Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huikea kiri lentävällä maalivahdilla

Valkeakosken Mad Max pisti Ilveksen paikalliskamppailulle tyypillisen ahtaalle Futsal-Liigassa. Maxit johtivat ottelua jo 3-0 kun ottelua oli enää kolme ja puoli minuuttia jäljellä, mutta Ilveksen ylivoimapeli onnistui takomaan tasapeliin oikeuttavat maalit huikealla loppukirillä. Ottelu oli samalla piirincupin finaali ja tasatuloksen jälkeen lauottiin rangaistuspotkukilpailu, jossa Ilves uusi piirinmestaruutensa ja pääsi nostamaan poikaa ilmaan.

Loukkaantumisista kärsivä Ilves ei saanut otteluun mukaansa edes täyttä kokoonpanoa. Antti Teittinen, Teemu Alatalo, Joni Pakola ja Joni Ikäläinen olivat kaikki loukkaantumistensa takia poissa pelistä ja useampaa kokoonpanossa olluttakin pelaajaa teippailtiin kuntoon ennen ottelua. Kuin pisteenä Ilves-iin päälle, Markus Sairiala loukkasi lämmittelyssä takareitensä, muttei päätti kuitenkin pelata pelin.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Joukkueet saivat pyörittää omaa peliään alhaalla omalla puoliskollaan, mutta tiukka karvaus odotti joukkueita jo ennen puolenkentän viivaa. Targetit olivatkin keskeisessä roolissa, sillä tilaa korkean karvausrajan takana oli runsaasti.

Kotijoukkue Mad Max laukoi ottelun alkupuolella lähes joka tilanteesta. Heti puolenkentän jälkeen tulleita laukauksia napsahteli tuon tuosta kohti Tuomas Kallioisen vartioimaa maalia ja pallonkuvia ilmestyi myös yhden jos toisenkin Ilves-pelaajan reisiin. Ikävästi kimpoilleet pallot synnyttivät mylläköitä Ilves-maalille, mutta Kallioinen oli tilanteissa hereillä.

Ilveksen ensimmäisen puoliajan parhaat tilanteet syntyivät Sairialalle ja Juha-Pekka Torviselle, jotka molemmat pääsivät kertaalleen laukomaan keskisektorilta, mutta ohi maalin.

Ottelun avausmaali syntyi Maxien vastahyökkäyksestä. Tilanne näytti jo raukeavan, sillä pohjapelaajana pelannut Petteri Pulkkinen pääsi potkaisemaan pallon pois Maxien targetilta, mutta pienen kimpoilun jälkeen Timo Kopolalle aukesi vapaa laukaisupaikka. Kallioinen oli mukana ensimmäisessä kudissa, mutta Joni Niskavaaran jatkopalloon ei enää ehtinyt kukaan. Maxien 1-0 johto kesti puoliajalle asti.

Toinen puoliaika käynnistyi Maxien salamamaalilla. Kaksi Ilves-pelaajaa ryntäsivät heti aloituksen jälkeen saman pelaajan kimppuun eikä sen jälkeen tilasta ollut puutetta kentällä. Ilves juoksi toisen puoliajan ensimmäiset sekunnit pallon perässä ja viimeinen poikittaissyöttö maalin edustalle ohjautui lopulta Matti Anttosen lapikkaasta tyylikkäästi oman maalin ylänurkkaan.

Toisen puoliajan unelma-alun jälkeen Mad Max joutui ottavaksi osapuoleksi. Ilves rynnisti päälle hurjalla vimmalla ja kavennusosuma näytti jatkuvasti olevan lähellä. Juha Ojanperä Maxien maalissa piti joukkuettaan pystyssä hyvillä ulostuloillaan. Tilanteissa viivytelleiden Ilves-hyökkääjien maalintekosektori kutistuikin monessa tilanteessa olemattomiin Ojanperän oikea-aikaisten vastaantulojen johdosta.

Ajassa 36:20 Ilveksen tappio alkoi vaikuttaa varmalta. Jälleen muutaman flipperi- ja taistelupallotappion jälkeen Joni Kopra tarjosi Jarno Mattilalle loistavan laukaisupaikkan, jota Mattila ei jättänyt hyödyntämättä. Tarkka sijoitus ohi Kallioisen ja Maxit siirtyivät jo vakuuttavaan 3-0 johtoon.

Viimeisten kolmen ja puolen minuutin aikana nähtiin Ilvekseltä uskomaton nousu. Edellisen osuman kuittaus syntyi jo seitsemäntoista pelisekunnin päästä. Jaakko Laitinen tarjoili vapaapotkusta poikittaissyötön ja Torvinen laukoi pallon ensimmäistä kertaa koskilaisten maaliin.

Ilveksen hyvä ote tuotti seuraavan tuloksen puolen minuutin päästä. Lyhyen viidellä kenttäpelaajalla tehdyn pyörityksen jälkeen Timur Inapshba löysi Sairialan täysin vapaana Mad Max -puolustuksen keskeltä. Ojanperä haisteli tilanteessa suoraa laukausta, joten Sairialalle jäi helppo työ ohjata pallo tyhjään maaliin. Ilves oli noussut puolen minuutin aikana jo maalin päähän!

Kaivattua tasoitusosumaa jouduttiinkin odottamaan lähes viimeiselle peliminuutille asti. Vapauttavan maalin tekijänä kunnostautui lopulta Jani Nyblom, joka pommitti Ilves-sydämensä kyllyydestä ottelun tasoihin ajassa 38:31. Osuma syntyi jälleen kerran poikittaissyötön jälkeisestä suorasta laukauksesta. Syöttäjänä toimi tällä kertaa Torvinen.

Viimeisten puolentoista minuutin aikana Ilves nosti yhä maalivahtiaan mukaan hyökkäyksiin, mutta yhtä yltiöpäistä hyökkäämistä ei sentään nähty kuin aikaisemmin. Muutaman kumpaankin päähän tulleen blokatun laukauksen jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi 3-3 tasatulokseen.

Koska kyseessä oli myös piirincupin ottelu, lauottiin tasatuloksen jälkeen rangaistuspotkukilpailu voittajan selvittämiseksi. Ilveksen kaikki neljä laukojaa, Torvinen, Anttonen, Nyblom ja Inapshba onnistuivat, Kallioinen torjui yhden Maxien laukauksen ja yhden mennessä ohi, pääsi Ilves juhlimaan myös piirinsarjan mestaruutta vuosimallia 2010.