Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KaaPo:n terävyys oli liikaa TJK:lle

 
KaaPo:n terävyys oli liikaa TJK:lle


TJK:n sarjapaikka varmistui lopullisesti, kun Oulussa ONS selätti MPS:n. Lähes varma tieto tästä kantautui myös Lamminpäähän TJK:n ja KaaPon mittelön alkaessa. Ottelun merkitys oli siis lähinnä TJK:n ja KaaPon keskinäisen sijoituksen ratkaiseminen. Kummaltakin joukkueelta puuttui keskeisiä pelaajia – KaaPolta Krista Oksa, meiltä Tane, Johanna, Piia, Sari, Tiia - mutta joukkuepelin ei pidä ratketa yksittäisten pelaajien puuttumiseen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasaväkinen, peli oli kohtalaisen hyvätasoista, mutta hyviä maalintekopaikkoja nähtiin varsin vähän. Aivan ensimmäisellä minuutilla KaaPo hankki kulman meikäläisten pienen arviointivirheen tähden, kun omaan pelaajaan koskenut pallo suojattiin päätyrajasta yli. Tilanne selvitettiin, ja vähitellen TJK:n oma pelinrakentelu lähti käyntiin. Neljännellä minuutilla saimme rakenneltua vasemman laidan kautta varsin tyylikkään hyökkäyksen, ja Lindalle oli aueta avopaikka. Valitettavasti tilanne jäi suutariksi.

Ensimmäisen vartin ja jakson puolenvälin aikoihin TJK oli selkeästi hallitseva osapuoli, ja se sai rakennettua hyviä hyökkäyksiä. KaaPon puolustus pelasi tarkasti ja esti viimeistelyn. Mira oli tässä vaiheessa varsin keskeinen pelaaja kentällä. Ensin hänen kaatamisestaan saimme vaparin neljästäkympistä. Tämä koetettiin pelata juonikkaasti lyhyen syötön kautta, mutta Asta Grönfors poimi maalille tulleen keskityksen. Mira oli juonikkaana myös kun Empulle rakentui vetopaikka oikealta, ja vähän myöhemmin hän antoi erinomaisen pystysyötön Merille linjan taakse.

Tämän varsin hyvän vaiheen jälkeen KaaPo alkoi jälleen saada suoraviivaisella pelillään rakennettua hyökkäyksiään, mutta erityisesti Siskon tarkan pelin ansiosta vaaranpaikat vältettiin. Tosin yksi hyökkäys päättyi JP Pansion torjuntaan ja toinen tolppalaukaukseen. Ja vielä kolmas: poikittaissyöttö vasemmalta, joka meni varmaan neljän pelaajan jalkaterien yli tai ali. TJK:n tilaisuus aukesi viimeisen vitosen alkaessa, kun Emppu pelasi Miran vapaaksi linjan taakse. Mira nosti taidokkaasti yli vastaan tulevan veskarin, mutta jotenkin puolustus ehti pelastaa pallon lähes maaliviivalta kulmaksi. Kulma puretaan, mutta Memmu pääsee laukomaan vastapalloon – valitettavasti yli maalin.

Ensimmäisen jakson jo lähestyessä loppuaan Puuma saa vielä pelattua Miralle puolittaisen tilanteen hyvällä poikittaisliikkeellä. KaaPo pääsee pian tämän jälkeen nousuun vasemmalta laidalta. Tilanne näyttää kohtaisen vaarattomalta, mutta jotenkin Annastiina Vuorinen pääsee antamaan poikittaissyötön, jota meidän pelaajamme eivät epäonnisesti pääse katkomaan. Henna Vuorinen kiittää pallosta keskellä rankkaripilkun tienoilla ja tykittää vastustamattomasti pallon maaliin. Johtomaali 0-1 syntyi ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla.

Toinen jakso alkaa varsin lupaavasti. Jakson aikana selkeämmin esiin nousevaa Puumaa rikotaan jo ensimmäisellä minuutilla. Puuma antaa vaparin itse hakien etunurkkaa, mutta veto kiertyy ohi. Toinen kärkkäämmin hyökkäyksissä näkyvä hahmo oli Meri, joka rakensi Puumalle vetopaikan paristakympistä, mutta tällä kertaa Grönfors nappasi pallon varsin helposti.

