Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tervarit uskomattomalla nousulla voittoon

Tervareiden ja Ilveksen välinen ensimmäinen välieräottelu päättyi trillerimäisten vaiheiden jälkeen. Ilves iski ottelun alussa maalit toisella, kolmannella ja neljännellä minuutilla ja näytti marssivan helppoon voittoon, mutta Tervarit saivat aikaan yhtä tehokkaan loppukirin kuin mitä Ilveksen aloitus otteluun oli. Maalit ottelun kolmella viimeisellä minuutilla ja pudotuspelisarjan ensimmäinen voitto jäi oululaisille.

01:46 - 0-1 Janne Mertanen (Petteri Saukoniemi)
02:34 - 0-2 Juha-Pekka Torvinen (Antti Teittinen)
03:41 - 0-3 Teemu Alatalo (Matti Anttonen)
05:56 - 1-3 Dritan Stafsula (Heikki Halmet)
11:10 - 1-4 Tero Nieminen (Jani Nyblom)
32:55 - 2-4 Stafsula (Adrian Rizvani)
37:27 - 3-4 Jukka Korhonen (Stafsula)
38:04 - 4-4 Stafsula (Juho Keskinen)
39:55 - 5-4 Rizvani

Ilves sai otteluun unelma-alun. Ensimmäisestä vaihdosta alkaen tilanteita vyöryi Tervareiden päätyyn ja onnistumisia nähtiin. Ottelu ei ollut ehtinyt vanhentua kuin puolitoista minuuttia kun Petteri Saukoniemi tarjoili hyvän pystyjuoksun päätteeksi chippisyötön ja Janne Mertanen laukoi pallon hallitulla volleyllä verkkoihin. Seuraavassa vaihdossa nähtiin lisää. Tervarit karvasivat yliagressiivisesti ylhäältä, ja maajoukkuekaksikko Juha-Pekka Torvinen ja Antti Teittinen pelasi yksinkertaisella seinäsyötöllä Torvisen läpiajoon, jonka päätteeksi Ilves johti jo 0-2.

Eikä siinä vielä kaikki. Kaupanpäälle Ilvekselle tarjottiin paikka kolmanteen maaliin, ja sen Ilves myös teki. Tuomas Kallioisen brittityylinen pallo päätyyn ja perään -avaus jalalla tavoitti Matti Anttosen, joka tiputti pelivälineen päällään maalin eteen ajaneelle Teemu Alatalolle, eikä Alatalo erehtynyt. Pallo pömpeliin ja Ilves jo 0-3 johtoon, kun ottelu oli vasta neljännellä peliminuutilla. Oululaisyleisö oli ihmeissään.

Seuraava Kallioisen avaus ei ollut enää yhtä tarkka. Asetelmat olivat vastaavat kuin edellisessä maalissa, mutta avaus tuli suoraan Tervareiden Heikki Halmetille, jonka ensimmäisen kosketuksen syöttö vapautti Dritan Stafsulan kasvokkain Kallioisen kanssa. Tarkka sijoitus Kallioisen längeistä ja Tervareiden maalihanat olivat avatut.

Ilves ei kuitenkaan lamaantunut Tervareiden avausmaalista vaan seuraava tehomerkintä nähtiin jälleen kotijoukkueen päädyssä. Upea koko ketjun voimin tehty kulmakuvio sekoitti Tervareiden pakan totaalisesti ja Tero Nieminen pääsi nostamaan pallon maalin kattoon paraatipaikalta. Syöttöpisteen maalista sai Jani Nyblom.

1-4 tilanteessa molemmille joukkueille tarjottiin tilanteita lisämaalien tekoon, mutta roolia ottelussa ottivat sekä maalivahdit että tuomarit. Kallioinen esti muutaman kerran Tervareiden kavennusmaalit reaktiotorjunnoillaan ja tuomarit pitivät huolen ettei Ilves ainakaan saa palloa pilkulle. Teittistä rikottiin kaksi kertaa peräkkäin rangaistusalueella, toisella kertaa hän oli jo kasvokkain Juho Keskisen kanssa, muttei onnistunut laukomaan Tervareiden pelaajan potkiessa surutta jaloille takaapäin. Vihellystä ei tilanteissa kuulunut.

Johdonmukaiseksi tuomareiden linjaa ei ainakaan voinut sanoa. Puoliajan alussa virheet vihellettiin tarkasti pois, mutta mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä sallivammaksi linja muuttui. Ensimmäisen puoliajan lopulla pelaajia sitten taklailtiin puolin ja toisin ronskilla otteilla, tuomareiden vain juostessa tilanteita karkuun. Puoliajalle siirryttiin Ilveksen selkeässä 1-4 johtoasemassa.

