Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tasapeli sarjajohtajan kanssa

Spiral-hallilla nähtiin yksi kauden kovatempoisimmista otteluista kun sarjajohtaja Tervarit saapui testaamaan voittoputkessa olleen Ilveksen virettä. Tervarit saivat toisen puoliajan alkupuolella kiinnityksen täyteen pistepottiin, mutta Ilveksen päättäväinen kiri riitti tällä kertaa 2-2 tasapeliin. Tasoitusmaalista vastasi komean kuvion päätteksi Matti Anttonen.

01:24 - 1-0 Jarno Majamaa (Tuomas Kallioinen)
10:04 - 1-1 Jarno Auvinen (Pasi Nevanperä)
33:38 - 1-2 Nevanperä (Juho Keskinen)
36:19 - 2-2 Matti Anttonen (Juha-Pekka Torvinen)

Ilves lähti haastamaan Tervareita hieman totutusta muutetulla kokoonpanolla. Poissa kokoonpanosta olivat reitensä harjoituksissa satuttanut Timor Inapshba sekä matkan takia poissa ollut Janne Mertanen. Kauden debyyttinsä ottelussa teki Olli-Pekka Toikkonen, joka on alkukauden pelannut farmiseura Ylöjärven Ryhdin riveissä.

Ottelu alkoi Ilveksen kovalla painostuksella ja maali oli lähellä jo ensimmäisessä vaihdossa. Teemu Alatalo rynni väkisin laidalta läpi ja pelasi pallon maalivahdin alueen rajoille, josta Matti Anttonen pääsi laukomaan, mutta hieman ohi maalin.

Ilveksen väkevä alku toi myös tulosta. Jarno Majamaa sai Tuomas Kallioisen avauksen jälkeen reilusti tilaa kentällä ja käytti paikan hyväkseen. Kuljetus hyvälle vetosektorilla ja vastustamaton kuti etuylänurkkaan siirsi Ilveksen 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen Tervarit heräsivät mukaan peliin ja pallonhallinta tasoittui. Se ei kuitenkaan tarkoittanut hidasta kyttäilevää peliä, vaan tänään pidettiin kunnolla tempoa yllä. Molemmista joukkueista uhkui yrittämisen halua, joka välillä meni myös yliyrittämisen puolelle. Epäonnistuneet haastot ja pallonmenetykset avasivat vastahyökkäyspaikkoja molemmille joukkueille.

Ilveksen hyökkäyksistä tuntui tänään puuttuvan muutamat värjätyt langat, sillä sen verran usein hyökkäykset tukahtuivat väkisin puskemiseen tai keskelle sumppua tehtyihin syöttöyrityksiin. Ilveksen parhaimmat tilanteet tulivatkin kaukolaukauksista. Lähimpänä oli Juha-Pekka Torvinen, jonka laukaus kohti ylänurkkaa tärähti tolppaan.

Futsal-Liigan tehokkainta hyökkäyspeliä pelaavat Tervareiden pelaajat olivat elementissään joukkueiden juostessa päädystä päätyyn. Kertaalleen Tervarit pääsivät pallonriiston jälkeen jo kahden pelaajan läpiajoon, mutta Kallioisen oikea-aikainen vastaantulo pelasti Ilveksen. Aivan kaikkea ei Ilveksen puolustus onnistunut torjumaan. Jakson puolivälissä Jarno Auvinen sai Pasi Nevanperältä sopivan syötön suojauksen puolelle ja pääsi laukomaan liikkestä. Pallo ohi Kallioisen ja ottelu tasoihin.

Ottelun kova tempo pysyi yllä myös tasoituksen jälkeen. Ilves tosin pyrki välillä tasaamaan tahtia nostamalla Kallioisen mukaan peliin, mutta Tervareiden aktiivinen karvaus teki senkin vaikeaksi.

Molemmille joukkueille tarjoutui maalintekopaikkoja myös jakson toisella puoliskolla. Kertaalleen maalintekoa pääsi kokeilemaan myös kauden debyyttiään pelannut Toikkonen, joka karkasi laidasta laukaisupaikkaan, mutta Juho Keskinen Tervareiden maalissa torjui. Tervareiden parhaan paikan menetti Nevanperä, jonka kärkkäri meni ohi maalin. Puoliajalla siirryttiin 1-1 tasatilanteessa.

Ilves tuli toiselle puoliajalle maltillisemmalla asenteella. Palloa jaksettiin pyörittää hyökkäyksissä pidempään, eikä ratkaisuihin päädytty enää suin päin. Samalla pallonhallinta siirtyi Ilvekselle. Tervareiden puolustus ei kuitenkaan auennut helpolla, joten ratkaisuja jouduttiin yhä hakemaan kaukolaukauksin. Tilanteet olivat muuten hyviä, mutta pelaajia ei löytynyt Keskisen tiputtamille reboundeille.

Pyörityksestä huolimatta Ilveksen parhaat tilanteet syntyivät Tervareiden pallonmenetyksistä. Varsinkin epävarmasti jalalla pelannut Keskinen antoi muutaman maukkaan vastahyökkäyspaikan lepsuilla syötöillään. Myös vikkeläjalkainen Petteri Saukoniemi oli hyvällä pelipäällä ja onnistui luomaan tilanteita niin pallonriistoilla kuin hyvin ajoitetuilla pystyjuoksuillaan. Vapauttavaa johtomaalia ei kuitenkaan syntynyt.

Ilveksen hukatessa etsikkoaikansa pääsi Tervarit iskemään. 33 minuuttia oli pelattu kun Keskinen heitti pitkän avauksen kohti maalialueen tienoilla ollutta Nevanperää. Pallo kimposi taistelutilanteesta korkeuksiin ja Ilves-puolustuksen arpoessa kuka menisi jatkopalloon, pääsi Nevanperä laukomaan suoraan ilmasta Tervarit 2-1 johtoon.

Ottelua oli enää n. 6 minuuttia jäljellä, joten Ilves aloitti kirinsä samantien. Kallioinen nousi jälleen mukaan hyökkäyksiin ja pelin painopiste painettiin väkisin vierasjoukkueen päätyyn.

Ilveksen painostus näytti aluksi jäävän pelkäksi pyöritykseksi, kunnes kotiyleisö sai nähtäväkseen tasoittavan syöttökuvion. Pienen pyörityksen jälkeen pallo pelattiin vasempaan laitaan Antti Teittiselle, joka avasi koko kentän poikittaissyötöllään. Juha-Pekka Torvinen pääsi toisesta laidasta vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta malttoi vielä syöttää takatolpalle, josta Anttosen ei tarvinnut kuin laittaa jalka väliin ja peli oli jälleen tasoissa.

Ottelun loppuhetket menivät jännittäväksi molempien joukkueiden hakiessa voittomaalia. Sankarin viittaa koitettiin sovittaa pariinkin otteeseen Tervareiden Adrian Rizvanin harteille, mutta edestä löytyi aina muuri nimeltä Kallioinen, joka nollasi yritykset. Lopputuloksena pelitilanteisiin nähden oikeutettu 2-2 tasapeli.

Tasapeli oli Ilveksen ensimmäinen koko kaudella. Samalla viiden ottelun voittoputki muuttui kuuden ottelun tappiottomaksi putkeksi. Tasapeli oli sarjataulukossa Ilveksen takana oleville joukkueille mainio tulos, sillä sekä KaDy että Mad Max voittivat omat lauantain ottelunsa ja kavensivat piste-eroa.