Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves FS sarjakärkeen

Ilves FS nousi keskiviikon sarjakierroksella komeasti runkosarjan piikkipaikalle. TPK jäi keltapaitojen jalkoihin 4-2 (1-0) lukemin, ja kun samaan aikaan Sievi Futsal ja KaDy tasasivat pisteet, nousi Ilves Sievin ohitse runkosarjan kärkeen. Ilveksen voiton keskeisiä tekijöitä tänään oli todella onnistunut puolustuspeli. Yhtenä tehokkaimmista vastustajan hyökkäysten katkojista oli Antti-Petteri Mäkinen.

Ottelun käsikirjoitus oli selvillä jo ennen ottelun alkua. Ilves FS tulisi kotisalissaan pitämään palloa ja pyörittämään peliä ja TPK keskittyisi tiiviiseen puolustukseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Samalla ottelun avausmaalin merkitys korostui entisestään. Ilveksen päästessä johtoon joutuisi TPK avaamaan peliään hieman enemmän ja taas TPK:n mennessä johtoon he voisivat keskittyä yhä enemmän oman maalinsa puolustamiseen, jonka osaavat todella hyvin.

Ottelun alku olikin käsikirjoituksen mukaista kyttäilyä. Ilves loi painetta TPK:n päätyyn ja TPK pyrki pallon saatuaan pelaamaan sen pitkänä targetilleen ja juoksemaan pystyjuoksuja perään.

Alun parhaat maalintekopaikat tulivat Ilvekselle. Joukkue sai tuotua pallon rauhassa ylös, eikä aikaakaan kun peli pyöri jo vaarallisen lähellä TPK:n maalia.

Tärkeä avausmaali syntyi kulmapotkusta ajassa 3.27. Jarno Majamaa pääsi Jaakko Laitisen siirrosta laukomaan ja matala kuti painui aina verkon perälle asti. Ilves siirtyi maalilla tärkeään 1-0 johtoon.

Ensimmäistä puoliaikaa leimasi molempien joukkueiden kovaääninen tilitys tuomareiden linjasta. Ilveksen pelaajat kuumenivat jatkuvasti pienestäkin hipaisusta kaatuilevista TPK:n pelaajista ja TPK:n pelaajat kuumenivat kun kalasteluista ei seurannut vapaapotkuja. Tuomarit joutuivatkin pariin otteeseen rauhoittelemaan niin pelaajia kuin valmentajiakin, mutta kortit pysyivät taskussa ja pelaajien tilitys jatkui.

Ilves hallitsi ensimmäistä puoliaikaa suvereenisti, eikä TPK meinannut päästä edes kunnollisiin maalintekopaikkoihin. Pohjapelaajina vuorotelleet Juha-Pekka Torvinen ja Antti-Petteri Mäkinen katkoivat tehokkaasti vastustajan hyökkäyksenrakentelut ja TPK:n tehoista tällä kaudella vastanneet Guong Tran ja Juvenal Weldson olivat täysin pimennossa läpi ottelun.

TPK:n päädyssä sen sijaan tapahtui urakalla. Ilves loi maalintekopaikkoja lähes jokaisesta hyökkäyksestä, mutta paikat hyödynnettiin vain liiallisella siirtelyllä ja ohilaukauksin. Puoliaikatulos 1-0.

Toisella puoliajalla maaleja nähtiin sentään enemmän kuin ensimmäisellä. Joni Pakola vastasi puoliajan ensimmäisestä ennen kuin TPK ehti edes koskea palloon. Ilves pyöritti peliä neljäkymmentä sekuntia näyttävästi ja lopulta maalintekopaikka aukesi. Antti Teittinen syötti vastustajan selustaan päässeelle Pakolalle, joka harhautti maalilta vastaan tulleen Marko Laaksosen maihin, käänsi laukaisupaikan toiselle jalalle ja antoi palaa. Ilves 2-0 johtoon.

