Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK punnersi rinnalle ja ohi

 
TJK punnersi rinnalle ja ohi

Kaunis kesäsää houkutteli Lamminpäähän iltaottelua seuraamaan kuutisenkymmentä katsojaa. Lahtelaisen FC Kuusysin vieraili vuorostaan TJK:n kotikentällä. Yleisö innostui hetkittäin kannustukseen, mutta Vuvuzelan surina ei sentään korvissa soinut.

TJK aloitti varsin pirteästi. Jo toisella minuutilla kotijoukkue sai kulmapotkun, mutta lahtelaiset onnistuivat tilanteen purkamisessa. Kuusysi sai nopeasti juonesta kiinni ja varsin tarkalla syöttöpelillä rakensi omia hyökkäyksiään, ja niinpä vierailijan ensimmäinen kulmapotku annettiin neljännellä minuutilla.

Vei aikansa ennen kuin kumpikaan pääsi oikein hyviin maalintekotilanteisiin. Kymmenennellä minuutilla TJK:n johtomaali oli erittäin lähellä, kun Masu ja Henna juonittelivat Miran vapaaksi. Maalivahti oli kaukana vastassa, joten Mira haki zippiä yli – tällä kertaa pallo kuitenkin putosi niukasti ylähirren väärälle puolelle. Tässä vaiheessa TJK:lla säilyi hyvä ote, ja maalivahdin reaktioita pääsi kokeilemaan myös kovapotkuinen Anu. Kyykkä hätyytteli TJK:n maalia vartin pelin paikkeilla, kun Tanja Ryhänen pääsi laukomaan n. 25 metristä vasemmalta kierteisen pallon kohti takaylänurkkaa. Johanna laski lentoradan oikein ja ohjasi pallon maalin yli. Jatkotilanteessa keskitys tuli maalin eteen ja vaikkei pallo mikään Jabulani ollutkaan, Johanna nyrkkeli varmuuden vuoksi pallon sen menosuuntaan, jatkokeskitys jäikin sitten hanskoihin.

Ottelu jatkui tasaväkisenä enimmäkseen keskialueen kamppailuna, mutta muutamia tilanteita rakennettiin molempiin päätyihin. Puuman läpisyöttö johti Anun kovaan laukaukseen, joka suuntautui yli; pian tämän jälkeen nähtiin Kyykän kulmapotku ja vapari ja vastavuoroisesti TJK sai mukavasta paikasta vaparin. Kuusysin pyrkimykset hakea läpisyöttöä puolustuksen selustaan tuottivat tulosta puolen tunnin kohdalla, kun Sanni Seppälä vapautti pystysyötöllä Jonna Martikaisen, jonka tarkka laukaus vei vieraat 0-1 johtoon ajassa 30'. Tilannetta hieman avitti se, että alin pelaaja ei ollut noussut syöttöhetkellä Martikaisen yläpuolelle.

Mutta mahdollisuus kuittiin tarjoutui varsin pian. Nelisen minuuttia myöhemmin E-K nousi oikeata laitaa Kuusysin päätyyn ja keskitti maalille. Maaliin päin selin ollut Mira otti pallon haltuun ja pääsi kääntymään, mutta ahtaasta tilasta annettu laukaus suuntautui ohi. Ensimmäisen jakson lopulle näin hyvää tilannatta ei enää rakennettu, vaikka TJK:n otteissa olikin varsin hyvä vaihe.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue teki pari vaihtoa, ottaen kentälle Jennin ja Nooran. Jenni kiitti saamastaan luottamuksesta, kun hän jo jakson kolmannella minuutilla prässäsi pallon itselleen n. 25 metrissä, haki sopivan raon puolustuksen välistä ja laukoi matalan kudin, joka yllätti maalivahti Ilona Rinteen. Päättäväinen yksilösuoritus tuotti lukemat 1-1 ajassa 48'.

Kyykkä ei tasoituksesta notkahtanut, vaan otti toviksi tilanteet haltuunsa kentällä: lahtelaispelaaja lähetti pahan roikon auringon suunnasta mutta Johanna nyrkkeili tämän kulmaksi. Erinomaisen hyvin puolustuspäässä pelannut Puuma selvitti sitten kulmatilanteen vahvalla puskulla. TJK käyttikin sitten omat tilanteensa tehokkaammin. Runsaan kymmenen minuutin kohdalla saimme hankittua kulman, jota Anu asettui antamaan. Tarkka keskitys vitosen edustalle, josta Mira nikkaa tarkasti pallon maaliin. Tasoituksesta johtomaaliin 2-1 kului aikaa yhdeksän minuuttia. Luontainen maalintekijä vainusi taas erinomaisen paikan.

