Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves eteni finaaleihin

Ratkaiseva välieräottelu Tervareiden kanssa oli tasainen kamppailu. Ottelu eteni puoliajalle 1-1 tasatilanteessa ja molemmat joukkueet himoitsivat vapauttavaa johtomaalia pitkälle toiselle puoliajalle. Lopulta ottelun ratkaisijaksi nousi Antti Teittinen, joka laukoi voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman.

02:47 - 1-0 Teemu Alatalo (Timor Inapshba)
13:07 - 1-1 Ari Makowski (Dritan Stafsula)
29:23 - 2-1 Antti Teittinen (Matti Anttonen)

Pelin henki oli joukkueille selvä. Ottelussa pelattaisiin ratkaisuun asti ja ottelun voittaja jatkaisi Futsal-Liigan finaaleihin ja häviäjä jäisi pronssiotteluun. Ilves oli tehnyt yhden muutoksen eiliseen kokoonpanoon. Loukkaantunut Tero Nieminen oli jäänyt pois ja Sami Kokkonen tuli tilalle.

Verrattuna joukkueiden edellisiin kohtaamisiin, kolmas semifinaali oli tarkkaa peliä alusta asti. Ajassa 2:47 Ilves siirtyi 1-0 johtoon Timor Inapshban löydettyä tarkalla poikittaissyötöllä maalille ajaneen Teemu Alatalon, mutta heti avausmaalin jälkeen ottelu tasaantui tarkaksi kyttäämiseksi.

Joukkueet pitivät palloa vuorotellen ja puolustivat omaa päätään tiiviisti. Molemmat joukkueet olivat selvästi opiskelleet toistensa pelitapaa, eikä samanlaisia merkkausvirheitä, kuin edellisissä kamppailuissa, enää nähty. Kun eilisessä ottelussa maalintekopaikkoja syntyi jatkuvasti päästä toiseen, jouduttiin tänään näkemään vaivaa jo pelkkien laukaisupaikkojen luomiseen.

Toki joukkueet yrittivät, kauaempaa jos eivät lähemmäs pääseet, mutta joukkueiden maalivahdit, Tuomas Kallioinen ja Juho Keskinen olivat tänään vireessä. Varsinkin Kallioinen joutui jo ensimmäisillä minuuteilla tekemään nopean vastaantulon nollatakseen Pasi Nevanperän vapaan maalintekopaikan.

Ottelu eteni Ilveksen johdossa aina ottelun 13 minuutille asti, kunnes Tervarit saivat himoamansa tasoitusmaalin. Tervarit iskivät jälleen kerran paikan saatuaan tehokkaasti ja pelasivat Ilveksen alimmat pelaajat pihalle nopealla hyökkäyksellä. Lopulta pallon pääsi toimittamaan maaliin noin kahdesta metristä Ari Makowski Dritan Stafsulan toimiessa syöttäjänä.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella molemmille joukkueille avautui muutamat hyvät laukaisupaikat, mutta maalivahdit ottivat edelleen roolia pitäen lukemat tasoissa. Puoliaikatulos 1-1.

Lyhyen lepotauon jälkeen toinen puoliaika alkoi vauhdilla. Joukkueet tulivat kentälle ratkaisemaan ottelua nyt ja tässä. Ensimmäisen puoliajan kyttäilevä tunnelma unohtui joukkueiden karvauspelin noustessa ylemmäs ja lisätila kentällä tarjosi entistä enemmän hyökkäyspaikkoja.

Tervareiden hyökkäyspeli kulki pääasiassa Stafsulan ollessa kentällä. Varsinkin Stafsulan nopeat pyrähdykset pitivät Ilves-puolustajat varpaillaan. Pitkistä painostuskausista huolimatta Ilves-puolustus oli tänään terävänä. Tervarit saivat tuotua palloa hyökkäyspäähän, mutta sen jälkeen vastassa oli liki läpipääsemätön muuri.

Hieman toisen puoliajan alun jälkeen nähtiin erikoinen episodi. Ottelu jouduttiin keskeyttämään noi varttitunnin ajaksi Spiral-hallin katosta kentälle vuotaneen veden takia. Tauon aikana ehdittiin jo väläytellä vaikka mitä ehdotuksia uusintaottelusta alkaen, kunnes vuoto alkoi itsellään pikkuhiljaa tyrehtyä ja ottelua päästiin lopulta jatkamaan.

Yllätyksenä tullut tauko ei kuitenkaan häirinnyt vankasti otteluun keskittyneitä pelaajia, vaan ottelu jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä ratkaisevammaksi alkoi seuraavan maalin merkitys nousta. Lopulta ajassa 29:23 pääsi kotiyleisö hurraamaan. Ilveksen Matti Anttonen sai hyökkäyspään irtopallon haltuunsa ja tiputti sen toiseen aaltoon Antti Teittiselle. Teittisen kuti painui Keskisen ohi verkkoihin ja Ilveksen riemu oli ylimmillään. Ottelua oli kuitenkin yhä 10 minuuttia jäljellä, joten mitään ei ollut vielä voitettu.

Ajassa 35:24 Ilveksen virheet täyttyivät ja heti perään myös Tervarit saivat viidennen virheensä. Samalla Tervarit käyttivät aikalisänsä ja jatkoivat kiivasta taistelua finaalipaikasta ilman maalivahtiaan.

Ilveksen puolustuspeli oli kuitenkin ehtinyt hioutua välieräsarjan aikana todella tiiviiksi, eivätkä Tervarit tuntuneet löytävän mitään keinoa sen rikkomiseen. Viimeisten pitkien minuuttien aikana pallonhallinta oli lähes täysin Tervareilla. Vielä viimeisillä sekunneillakin vierasjoukkue sai kulmapotkun, mutta Ilveksen tiivis joukkuepuolustus kesti. Lopulta vapauttava loppusummeri soi ja Ilves pääsi juhlimaan finaalipaikkaansa!

Illan ottelu oli Ilveksen ja Tervareiden välisen välieräsarjan tasaisin. Joukkueet pysyivät läpi ottelun kosketusetäisyydellä toisistaan, mutta lopulta Ilves onnistui kääntämään sarjan edukseen tarkemman joukkuepelinsä ansiosta. Tervareiden kovat pistenikkarit tulivat sen sijaan sitä tehottomammiksi, mitä pidemmälle välieräsarja eteni.

Illan ottelusta ansaitsee kehut koko Ilves-nippu, mutta erityiskehut ansaitsee Teemu Alatalo, joka pelasi todella vakuuttavasti paikatessaan loukkaantunutta pohjapelaaja Niemistä.

Ilveksen urakka jatkuu lauantaina 6.3. Futsal-Liigan ensimmäisellä finaaliottelulla, joka pelataan Tampereella. Vastaan astelee tuttu vastustaja, espoolainen GFT, joka voitti omassa välieräsarjassaan TPK:n. Ilves ja GFT kohtasivat myös viime kauden finaaleissa, jolloin GFT oli parempi. GFT on ollut myös vahvempi joukkueiden välisissä tämän kauden kohtaamisissa, joten Ilvekselle tarjoutuu vielä kertaalleen mitä maittavin paikka hakea revanssia GFT:stä.

Tervetuloa paikan päälle seuraamaan Futsal-Liigan ensimmäistä finaalia lauantaina 6.3. Spiral-hallille!