Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves katkaisi TPK:n putken

 
Ilves katkaisi TPK:n putken

Ilves kohensi selvästi otteitaan eilisestä TP-Kaarle pelistä ja syytä olikin, sillä Spiral-hallissa käytiin tasainen taistelu pisteistä tappioitta sarjassa ollutta TPK:ta vastaan.

Koko Ilves-joukkueesta huomasi jo alkulämmittelyiden aikana, että tänään on tultu pelaamaan, eikä vain palloittelemaan, kuten eilisessä pelissä. Keskittyminen huokui joukkueesta ja se näkyi myös pillin vihellyksen jälkeen kentällä.

Pallollinen peli pyöri ilvesmäisen mukavasti eikä loukkaantumisten takana sivussa olleiden Antti Teittisen ja Teemu Alatalon poissaoloa huomannut joukkueen otteista. Myös TPK oli joutunut hieman muokkaamaan ketjujaan, sillä Matti Heimo ei ollut kokoonpanossa.

Tasainen ottelu tarjosi maalintekopaikkoja molemmille joukkueille. Ilves onnistui löytämään muutamia aukkoja tiiviistä TPK:n puolustusnipusta hyvillä haastoilla ja sivurajakuvioilla. Marko Laaksonen TPK:n maalilla venyi kuitenkin hyviin torjuntoihin.

TPK:n parhaat paikat syntyivät totutusti vastahyökkäyksistä. Nopeasti käynnistetyt hyökkäykset pistivät Ilves-pelurit juoksemaan muutaman kerran kiireesti kotia kohden ja pakottivat tilanteissa myös rikkomaan.

Ottelun avausosuma syntyi ajassa 09:13. Jaakko Laitinen ja Jani Nyblom tekivät terävän karvauksen hyökkäyspäässä ja Nyblom onnistui riistämään pallon. Siirto vieressä olleelle Laitiselle, joka laukoi pallon yläriman kautta sisään. 1-0.

TPK tasoitti ottelun samantien. Aloituksen jälkeinen hyökkäys ja pallo oli vuorostaan Ilves-maalissa. Maalintekijänä Tomi Tuominen, jolle Petteri Pitkänen tarjosi laukaisupaikan. 1-1.

Myös seuraavat maalit tulivat tasatahtiin. Ajassa 11:41 pallo pelattiin alaspäin Laaksoselle, joka viivytteli avauksensa kanssa. Jarno Majamaa ehti blokkaamaan syöttöyrityksen lähietäisyydeltä ja pallo kimposi suoraan Majamaasta TPK-maaliin. Normipäivä Laaksoselle, ensin muutamat huipputorjunnat ja sen jälkeen lahjamaali vastustajalle.

TPK kuittasi jälleen nopeasti. Aktiivinen hyökkäys pakotti Ilves-puolustuksen rikkomaan kahdeksan metrin päässä maalista. Jari Nieminen laukoi vapaapotkun voimalla läpi lihamuurin ja ottelu oli jälleen tasoissa.

Ilveksen virhetilin täytyttyä TPK pääsi kahdesti kokeilemaan johtomaalin tekoa 10 metrin pisteeltä. Ensimmäinen laukaus painui kuitenkin ohi ja toisen Tuomas Kallioinen torjui. Puoliaikatulos 2-2.

Toisella puoliajalla joukkueet rauhoittivat peliään. Molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan entisestään ja peli ajautui toisinaan vuorottaiseksi keskikentän pyöritykseksi.

Ottelun ratkaisija löytyi lopulta totutusta osoitteesta. Pitkän pyörityksen päätteeksi Ilves-kapteeni Juha-Pekka Torvinen pääsi laukomaan kaukaa ja pallo suhahti komeasti alanurkkaan. Ilves 30 peliminuutin jälkeen ottelussa kolmatta kertaa johtoon.

Tällä kertaa Ilves ei enää päästänyt TPK:ta kuittaamaan maalia, vaan tarkka puolustus jatkui. Edes TPK:n viiden kenttäpelaajan peli ei onnistunut juuri muuta kuin pyörittämään palloa laidalta toiselle. Muutamat maalille tulleet laukaukset Kallioinen hoiti varmasti.

Ilvekselle ottelusta komeasti taisteltu 3-2 voitto pienen marginaalien pelistä ja TPK:lle ensimmäinen tappio tämän kauden sarjapeleissä. Päävalmentaja Petteri Pulkkinen oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen:
"Muutaman vähän vaisumman pelin jälkeen, koko joukkue paransi suoritustaan ja tekemisen tasoa nostettiin erityisesti peruspelaamisessa. Pelinpyöritystä rauhoitettiin ja harhasyöttöjä vähennettiin huomattavasti. Esitys oli huolellisempi ja tasapainoisempi."

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Tuomas Kallioinen sai kehuja myös Pulkkiselta:
"Joukkueesta onnistuivat hyvän pelin maalilla pelannut Tuomas Kallioinen, joka esiintyi varmasti ja otti ne tärkeät torjunnat jotka mahdollistivat voiton tänään. Toinen onnistuja oli hyvän ja tasaisen ottelun pelannut Jarno Majamaa. Hyökkäysalueen vaarallisuuden lisäksi puolustuspelaaminen onnistui hyvällä tasolla."

Voitolla Ilveksen voittoputki nousi jo kahdeksaan otteluun, kun mukaan lasketaan myös Futsal Cupin ottelut. Futsal-Liiga jatkuu Ilveksen osalta ensi viikonloppuna vierasottelulla Valkeakosken Mad Maxia vastaan.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

Lue lisää
ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Lue lisää
Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Lue lisää
Ilves haki voiton Espoosta

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

Lue lisää
PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Lue lisää
Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.

Lue lisää