Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Puolustuksen kautta voittoon

Koko Ilves-joukkue esiintyi edukseen ottelussa Kampuksen Dynamoa vastaan. Ottelussa oli jaossa tärkeitä pisteitä joukkueiden taistellessa toisiaan vastaan pudotuspelikamppailussa. Ottelu muistuttikin tasaisuudessaan ja taistelussaan pudotuspeliottelua Ilveksen viedessä pisteet 1-3 (0-2) vierasvoitolla. Ottelu ratkesi vasta viimeisellä minuutilla Petteri Saukoniemen tekemään 3-1 maaliin.

04:38 - 0-1 Matti Anttonen (Antti Teittinen)
17:01 - 0-2 Jani Nyblom (Tero Nieminen)
23:21 - 1-2 Kalle Lindgren (Matias Juvonen)
39:35 - 1-3 Petteri Saukoniemi

Ilveksen vierasottelussa KaDy:a vastaan oli todellista pudotuspelihenkeä mukana. Joukkueet taistelivat tärkeistä pisteistä ja se näkyi kentällä. Tilanteet pelattiin loppuun asti ja omaa maalia puolustettiin henkeen ja vereen.

Ottelussa oli alusta asti kova tempo päällä. KaDy tuli otteluun todella hyvällä liikkeellä ja työnsi paineen saman tien Ilveksen päätyyn. Hieman unessa olleet Ilves-pelaajat unohtivat toistuvasti vastustajia vapaaksi selustaan ja tarvittiinkin valmentaja Petteri Pulkkisen kovaäänistä karjumista tupsukorvien herättämiseen.

Ilveksen saatua oman pelinsä pyörimään alkoi myös kotijoukkueen päädyssä tapahtua. Pienen pyörityksen jälkeen nähtiin myös avausmaali. Antti Teittinen pelasi pystysyötön Matti Anttoselle, joka ensimmäisellä kosketuksellaan kääntyi ja toisella laukoi. Nopea tilanne yllätti aloilleen jähmettyneen maalivahdin ja pallo painui maalin etualanurkkaan.

Maalin jälkeen ottelussa alkoi tapahtua urakalla. Aktiivisesti puolustaneet KaDy:n pelaajat saivat käännettyä useat Ilveksen hyökkäykset vaarallisiksi vastahyökkäyksiksi, mutta Ilveksen onneksi viimeistely ontui. Myös KaDy:n maalilla tapahtui. Ottelun juoneen kiinni päässeet Ilvesläiset laukoivat urakalla, mutta Jaakko Hilpinen onnistui torjumaan tilanteet.

KaDy:n vaarallisimpia aseita olivat Ilves-puolustuksen selustaan tehdyt pystyjuoksut, joiden kanssa muuten tarkasti pelannut Ilves-puolustus tuntui olevan vaikeuksissa. Yksi ensimmäisen puoliajan parhaista KaDy:n maalintekopaikoista tulikin pystyynjuoksun päätteeksi. KaDy:n Kalle Lindgren löysi tyhjää tilaa Ilves-maalin edestä ja pääsi myös yrittämään maalintekoa. Tuomas Kallioinen onnistui kuitenkin nollaamaan tilanteen.

Ilveksen parhaita tilanteita syntyi jälleen Teittisen ja Anttosen yhteistyöstä. Kuvio oli kuin toisinto ensimmäisestä maalista, Teittinen syötti, Anttonen kääntyi ja laukoi, mutta tällä kertaa Hilpinen oli hereillä ja pelasti KaDy:n takaiskulta.

Aktiivinen peli tuotti tulosta 17 minuutin pelin jälkeen. KaDy:n hyökkäyksen päätyttyä Ilvekselle avautui nopea vastahyökkäyspaikka. Kallioisen avaus löysi Tero Niemisen, jonka taidokas ensimmäisen kosketuksen levitys vapautti Jani Nyblomin laidasta läpiajoon. Tarkka sijoitus takanurkkaan ja Ilves mukavaan kahden maalin johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös puoliajalle.

