Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveelle tahtovoitto

Kahden kovan mittelö päätyi perjantaina kotijoukkue Kooveen voittoon 6-5. SPV tarjosi tamperelaisille kovan vastuksen mutta kotijoukkueen kova taistelutahto ja SPV:n hukatut maalipaikat toivat voiton Tampereelle.

Ottelu lähti liikkeelle räväkästi, kun ensimmäinen jäähy vihellettiin jo ajassa 02.09. Erik Härkönen passitettiin kahdeksi minuutiksi penkille mailaan lyömisestä. Koovee sai näin sopivasti heti ottelun alkuun mahdollisuuden päästä pyörittämään ylivoimaa. Kooveen ylivoima tuottikin tulosta kun Tomas Sladky pussitti pallon maaliin Jukka Laurilan syötöstä. SPV:n paras sauma maalintekoon tuli kun Kara Tilhe rikkoi SPV-pelaajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Mikko Kohonen kuitenkin epäonnistui rankkarissaan ja ottelu sai jatkua kotijoukkueen johdossa. Koovee pääsi vielä kerran ennen erän loppua yllättämään vastustajansa Marko Lahtisen toimesta. Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johdossa 2-0.

Toinen erä sai ensimmäisen erän kaltaisen aloituksen, kun kahden minuutin jälkeen SPV:n Ville-Pertti Kuusela pääsi viihtymään jäähypenkille kahdeksi minuutiksi. Tällä kertaa Kooveen ylivoima ei ollut aivan yhtä terävä kuin ensimmäisessä erässä ja maaleja ei tällä kertaa syntynyt. Erä jatkui edellistään imitoiden kun Vesa Wettervikin rikottua Mikko Kohosta SPV:lle vihellettiin rangaistuslaukaus. Kohonen asettui jälleen pallon taakse epäonnistuen taas laukauksessaan. SPV:n ylivoima sai kuitenkin tuulta alleen ja pienen pyörityksen jälkeen Mikko Helanen kavensi lukemiksi 2-1. Koovee ei kuitenkaan antanut armoa seinäjokelaisille vaan pian Valtteri Sainion loistosyötöstä Veli-Matti Luukko napautti pallon maalin perukoille. Erä sai loppupuoliskollaan uutta vauhtia kun pallo alkoi liikkua tiuhenevaan tahtiin seinäjokelaisten kesken. SPV hukkasi erässä monta hyvää paikkaa, mutta kiri lopulta viime minuuteilla lukemat asoihin.

Kolmanteen erään Koovee kaipasi kovasti lisää vauhtia peliinsä. SPV:n edellisen erän loppukirin vauhti jatkui kolmannessa erässä. Kovaa taistelutahtoa osoittanut kotijoukkue tekikin selväksi aivan erän alussa, ettei anna periksi. Anssi Soini pääsi vapaasti laitaa pitkin nostamaan pallon maalikulmalla väijyneelle Henri Mäenpäälle, joka tuikkasi pallon maalikulmalta sisään. Tuomarin vihellettyä kaksiminuuttinen SPV:lle Koovee pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaansa. Tamperelaiset saivat lisää vauhtia karkumatkaansa, kun Valtteri Sainio ylivoiman turvin humautti pallon maaliin Veli-Matti Luukon syötöstä. SPV ei antanut kotijoukkueen kauaa juhlia, kun Tuukka Kiviranta oli jo kaventamassa maalin edessä lukemia 5-4:ään. SPV jatkoi kiriään ja tällä kertaa maalin edestä lukemat kauhottiin tasoihin. Koovee ei suostunut häviämään kotikentällään ja vain hetki tasoitusmaalin jälkeen Ville Matikainen viimeisteli Jussi Luoman syötöstä lukemiksi 6-5. Erässä ei enempää maaleja nähty ja kotiyleisö sai mylvähtää riemusta pelin loppuvihellyksen raikuessa hallissa.

Kokonaisuudessaan peli toi vahvasti mieleen joukkueiden viime kauden kohtaamiset. SPV herätessään henkiin loisti joukkue nopeilla poikkisyötöillään ja peli oli oppikirjamaista. SPV:n heikkoudeksi osoittautui tällä kertaa viimeistely. Pallo saatiin pyörimään mutta kukaan ei ollut sitä pistämässä maaliin. SPV:n maaleista useat tulivat maalivahdin eteen pyörimään jääneistä palloista, kun taas hienosti rakennetuista tilanteista kukaan ei saanut palloa sisään. Kooveella puolestaan viimeistelijöitä riitti. Kooveenkaan maalit eivät kaikki sieltä "kauneimmasta" päästä olleet mutta palloa syötettiin vastustajan maalille hyvissä määrin.

Ottelun jälkeen SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertoi osanneensa odottaa pelin menevän maalin erotuksella jommallekummalle. Koposen mielestä peli oli melko samantyyppinen kuin viime kauden ensimmäinen play off-peli.

- Olen pettynyt otteluun pelillisesti ja sen tulokseen. Odotin omiltani enemmän, kertoo Koponen luonnollisesti hieman pettyneenä.

Myös SPV:n Erik Härkösestä näkyi pettymys.

- Omalta kohdalta peli oli aika heikko. Joukkueelta puolestaan peli kaatui viimeistelyyn. Tänään ei ollut oikein onni mukana maalipaikoissa.

Kooveen puolella ilme oli positiivisempi

- Iso hatunnosto pelaajille. Loukkaantumisista huolimatta jätkät jaksoi taistella koko pelin. Alkukausi on ollut rikkonaista ja koko ajan mennään parempaan suuntaan. Tälläkin pelillä voitettiin todella kova joukkue, Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki tuumailee.

- Kaverilla oli paljon paikkoja mutta maaleja ei syntynyt. Meillä oli vähän tuurin tynkää pelissä mukana. Taisteltiin kaksi tärkeää pistettä itsellemme, Kooveen Ville Matikainen kertoo.

Kooveen saa nyt ansaitsemansa pienen lepotauon ja kohtaa seuraavassa ottelussaan Nokian KrP:n 8.10.