KaaPo onnistuu kuitenkin terävöittämään peliään ja ehkä meidän otteisiimme tulee yhä enemmän huolimattomuutta. Jakson ensimmäisen kympin täyttyessä vierailijat saavat varsin pahan kulmatilanteen aikaiseksi. Sitten syntyy läheltä piti -tilanne, jossa pallo pelataan poikittain oikealta vasemmalle varsin läheltä maalia, mutta tilanne valuu maalipotkuksi. Pelin käännekohdaksi osoittautuu jakson ensimmäisen puoliskon loppu. Ensin Merille aukeaa tekopaikka, mutta veto suuntautuu liiaksi kohti maalivahtia. Heti kohta KaaPo rakentaa vaarallisen hyökkäyksen oikealta. Tämä päättyy äkäiseen vetoon kohti etunurkkaa, mutta JP syöksyy komeasti ja torjuu tilanteen kulmaksi. Mira Jalonen ei keskitäkään maalin edustalle, vaan antaa syötön oikealle laidalle kolmeenkymppiin jääneelle Sarianna Hatakalle. Tämä laukoo korkean laskevan pallon, joka putoaa juuri ylähirren alle maaliin. Tilanteessa 0-2 jakson puolivälissä alkaa olla jo ratkaisun makua.

TJK:n kavennusmahdollisuudet alkavat harveta, eikä kovasti yrittävälle Merillekään maalinteko onnistu: varsin hyvä pusku suuntautuu ohi. Sen sijaan KaaPolla on heittää peliin vielä varsinainen super-sub: Sanna Vihersaari tulee vaihdosta vartin ennen loppua. Ensin hän pelaa tilanteen terävästi loppuun, kun kahdestakymmenestäviidestä vedetystä kovasta kudista kimpoaa paluupallo. Tykitys läheltä vie KaaPon jo kolmen maalin johtoon, Minuuttia myöhemmin KaaPo saa kulman: pallo kimpoilee maalin edustalla, ja Vihersaari siirtää pallon maaliin Emmi-Noora Koskisen syötöstä. Loppu on kosmetiikkaa, mutta TJK:n lohtumaali on lähellä vielä kolme minuuttia ennen loppuvihellystä: Memmun vapari kolmestaviidestä putoaa lupaavasti, mutta aavistuksen verran ylähirren väärälle puolelle.

KaaPo pelasi tarkkaa puolustusta ja suoraviivaista hyökkäyspeliä, ja sillä oli lopulta aavistuksen verran enemmän voitontahtoa sekä keskikentän kaksinkamppailuissa että hyökkäysten viimeistelyssä. TJK pelasi jälleen kerran taidollisesti hyvää jalkapalloa, maita pitkin kulkeva syöttöpeli oli kaunista katseltavaa, mutta hyökkäyksen viimeistelystä puuttui lopulta keinot murtaa KaaPon tarkka puolustus. Toisaalta varsinkin pelin vanhetessa liike hyytyi, eikä niin ollen pallo oikein pomppinut meille. Onni on useimmin sen puolella, joka sen eteen uurastaa. TJK:lta erottuivat edukseen puolustuspäästä varsinkin Sisko, joka jaksoi uurastaa tarkasti omalla laidallaan. Satu myös kamppaili topparin paikallaan ahkerasti. Mira pelasi varsinkin ensimmäisellä jaksolla oivaltavasti, Puuma toisella. Merin paluu pitkän tauon jälkeen oli lupaava ja hänen uutteruutensa oli kiitettävää.

Kausi on sitten meidän osaltamme tässä: sarjapaikka säilyi, mistä tietenkin on syytä olla tyytyväinen. Mielestäni joukkueessa on potentiaalia paljon parempaankin, ja olenkin toiveikas sen suhteen, että tuleva harjoituskausi saa ne puuttuvat palikat kohdalleen. Toivotan kaikille virkistävää taukoa, kerätkää voimia, palataan sitten uudella innolla rakentamaan entistä parempitasoista jalkapallojoukkuetta!

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

Tuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

TPV saa tuoreimman sopimuksen myötä tuntuvasti kokemusta ja taitoa keskikentälleen. 23-vuotias Tuomas Lähdesmäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 81 Ykkösen ottelua Hakan ja TPV:n joukkueissa.

Lue lisää
Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Tampere Unitedin jo ennestään kova hyökkäyskalusto vahvistui vielä entisestään, kun Eric Bullock allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Ilves ja Lauri Ala-Myllymäki ovat allekirjoittaneet kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias Ala-Myllymäki on pelannut Ilveksen paidassa 118 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 19 maalia.

Lue lisää
Ilveksessä liikehdintää molempiin suuntiin

Ilveksessä liikehdintää molempiin suuntiin

Ilves on purkanut pelaajasopimuksen laitapuolustaja Tuomas Rannankarin kanssa. Päätös on tehty yhteisymmärryksessä Rannankarin kanssa. Uusia hankintoja kartoitetaan ja tämän viikon ajan seura testaa hyökkääjä Samuel Afumia.

Lue lisää