeinen kierros oli samalla ensimmäinen pudotuspelikierros. Vähintään tasapeli ottelusta pitäisi Ilveksen kahden parhaan joukossa, mikä tarkoittaa suoraa paikkaa Futsal-Liigan välierissä. Tappio tarjoaisi sarjassa kolmantena olevalle Tervareille mahdollisuuden nousta Ilveksen edelle, mikä samalla tarkoittaisi pudotuspelien alkamista jo puolivälieräkierrokselta. Toisaalta, jos Ilves takoisi taululle murskalukemat, voisi sarjakärjessä maalieron turvin ollut GFT:kin jäädä sarjassa Ilveksen taakse.

Parin viikon otteluhuili kiilteli Ilves-pelaajien silmissä joukkueen lähtiessä otteluun ja varmisteleva KaDy joutui hirmuisen paineen alle ensimmäisten peliminuuttien aikana. Ilves prässässi ja KaDy:n ykkösketju roiski palloa yli rajojen.

Salama-alku tuotti Ilvekselle toivottua tulosta. Ottelun toisen peliminuutin pyörähdettyä alkuun iski Jarno Majamaa Markus Sairialan syötöstä ensimmäisen maalin vasta pari ottelua Futsal-Liigassa pelanneen Riko Pelkosen taakse.

Pari minuuttia edellisestä ja Antti Teittinen syötti pallon KaDy:n maalinedustalle, jossa painivat hyökkääjä ja puolustaja kaatuivat. Pallo osui puolustajan käteen ja tuomareiden armoton tuomio oli 6 metrin rankkari. Juha-Pekka Torvinen asettui pallon taakse ja sijoitti pallon Pelkosen taakse.

Ilveksen hyvä vire jatkui. Tasan kahdeksan peliminuutin jälkeen tuli noin kolmas maalia kohden tullut laukaus ja kolmas Ilves-maali. Antti Teittinen harhautti keskelle ja ujutti huolella trimmatun kärkkärinsä vasempaan alanurkkaan kivalla semipompulla. Maalista syöttöpiste Matti Anttoselle.

Helppoa ei Pelkosella KaDy-maalissa ollut. Ilves pääsi rokottamaan parhailta sektoreilta heti ottelun alkuun eikä ensimmäisiä kunnon koppeja tullut helpolla.

Puoliaika ei ollut lukemista huolimatta ollenkaan Ilveksen täyttä näytöstä. KaDy pyöräytti tasaisin väliajoin loistopaikkoja maalitilin avaamiseen mutta vanha kunnon maalinteko-ongelma kolkutteli KaDy:n pelaajien takaraivossa, tällä kertaa nimellä Tuomas Kallioinen. Vapaita laukaisupaikkoja syntyi KaDy:lle ensimmäisellä puoliajalla useampiakin, mutta ketterässä vireessä oleva Kallioinen piti Ilveksen puoliajalle asti 3-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen Ilveksen hirmuisella alkurynnäköllä. Ensimmäiseen vaihtoon syntyi pari-kolme maalintekopaikkaa, mutta liika siirtely vei viimeistelystä tehon.

Myös KaDy:lle tarjoutui toisen puoliajan alussa paikka nousta mukaan otteluun. Tällä kertaa pallo osui Ilves-puolustajan käteen maalivahdinalueella ja pallo vietiin 6 metrin pilkulle. Herra Varmuus, Tuomas Kallioinen, oli kuitenkin päättänyt pitää nollapelin vaikka väkisin ja nappasi myös kutosen näppeihinsä!

Kun KaDy oli onnistunut pommittamaan pallon pari kertaa pystypuihin oli jälleen Ilveksen vuoro yrittää maalintekoa. Eikä homma jäänyt pelkäksi yrittämiseksi. Ensimmäisellä puoliajalla kahdesti sisätolppaan ilman maalia osunut Joni Pakola oli puoliajalla säätänyt tähtäystään neljännespykälän oikealle ja pamautti pallon suoraan vapaapotkusta vasempaan alanurkkaan. 4-0.

Muutama minuutin päästä edellisestä pääsi Pakola tuplaamaan maalisaldonsa. Teittinen tarjoili vastahyökkäyksessä poikittaissyötön ja Pakola chippasi pallon ohi Pelkoisen ja nosti Ilveksen jo 5-0 johtoon.

Ilveksen hirmuvire jatkui heti seuraavassa vaihdossa. Kakkosketju myllytti peliä mielin määrin KaDy-päädyssä ja lopulta ensimmäiselläkin puoliajalla onnistunut kaksikko, Sairiala-Majamaa iski ottelun kuudennen maalin. Sairiala tarjoili lähietäisyydelle ja Majamaa niittasi pallon voimalla häkkiin.

6-0 tilanteessa niin katsojat kuin Ilveksen valmennusjohto alkoi tutkimaan sarjatilannetta uudelleen. GFT oli ottamassa vain yhden maalin voittoa omassa ottelussaan PoPa:a vastaan, joten Ilvekselle riittäisi 9-0 voitto nousemaan runkosarjan voittoon. Ilves ottikin ottelun viimeisiksi minuuteiksi lentävän maalivahdin käyttöönsä ja mylläkkä KaDy:n maalilla jatkui.

Kertaalleen Ilves vielä osui. Ajassa 38.23 Jani Nyblom pääsi latomaan tilanteeksi 7-0 lähietäisyydeltä. Enempää maaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty, joten Ilves jäi kahden maalin päähän runkosarjan voitosta.

Ilveksen ottelut jatkuvat maaliskuun puolella Futsal-Liigan välierien merkeissä. Välierät pelataan paras kolmesta systeemillä, eli kaksi voittoa tarvitaan finaalipaikkaan. Ensimmäinen välieräottelu on Ilveksen kotiottelu ja se pelataan 12.3. Spiral-hallilla.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

Lue lisää
ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Lue lisää
Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Lue lisää
Ilves haki voiton Espoosta

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

Lue lisää
PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Lue lisää
Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.

Lue lisää