Takaa-ajoasemaan jäänyt KaDy aloitti toisen puoliajan yhtä kovalla painostuksella kuin ensimmäisenkin. Ilveksen ensimmäinen kentällinen joutui pääasiassa puolustamaan ensimmäiset kaksi ja puoli minuuttia ennen kuin pääsivät vaihtoon. Painostus jatkui myös vaihdon jälkeen, eikä aikaakaan kun kavennus syntyi. Pitkän pyörityksen jälkeen Lindgrenin onnistui jälleen löytää tyhjää tilaa Ilves-selustasta, jonne Matias Juvonen toimitti nappisyötön, eikä Lingren tällä kertaa erehtynyt. Tilanne 1-2.

KaDy oli noussut maalin päähän, ja pelaajilla tuntui riittävän nälkää myös ottelun tasoitukseen. KaDy hallitsi selvästi palloa, karvasi aktiivisesti ylhäältä ja kaikesta tekemisestä huokui halu tasoittaa. Kovasta yrityksestä huolimatta Ilves-pelaajilla oli tänään vielä suurempi halu voittaa ottelu, sillä painostuksesta huolimatta Ilves ei enää kavennuksen jälkeen päästänyt KaDy:a maalintekopaikkoihin.

Tiukan puolustuksen lisäksi Ilves sai myös oman pallollisen pelinsä kulkemaan toisen puoliajan vanhetessa. Vastahyökkäykset ja hyvät syöttökuviot avasivat KaDy:n puolustuksen useampaan kertaan, mutta vapauttava lisämaali antoi odottaa itseään. Teittinen pääsi kertaalleen jopa läpiajoon, jonka Hilpinen onnistui kuitenkin torjumaan.

Aktiivisempana lisämaalin haussa oli Petteri Saukoniemi, joka pääsi oikea-aikaisten nousujen kera maalintekopaikkaan kahdesti. Parhaimmillaan edessä oli poikittaissyötön jälkeen jo tyhjä etunurkka, mutta ohjaus suuntautui ohi maalin.

Lopulta Saukoniemen aktiivisuus palkittiin. KaDy:n pelatessa viimeiset minuutit ilman maalivahtia karkasi Saukoniemi pallonriiston jälkeen läpiajoon, eikä vastassa ollut reikäpaitamaalivahti Mikko Kytölä voinut tilanteelle mitään. Pallo puikoista häkkiin ja ratkaiseva 1-3 maali oli syntynyt ajassa 39:35. Loput sekuntit olivat kosmeettista pelailua, kunnes summeri soi ja Ilveksen voitonjuhlat alkoivat.

Ilveksen tappiottomien otteluiden putki kasvoi KaDy:n kustannuksella jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Tärkeät kolme pistettä pitivät Ilveksen tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa kun taas KaDy:n tilanne synkkeni. Jos KaDy häviää myös sunnuntaisen ottelunsa viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävää Mad Maxia vastaan, alkaa joukkueen pudotuspelihaaveet olla pelkkää matematiikkaa ja teorioita.

Mainiossa vireessä olevan Ilveksen otteista näkyy selvästi koko joukkueen halu voittaa otteluita. Joukkue onnistuu tekemään tarvittavan määrän maaleja per ottelu, mutta mikä on vielä tärkeämpää, joukkue puolustaa omaa maaliaan tinkimättömällä asenteella. Puolustuspelaaminen sai kehuja myös päävalmentaja Petteri Pulkkiselta KaDy ottelun jälkeen:
"Tasapainoinen ja tiivis puolustusasenne koko joukkueelta. Vaikka Tuomas Kallioinen putsasi ottelun palkintopöydän, auttoi koko joukkue tänään Kallioista puolustuksessa ja teki homman hänelle helpoksi."

Ilveksen hyvä pelituntuma on löytynyt sopivaan aikaan, sillä runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta ennen kuin pudotuspelit alkavat. Viimeisissä runkosarjaotteluissaan Ilves kohtaa sekä PoPa:n että Ruutupaidat vieraissa ja pääsee kertaalleen mittaamaan tasoaan kohtaamalla runkosarjaa johtavan GFT:n kotonaan.