Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aina ei uppoa

TPK ja IlvesFS tarjosivat vauhdikkaan, tapahtumarikkaan ja fyysisen futsal-ottelun Turussa. Ensimmäinen puoliaika (1-1) mentiin tasaisissa merkeissä, mutta toisella puolikkaalla Ilves lisäsi vauhtia ja TPK joutui rikkomaan. Avoimia maalipaikkoja oli runsaasti sekä lisäksi 4 rankkaria (3 x 10m ja kerran 6m), mutta kun ei mene niin ei mene. Myös Laaksonen kotijoukkueen maalilla oli loistava. Molemmat joukkueet osuivat toisellakin puoliajalla kerran, joten pisteet jaettiin numeroin 2-2.

IlvesFS matkusti Turkuun ja aina pahalle pihkamatolle mittelemään TPK:n kanssa paremmuudesta lauantai-iltapäivän futsal-pelissä. Loukkaantumis- ja poissaolosuman kanssa edelleen painiskeleva kissalauma ei kuitenkaan surkutellut poissaoloilla vaan täyttä pistepottia lähdettiin hakemaan hieman erilaisella taktiikalla.

Peli lähti tasaisesti liikkeelle ja jo alkuhetkistä lähtien oli selvää, että tänään tilanteisiin mentäisiin rytinällä. Molemmat joukkueet kuittasivat 3 virhettä tilastoihin n. 7 minuuttiin mennessä. Yhdestä Ilveksen virheestä sai kotijoukkue vaparin ja pallon taakse asettui toinen TPK:n hahmoista eli Matti Heimo(2+0). Mies löysi tarvittavan tilan Ilveksen lihamuurista ja pallo takanurkkaan.

Ilveksen kuittausta tarvi odotella 13 sekuntia, kun Torvinen iski pallon Teittisen syötöstä ohi kotijoukkueen maalilla loistavan ottelun pelanneen Marko Laaksosen.

Molemmat joukkueet saivat virhetilinsä täyteen jo 15 min kohdalla, mutta pilkuille asti ei kukaan pelaajista päässyt palloa viemään vaikka fyysinen taisto jatkui samanlaisena jakson loppuun asti.

Tauolle siis tasaisissa ja oikeudenmukaisissa numeroissa 1-1.

Toiselle jaksolle asteli aivan erilaiset joukkueet. Ilves pyöritti peliä välillä lähes näytösmäisesti ja loi jakson aikana lukuisia loistavia maalipaikkoja. Aina edessä seisoi kuitenkin sama mies. Marko Laaksonen oli päättänyt pitää turkulaiset pisteen syrjässä vaikka väkisin. Oli tyhjää maalia, paraatipaikan putteja, tolppalaukauksia sekä 4 rangaistuspotkua. Joskus se ei vaan mene sisään sitten millään ja tänään oli Ilveksellä sellainen päivä.

Kerran pallo saatiin toimitettua Laaksosen taakse, kun Teittinen (1+1) onnistui Pakolan syötöstä. Myös kotijoukkue teki yhden maalin Heimon toimesta kaukaa lähteneellä laukauksella. Näinhän se usein menee. Kun ei mistään osu, niin vastustaja iskee sitten vähän niukemmista paikoista. TPK ei toisella puoliajalla pystynyt järkevään pelinrakenteluun vaan ainoa toimiva konsepti oli heittää pallo hyvän ottelun targettina pelanneelle Pitkäselle ja katsoa josko mies saisi käännyttyä tai pudotettua.

Pallopelien voittoreseptiin kuuluu maalinteossa onnistuminen ja tänään ei 2 tehtyä riittänyt kuin tasapelipisteeseen. Moni Ilves-pelaaja jäi pelin jälkeen jossittelemaan hukattuja saumoja ja koskaan aiemmin ei Turussa ole tuollaista myllytystä nähty TPK:n ja Ilveksen välillä maalipaikoissa. Yleensä pelit ovat olleet tarkkaa ja tiukkaa puolustustaistelua.

Tuomarikaksikko Laaksonen-Turunen selviytyi pelistä hyvin vaikka TPK:n leirissä asiasta saatetaan olla eri mieltä. Herroilla oli kuitenkin rohkeutta laittaa palloa pilkulle TPK:n rikkoessa pelaamalla ratkaisua hakenutta Ilves-laumaa.