Ilves tuli toiselle puoliajalle luottavaisin mielin. Kolmen maalin johdossa lisäosumiin ei olisi tarvetta jos puolustus vain pitäisi. Puoliajan ensimmäiset 10 minuuttia sujuivatkin jouhevasti, eikä lisämaaleja nähty. Tervareiden tunteet sen sijaan kävivät kuumina. Joukkueen virhetili täyttyi urakalla ja keltaiset kortit viuhuivat.

Ilves sai pallon maaliin ensimmäisenä. Tervareiden maalivahti Juho Keskinen oli noussut puolittain mukaan hyökkäykseen ja Mertanen pääsi laukomaan irtopallon tyhjään maaliin. Tuomari ehti kuitenkin viheltää tilanteessa Tervareille virheen katsomatta hyötynäkökohtaa riittävän pitkälle, eikä maalia laskettu.

33 minuutin kohdalla Tervareiden kiri lopulta alkoi. Adrian Rizvani löysi nopealla sivurajapotkulla toiselle laidalle vapaaksi jääneen Stafsulan, joka otti mallia Mertasen ensimmäisen puoliajan maalista, ja laukoi painavan volleyn etutolpan kautta maaliin.

Tervarit saivat kavennusmaalista jälleen hengen päälle ja jatkoivat kovaa painostustaan. Agressiivista karvausta helpottivat jälleen tuomarit, jotka eivät Tervareiden virhetilin täyttymisen jälkeen uskaltaneet viheltää enää mistään. Ilveksellä ei kuitenkaan tuntunut olevan ottelussa edelleenkään mitään hätää. Joukkue piti palloa yhtäjaksoisesti kahden minuutin ajan juoksuttaen karvaavia Tervari-pelaajia kuin narussa ja pelaten aikaa pois kellosta. Pitkä pallonhallinta päättyi vielä Torvisen läpiajoon, mutta Keskinen onnistui torjumaan tilanteen.

Ottelua oli enää kolme minuuttia jäljellä kun yleisö sai haluamaansa. Tervarit pääsivät vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Jukka Korhonen pääsi laukomaan vapaasti. Pallo pelaajamuurin läpi takanurkkaan ja tilanne jo 3-4.

Tervareiden tullessa jo maalin päähän alkoi Ilves-pelureissa näkyä jo paniikin merkkejä. Pallo ei pysynyt enää yhtä helposti omilla eikä puolustuskaan tuntunut enää yhtä tiiviiltä. Tervareilla oli sen sijaan henki päällä ja he toimittivat palloa urakalla maalille.

Ajassa 38:04 Tervarit tulivat jo tasoihin! Ylivoimapyöritys päättyi Stafsulan laukaukseen, joka muutti matkalla suuntaansa Ilves-puolustajasta, eikä torjuntaan jo valmistautunut Kallioinen ehtinyt enää reakoida tilanteeseen. Oululaisyleisö oli haltioissaan.

Ottelun viimeisellä minuutilla ottelu näytti olevan menossa jo jatkoajalle, kun Ilves tarjosi vielä yhden maalipaikan vastustajalle. Teittinen menetti pallon alimpana pelaajana ja Rizvani karkasi tilanteesta läpiajoon, harhautti Kallioisen ja sijoitti pallon varmasti maaliin kun ottelua oli enää 6 sekuntia jäljellä!

Ilves onnistui laukomaan viimeisillä sekunneilla vielä kahdesti, mutta pallo kilpistyi pelaajiin, eikä tasoitusta nähty. Tervarit pääsivät juhlimaan ensimmäistä pudotuspelivoittoaan Ilves-pelaajien seuratessa juhlintaa katkerina.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi lauantaina Tampereella. Jos voitot ovat sen jälkeen tasan 1-1, pelataan ratkaiseva ottelu sunnuntaina Tampereella.

Ilveksen päävalmentaja Petteri Pulkkisen kommentit ottelusta:
"Vähän yli puoli tuntia pelattiin erinomaisesti, loppua ei tarvitse edes kommentoida, lukemat kertovat kaiken. Alivoimapeli sekoili aivan totaalisesti sillä Tervarit pääsivät rankaisemaan parhoilta paikoilta. Onneksi on tiedossa mitä tarvitsee korjata seuraavaan kohtaamiseen."