Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

14.02 1-0 - Timor Inapshba (Jarno Majamaa)
21.49 2-0 - Janne Mertanen (Petteri Saukoniemi)
22.09 2-1 - Sami Rantala (Jone Vallin)
35.39 3-1 - Mertanen (Saukoniemi)
36.17 4-1 - Tuomas Kallioinen

Ilves lähti otteluun ennakkosuosikkina. Paremman sarjasijoituksen lisäksi Ilveksen iltapuhdetta helpottivat PoPa:n pelaajistosta puuttuneet avainpelaajat Jarkko Reinikka sekä Vesa Lamminen.

Ottelun alku ei kuitenkaan ollut Ilvekselle helppo, sillä PoPa:n pelaajat olivat erittäin aktiivisella pelipäällä Ilveksen pelaajien taas vasta herätellessään itseään otteluun mukaan. Ottelun teema muodostui kuitenkin selväksi jo ensimmäisten minuuttien aikana; Ilves pyrki pääasiassa pitämään palloa ja hakemaan maalintekopaikkoja sovittujen kuvioiden kautta kun taas PoPa pyrki iskemään aina tilaisuuden tullen nopeilla vastahyökkäyksillä.

Hieman laiskasta alusta huolimatta Ilves onnistui järjestämään tukun maalintekotilanteita heti kärkeen. Tuntui että vähän joka pelaaja pääsi kertaalleen kokeilemaan maalintekoa, mutta sihti oli totaalisen hukassa ja PoPa:n maalivahtina pelannut Eero Mäkinen pääsi huokaisemaan helpotuksesta useammankin kerran heti ensiminuuteilla.

Myös ilman kovia pistenikkareitaan Reinikkaa ja Lammista pelannut PoPa pääsi väläyttelemään vaarallisuuttaan. Yksi ensimmäisen puoliajan parhaista paikoista siunaantui Sami Rantalalle, joka onnistui viemään alimmalta Ilves-pakilta puikot, mutta Ilveksen maalivahti Tuomas Kallioisella oli huippupäivä menossa, eikä hän ollut helposti yllätettävissä.

Kallioinen ei ollut ensimmäisellä puoliajalla myöskään vaikeasti yllätettävissä, sillä aina kun Ilves-penkillä oltiin jo pidättämässä hengitystä takaiskumaalin takia, löysi Kallioinen jostain vielä yhden raajan vedon eteen.

Monien maalintekopaikkojen tuhlailun jälkeen kotiyleisö pääsi lopulta hurraamaan kun 14 minuuttia oli pelattu. Ensimmäistä vaihtoaan pelissä pelannut Jarno Majamaa syötti pallon keskelle Timor Inapshballe, jonka nopea suunnanmuutos jätti puolustajan täysin pihalle tilanteesta. Tarkka sijoitus takanurkkaan ja vastustajan maalivahti oli yllätetty.

PoPa:n pelaajien tunteet alkoivat tappiotilanteessa käydä kuumina ja ottelu muuttui yhä fyysisemmäksi. PoPa:n Toni Mäenpää tuntui toisinaan vain metsästävän Ilveksen tähtipelaajia ja saikin lopulta varoituksen torpattuaan surutta selkään palloa suojannutta Antti Teittistä. Mäenpää kävi muutenkin läpi ottelun ylikierroksilla taklaten kertaalleen myöhässä jopa jalalla peliin osallistuneen Kallioisen. Selkeä toisen keltaisen kortin paikka, mutta ei tuomareiden mielestä.