Tilanne uhkasi kuittaantua jo parissa minuutissa, kun Kuusysi sai vapaapotkun aivan kuudentoista sivureunalta. Onneksemme vierailijat eivät tilannetta onnistuneet hyödyntämään. Pelin tasaisuudesta johtuen tilanne oli jatkuvasti veitsenterällä. Niinpä mm. Anun antamaa erinomaista kulmapotkua seurasikin purku ja vastahyökkäys, joka puolestaan päättyi Johannan hyvään vastaantuloon. Taitavat lahtelaiset saivat puolestaan melkoisen paineen ja pyörityksen n. vartin ennen peliajan oletettua päättymistä. Siitä vastahyökkäys Hennan pystysyötöstä Miralle, joka hankki kulman. Jälleen Anu teki millimetrin tarkkaa työtä, ja Henna sai kuin yllättäen avopaikan, joka kuitenkin kääntyy uudeksi kulmaksi.

Ja kun nitro-ottelua pelattiin, ajassa 81' Aino Siiteri nousi oikealta laidalta vahvasti, keskitti Sanni Seppälälle. Tämä pääsi puskemaan, mutta kymmenen senttiä takatolpasta ohi. Välillä TJK keskittyi pelin rauhoittamiseen, ja tässä kunnostautui erityisesti Henna, mutta Kyykän hyökkäykset rakentuivat nopeasti: ajassa 89' lahtelaispelaaja pääsi tykittämään avopaikasta kohti alanurkkaa, mutta Johanna heittäytymällä ohjasi pallon sivulle ja tilanteen hyvin lukenut Sisko nappasi pallon mukaan ja avasi vastahyökkäyksen. Toisessa päässä pallo pysyikin lähes viisi minuuttia, mutta vielä ajassa 95' tuli paha keskitys TJK:n maalille. Savun hälvettyä kentän pinnasta kömpi ylös veskari ja epälukuinen joukko muita, mutta pallo oli onneksi tipotiessään. ”Injury time” oli jostain syystä lähes viisi minuuttia, vaikka loukkaantumisia tai erityisen pahoja viivytyksiä ei nähtykään.

Kuusysi oli hyvä pelaava joukkue, ja ehkä yllättävän matalalla sarjataulukossa. Pelin ratkaisu lienee ollut TJK:n paremmassa viimeistelyssä, keskikentän edellistä ottelua selvästi paremmassa kontrollissa, ja alakerran tarkkuudessa. TJK:n parasta on vaikea valita, joskin Hennan varmat otteet keskikentällä erottuivat varsin selvästi. Puuma puolustuspäässä teki muutaman erinomaisen pallonriiston, Anu yleensä erottuu vahvana työmyyränä, mutta tänään hänen plussaldoonsa on luettava myös erittäin hyvät kulmapotkut.

Nousimme sarjassa viidensiksi. Kevätkierroksella saamme vielä vastaamme ONSin kotona ja Pyrkivän vieraissa. Kummatkin joukkueet ovat taulukossa edellämme, joten ne varmasti kohdataan hyvin motivoituneena.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

Tuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

TPV saa tuoreimman sopimuksen myötä tuntuvasti kokemusta ja taitoa keskikentälleen. 23-vuotias Tuomas Lähdesmäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 81 Ykkösen ottelua Hakan ja TPV:n joukkueissa.

Lue lisää
Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Tampere Unitedin jo ennestään kova hyökkäyskalusto vahvistui vielä entisestään, kun Eric Bullock allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Ilves ja Lauri Ala-Myllymäki ovat allekirjoittaneet kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias Ala-Myllymäki on pelannut Ilveksen paidassa 118 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 19 maalia.

Lue lisää
Ilveksessä liikehdintää molempiin suuntiin

Ilveksessä liikehdintää molempiin suuntiin

Ilves on purkanut pelaajasopimuksen laitapuolustaja Tuomas Rannankarin kanssa. Päätös on tehty yhteisymmärryksessä Rannankarin kanssa. Uusia hankintoja kartoitetaan ja tämän viikon ajan seura testaa hyökkääjä Samuel Afumia.

Lue lisää