TPK palasi kuitenkin maalin päähän heti seuraavassa vaihdossa. Kai Lempinen pelasi hyökkäyksen päätteeksi Weldsonin kanssa seinäsyötön ja pääsi tuikkaamaan TPK:n avausmaalin Ilves-puolustuksen keskeltä.

Ottelu jatkui Ilveksen hallinnassa, mutta TPK pääsi avausmaalin jälkeen yhä paremmin peliin mukaan. Joukkue sai luotua ajoittain painetta Ilveksen päätyyn, mutta tarkasti pelannut Ilves-puolustus ei ollut kuitenkaan helposti avattava pähkinä. Tuomas Kallioinen Ilves-maalilla joutui torjuntatöihin harvakseltaan, sillä suurin osa TPK:n laukauksista blokattiin jo kenttäpelaajien toimesta.

TPK:n avattua peliään syntyi Ilvekselle yhä enemmän maalintekopaikkoja. Parhaimmillaan jo maalivahti Laaksonen oli pelattu tilanteesta ulos, mutta Tomi Tuominen ehti päineen väliin ja pelasti tilanteen maaliviivalta.

Ajassa 25:59 Ilves siirtyi takaisin kahden maalin johtoon. Teittinen pääsi käännähtämään Jani Puputin ohitse hyökkäyspäässä, mutta Puputti esti maalintekopaikan rikkomalla. Puputille tilanteesta varoitus ja Ilvekselle hyvästä paikasta vapaapotku. Pelin aikana tehokkaasti toiminut TPK-puolustus avautui vapaapotkusta yllättävänkin helposti ja Timur Inapshba pääsi vapaasti ohjaamaan takatolpalta Juha-Pekka Torvisen syötön maaliin.

Ottelun erikoisin maali oli TPK:n 3-2 kavennus. Maalivahti Laaksonen heitti pitkän avauksen ja kenttäpelaaja Eemeli Laaksonen pisti päänsä väliin vaikeasta asennosta. Pallo kimposi komeassa kaaressa yli vastassa olleen Kallioisen ja putosi ylärimaa hipoen maaliin. Kaikki lasketaan ja TPK oli jälleen iskuetäisyydellä Ilveksestä.

Tällä kertaa oli Ilveksen vuoro iskeä nopeasti takaisin. Puolitoista minuuttia TPK:n kavennuksesta Markus Sairiala toi pallon vauhdilla kohti TPK:n päätyä ja antoi poikittaissyötön Jani Nyblomille. Nyblom näki tilanteessa avoimen maalin ja laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon varmasti verkkoihin ja Ilveksen 4-2 johtoon.

Ottelun viimeiset neljä minuuttia TPK haki lisäosumia viidellä kenttäpelaajalla. Ilveksen joukkuepuolustus oli kuitenkin rautaa. TPK pyöritti ja pyöritti, mutta Ilveksen alivoima ei avautunut. Koko neljän minuutin aikana TPK ei saanut kuin yhden laukauksen Ilveksen maalille asti ja senkin Kallioinen nappasi varmasti syliinsä.

Pakola oli alivoimalla pariin kertaan lähellä tehdä illan toisen osuman, mutta kovavireisen Pakolan pari puttausta kohti tyhjää maalia eivät aivan riittäneet osumaan. Lopputulos 4-2.

Voitto nosti Ilveksen sarjakärkeen ohi Sievi Futsalin, joka pelasi keskiviikon kierroksella tasapelin KaDy:n kanssa. Runkosarja jatkuu itsenäisyyspäivänä, jolloin Ilves isännöi Spiral-hallilla viime vuosien kovinta kilpakumppaniaan, GFT:tä.

Sitä ennen Ilves ehtii vielä pelata Futsal Cupin lopputurnauksessa Vantaan Energia Areenalla. Cupin semifinaalit, jossa Ilves kohtaa AC Stopin, pelataan lauantaina ja finaalit sunnuntaina.