Vierasjoukkueelle tarjottiin loistava tasoituspaikka vielä ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla. Kallioisen pitkä heitto aiheutti taistelutilanteen PoPa:n päädyssä, josta PoPa:lle tuomittiin vapaapotku. Virheiden ollessa täynnä pallo tuotiin 10-metrin pisteelle, mutta Rantala laukoi yli ja puoliajalle lähdettiin Ilveksen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika eteni pitkälti saman kaavan mukaan kuin ensimmäinenkin. Ilves piti pääasiassa palloa, mutta PoPa:lle tarjoutui roppakaupalla vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Ottelu näytti jo toviksi etenevän kohti ratkaisua kun ajassa 21.49 Ilveksen kulmakuvio ajoi PoPa:n pelaajat kirjaimellisesti solmuun. Janne Mertasella oli helppo työ toimittaa pallo pömpeliin kun kolme PoPa:n pelaajaa kaatui keskenään matolle. Maalin syöttäjänä toimi Petteri Saukoniemi.

2-0 osuma ei kuitenkaan ratkaissut peliä, sillä 20 sekuntia myöhemmin PoPa kavensi. Jone Vallin tarjoili vapauttavan pystysyötön ensimmäisellä puoliajalla pariinkin otteeseen laukomaan päässeelle Rantalalle, eikä hän tällä kertaa erehtynyt. Pallo sukkana Kallioisen längistä sisään ja PoPa oli jälleen maalin päässä.

Kavennusmaalin jälkeen ottelun teemana tuntui olevan, että ensin Ilves pääsee vastahyökkäykseen, joka kuitenkin mokataan juniorimaisesti, ja seurauksena on ylivoimahyökkäys PoPa:lle. PoPa:lle tarjoiltiin vaihdosta toiseen tasoitusta tarjottimella, lautasella, ja ihan suoraan syötettynäkin, mutta Kallioinen jatkoi loisto-otteita Ilves-maalilla ja piti Ilveksen yhä johdossa.

Lopulta ajassa 35.39 Ilves-leirissä päästiin huokaisemaan helpotuksesta, kun Mertanen toimitti kovan väännön päätteeksi pallon PoPa:n maaliin. Mertanen näytti jo tovin menettävän paikkansa, mutta onnistui vielä liukuen kurottamalla tökkäämään pallon maalivahdin ohitse. Syöttäjänä maalissa jälleen Saukoniemi.

PoPa haki koko ottelun loppuajan tasoitusta ilman maalivahtia, jolloin ottelun ykköshahmo, Kallioinen, pääsi vielä kertaalleen väläyttämään. Komea torjunnan jälkeinen avauspotku ja pallo oli jo neljännen kerran vastustajan maalissa. Lopputulos 4-1.

Kaksi peliä ja kaksi voittoa muutaman päivän sisään ja Ilves on palannut pudotuspelitaisteluun entistä vahvempana. Viikon molemmissa otteluissa on herättänyt ihmetystä todella salliva tuomarilinja. Sekä keskiviikon Mad Max ottelussa että nyt PoPa pelissä pelaajia sai taklata kovempaa kuin ulkofutiksessa, eikä pilli aina edes ole soinut.

Mitä sallivammin tuomarit antavat pelata, sitä kuumemmiksi ottelut tuntuvat menevän. Otteluiden kuumetessa vihellykset ovat vielä tuntuneet vähentyvän entisestään, mikä on edelleen kuumentanut pelaajien tunteita. Selkämpi tuomarilinja olisi jatkossa toivottavaa.

Valmentaja Petteri Pulkkinen oli tyytyväinen joukkueen taisteluun:
"Huikea peli Tuopilta (Kallioinen), hän oli ehdottamasti paras Ilves-peluri ottelussa. Harjoiteltuja asioita unohdetaan pelin tiimellyksessä, mutta voitot tuovat lisää aikaa saada myös peli luistamaan paremmin. Taisteluilme oli jälleen kerran hyvä, mutta tekemiseen pitää saada lisää huolellisuutta ja ajatusta."

Ilveksen sarja jatkuu myös ensi viikolla kahden pelin voimin. Tiistaina 15.12. kohdataan sarjajumbo Loiske vierasottelussa ja lauantaina 19.12. kotiottelussa Ruutupaidat.