Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tahmea Ilves helppoon voittoon

Spiral-hallilla nähtiin varsin sekavaa peliä esittänyt kotijoukkue Ilves. Harvalukuinen yleisö näki pallonmenetysten ja harhasyöttöjen lisäksi sentään reilusti maaleja.

Ilves-joukkueen valmistautuminen sarjanousija TP-Kaarlea vastaan ei tainnut osua täysin kohdalleen, sillä pelin alkaessa kotijoukkueesta ei voinut puhua joukkueena. Kokkolan Chelsea Peter Cecheineen kohtasi vihellyksen jälkeen hymyileviä ja naatiskelevia Ilves-pelaajia, jotka hoitivat homman kotiin, mutta eivät sillä samalla antaumuksella kuin mitä kauden aikaisemmissa otteluissa.

Pelaajien mieliala näytti olevan jo huomisen TPK-ottelussa, sillä tekeminen kentällä oli luokkaa: "hoidetaas tämä nyt tästä alta pois". Harhasyötöt ja ylimalkaiset harhauttelut tarjosivat TP-Kaarlelle loistavia vastahyökkäyspaikkoja ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Ennen ottelua hehkutettu Pasi Nevanperä unohtui vähän väliä vapaaksi Ilves-maalin edustalle ja Ilves-valmentaja Petteri Pulkkinen oli penkin takana ja myös kentän puolella täysin hiilenä joukkueen edesottamuksista.

Ilves-pelaajat vaikuttivatkin ottelun voittaneilta jo ensimmäisen peliminuutin jälkeen, sillä ajassa 00:48 Timur Inapshba vei takatolpalta joukkueensa 1-0 johtoon Markus Sairialan tarjoamasta syötöstä.

Heti ensimmäiseen minuuttiin ottelu ei kuitenkaan ratkennut, vaan TP-Kaarle väläytteli vaarallisuuttaan tuon tuosta. Niko Kalliokoski toimitti palloa jatkuvalla syötöllä kohti Ilves-maalia, jossa Nevanperä piti toimistoaan pystyssä. Ilves-maalia vartioinut Tuomas Kallioinen syyti syystäkin lisää liekkiä Ilves-pelaajien väliseen jatkuvaan suunsoittoon, sillä varsinkin puolustuspeli oli päivän ottelussa kaukana suomenmestaruustasosta.

Ilmassa roikkunut tasoitusmaali syntyi ajassa 05:28. Nevanperän mainio no-look kantapääsyöttö vapautti Aki Sipilän läpiajoon. Sijoitus ohi Kallioisen ja ottelua jatkettiin 1-1 lukemista.

Kauaa Ilves ei kuitenkaan viihtynyt tasatilanteessa. Minuutti edellisestä ja Ilves pääsi kolmella kahta vastaan hyökkäykseen. Pari poikittaissyöttöä ja Inapshba pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa jälleen takatolpalta. Ratkaisevan syötön tarjosi Matti Anttonen.

Toisen maalinsa jälkeen Ilveksen peli näytti pikkuhiljaa löytävän tutut uomansa. Tilanteita vyörysi kohti Janne Björkrenin maalia ja kohta Joma-pallo löytyi kolmannen kerran pitseistä. Jaakko Laitinen ajoi oikealta laidalta päätyyn asti, antoi lättysyötön maalin edustalle ja Juha-Pekka Torvinen sai painaa pallon vapaasti perille asti. 3-1.

Puoliajan loppua kohden paine TP-Kaarlen päädyssä yltyi, mutta samalla myös Ilves-pelaajat innostuivat liian pitkiin kuljetuksiin ja tamperelaisten perisynniksi luettavia pallonmenetyksiä nähtiin jälleen liukuhihnatahtia. Puoliaikatulos 3-1.

Toinen puoliaika alkoi Markus Sairialan esimerkillä siitä, miten maalintekopaikat voidaan hukata. Sairialalle tarjoutui heti ensimmäisessä vaihdossa kahden takatolppaputtiapaikan lisäksi yksi vapaa laukaisupaikka, mutta hyvällä liikkeellä puoliajan aloittaneen Sairialan nimeä ei maalintekotilastoon päästy kuitenkaan merkitsemään.

Alkutahdit murskavoitolle antoi lopulta Jarno Majamaa. 30 peliminuutin kohdalla pitkän kuljetuksen tehnyt Jarno Majamaa tarjoili täysin vapaan paikan maalin eteen ajaneelle Jani Nyblomille, eikä ensimmäisellä puoliajalla pääasiassa huonoja haltuunottoja esittänyt Nyblom erehtynyt päästessään maalintekopaikkaan.

Jatkoa syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Jaakko Laitinen ajoi pallon kanssa läpi TP-Kaarlen kaikkien puolustusvyöhykkeiden ja laukoi vasurillaan takaylänurkkaan. Ottelu oli kääntynyt nopeasti Ilveksen 5-1 johdoksi.

TP-Kaarle pääsi kertaalleen vielä maalintekoon. Liki puolestakentästä annettu vapaapotku kimposi Pulkkisen rinnasta maalinedustalle, josta Sipilä sijoitti sen taka-alanurkkaan.

Tavan mukaisesti Ilves kuittasi osuman kuitenkin nopeasti. Jälleen kerran asialla oli Laitinen, joka laukoi matalan kudin ohi Björkgrenin Nyblomin syötöstä.

Viimeisten peliminuuttien ajan vierasjoukkue haki lisäosumia ilman maalivahtia. Vakuuttavia nousuja ylivoimalla edellisissä otteluissa tehneet kokkolan pelurit eivät Tampereella saaneet kuitenkaan samanlaista kiriä aikaiseksi. Ilves sen sijaan iski vielä kertaalleen. Tyhjän maalin houkutuksesta huolimatta Majamaa kuljetti pallonriiston jälkeen pelivälineen toiseen päätyyn saakka ja kärsätti pallon ohi lentävän maalivahdin. Lopputulos 7-2.