Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

IlvesFS finaaleihin

PoPa voitti toisen osaottelun maalein 1-2(1-1), mutta Ilves voitti rangaistuspotkukilpailun.

Edellisenä päivänä pelattu raskas ja tunteikas ottelu näkyi molempien joukkueiden otteissa ensimmäisellä puoliajalla. Ilves siirtyi 1-0 johtoon JP Torvisen maalatessa P. Pulkkisen syötöstä. Sen jälkeen Ilveksen ote katosi ja PoPa sai otteen pelistä. Porilaiset olivatkin aktiivisempi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla. Ilves rikkoi tuomareiden mielestä usein, ja jo ajassa 10.41 olivat virheet täynnä. Tämä tuntuu jotenkin oudolta, sillä PoPa sai jatkaa päinjuoksemistaan(blokit) ja vain Ilveksen muut virheet vihellettiin. Ilveksen oli pakko vetää 1. puoliajan loppu varovaisemmin ja PoPa hallitsi palloa. Tälläkään kertaa ei maalipaikoilla kuitenkaan mässäilty ja PoPan 1-1 tasoitus tulikin vähän halvasti, kun suoraan kulmapotkusta maalille toimitettu pallo löysi tiensä Ilves-puolustajan ja maalivahti Kallioisen ohitse maaliin. Jakson lopussa J. Reinikka pääsi vielä kokeilemaan 10 m pisteeltä, kun A. Teittinen rikkoi tuomarien mielestä toisessa päässä PoPa-maalia vartioinutta J. Ojanperää. Taistelupallo, josta aika kova tuomio, mutta onneksi Reinikan veto ei mennyt maaliin ja tauolle marssittiin tasatilanteesta 1-1.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle tasaisesti, mutta ajassa 23.45 PoPa sai haluamansa 1-2 johtomaalin. Tilanne lähti Ilveksen kulmapotkusta, jossa ykköskenttä tyri tilanteen oikein kunnolla ja PoPan pelaajat pääsivät 2-0 hyökkäykseen maalivahti Kallioista vastaan. Varma maali ja nyt Ilveksen piti tehdä tasoitus, jotta jatkopaikka olisi tamperelaisten. Ottelun loppupuolella molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta pieni huolellisuus puuttui. PoPalla oli muutama todella hyvä paikka iskeä 1-3 johto, mutta taisi väsy painaa porilaistenkin kintuissa.

Lopussa Ilves otti kenttäpelaajan Kallioisen tilalle ja loi muutaman hyvän paikan, joista ei kuitenkaan onnistuttu viimeistelemään. Maalivahti Ojanperä oli myös maalillaan hyvä ja PoPa puolusti erinomaisesti, kuten koko viikonlopun ajan.

PoPa siis voitti toisen osaottelun 1-2 ja näin mentiin jatkoajalle. Ilves keräsi viimeisen kiukun ja oli aktiivisempi osapuoli jatkoajalla ja halusi ratkaista ottelun ennen rankkareita. Ajassa 44.50 pääsi J. Mertanen vetämään 10 m pilkun porilaisten saatua 6. virhe. Ässämiehen pommi suuntautui kuitenkin vähän yli ja PoPa säästyi.

Toisella 5 min jatkoajalla kaksi väsynyttä joukkuetta yritti saada paremmuutta selville, mutta muutamissa hyvissä maalipaikoissa ei onnistuttu ja näin jatkoonmenijä ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.

Ilveksestä onnistuivat kaikki 5 vetäjää. Pallon ohi Ojanperän iskivät: Inapshba, Teittinen, Torvinen, Pulkkinen ja Saukoniemi, joka omalla maalillaan ratkaisi ottelun.

PoPan Pitkänen sai tunnustaa T. Kallioisen paremmakseen, muut vetäjät (Ojanperä, Reinikka, Raivio ja Koivunen) onnistuivat.

IlvesFS loppuotteluun GFT:tä vastaan. Ensimmäinen osaottelu Espoossa ensi lauantaina ja ratkaiseva finaali Tampereella Spiralilla sunnuntaina 8.3 klo 15.00

Kiitos tämän päivän kannustuksesta ja TERVETULOA kannustamaan ensi sunnuntaina IlvesFS taisteluun Suomen mestaruudesta !

PoPan ja Ilveksen vääntö oli todella kova ja ottelut fyysisiä. Pienillä marginaaleilla mentiin. Tällä kertaa Ilves oli kuitenkin hieman parempi.

Ilveksen tehomiehet varsinaisella peliajalla: JP Torvinen 1+0 ja P. Pulkkinen 0+1.