Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viikingit kesti TJK:n kovan loppukirin

 
Viikingit kesti TJK:n kovan loppukirin

TJK ja Viikingit kohtasivat ainakin komealla näyttämöllä, kun ottelu Naisten EM-kisajärjestelyjen vuoksi pelattiiin Tammelan Stadionilla. Oheistoimintakin saatiin hienosti sujumaan: suuret kiitokset kahvilanpitäjälle, kuuluttajalle ja pallotyttöinä toimineille Ilveksen C-junioreille.

Edellisen kohtaamisen perusteella Viikingit oli voitettavissa oleva joukkue. Tappio oli tullut rumin lukemin, mutta olimme Helsingissä sikäli rammalla ryhmällä liikkeellä, että Seppäsen Sarin puuttumisesta huolimatta uskoimme iskukykyymme kotikentällä. No, taisipa Viikingitkin olla paremmassa iskussa kuin alkukaudesta. Ainakin ottelupöytäkirjan perusteella avauskentällinen oli muuttunut selvästi.

Meidän näkökulmastamme aivan pelin alku oli lupaava, sillä heti ensimmäisellä minuutilla Anu pääsi antamaan hyvästä paikasta oikealta laidalta vaparin, mutta omat eivät sitä maalin edustalla tavoittaneet. Varsin nopeasti Viikingit vastasi vaarallisella hyökkäyksellä, mutta hyökkäyksen päättänyt laukaus selvitettiin kulmaksi. Kulmaa seurasi useita minuutteja kestänyt paine meidän alueellamme, ja vasta n. kymmenen minuutin jälkeen saimme uutta kontrollia peliin. Tästä esimerkkinä Tanen oivaltava syöttö linjan taakse Miraa hakien. Valitettavasti tämä lähti liikkeelle aavistuksen liian aikaisin, joten lippu liehui sivurajalla. Melko tasaiseen vaiheeseen osui myös hyvä omalta alueelta lähtenyt tilanne, jossa Tane lopulta sivuttaisjuoksulla haki itselleen vetopaikan kuudentoista rajalta. Laukaus ei kuitenkaan yllättänyt Soraya Aradjia.

Totta puhuen Viikingit enimmäkseen kontrolloi jakson ensimmäistä puolikasta, ja kyllä heillä oli keskikentän hallinta. Tämä vaikeutti meidän pelinrakenteluamme ja toi painetta puolustukseen, sillä Viikingit sai aktiivisella liikkeellään luotua selkeitä ylivoimatilanteita meidän puolustuskolmanneksemme yläreunaan. Tästä aukesi meille kohtalokas repeämä, jossa emme linjan nostolla saaneetkaan luotua paitsiotilannetta. Pisto linjan taakse avasi kaksin läpi tilanteen, eikä Jamila Heroumilla ollut minkäänlaista ongelmaa hyödyntää Emelia Karlssonin syötöstä auennutta tilannetta. Ajassa 17 minuuttia vierasjoukkue syntyivät lukemat 0 – 1. Johtomaalin jälkeen voimasuhteet eivät juurikaan muutu, vaan Viikingit jopa saa hyvän tilaisuuden lisätä johtoaan. Vasemmalta laidalta Pauliina Lallinaho jujuttaa meidän pelaajiamme ja pääsee laukomaan kymmenestä metristä, mutta Johanna peittää pienehköstä kulmasta tulleen ylös suuntautuneen laukauksen ja selviämme kulmapotkulla.

Jakson puolenvälin jälkeen saamme oman pelinrakentelumme parempaan kuosiin; Tällöin Tane ja Noora saavat pelattua kuudelletoista Miralle, joka yrittää kääntölaukauksella yllättää Aradjin. Pian tuota tilannetta seuranneessa kulmapotkutilanteessa koemme kovalla tavalla, kuinka kovaa vastustaja pelaa. Lallinaho ottaa tilanteesta varoituksen, mutta minulle jäi hieman epäselväksi, tuliko tämä tilanteesta, jossa Miia sai tällin vatsaansa. Muutaman minuutin ajan säilyy suhteellisen hyvä ote meillä, mutta todella vaarallisiin tilanteisiin ei päästä. Viikingit vie varsin pitkäksi aikaa puolen tunnin molemmin puolin keskialueen ja samalla ottelun kontrollin, ja pahin tilanne koetaan päätyrajalta annetussa vaparissa, johon puna-asuinen vierailija pääsee puskemaan – onneksi kuitenkin yli maalin.

Aivan loppuminuuteilla nähdään taas pirteätä yritystä, kun Jenna on otettu vaihdosta kärkeen. Ensin Satu pelaa Miralle pystyyn, tämä pudottaa alle Tanen kautta Jennalle, joka haastaa hienosti Viikkarien puolustajan. Jennaa haetaan myös Anun pystysyötöllä. Tämä vääntää pallosta puolustajan kanssa, mutta tilanne päättyy vierasjoukkueen vapariin.

Toisen jakson tahti on pitkään ensimmäistä verkkaisempaa; Viikinkien liike hyökkäyssuuntaan ei ole enää niin aktiivista, joukkue ei toki vetäydy, mutta se näyttää erityisesti varmistavan sen, että meidän hyökkäystemme lähtiessä pelin alle ehtii riittävästi pelaajia. Ensimmäiseen kymppiin saamme muutaman hyvää ennakoivan hyökkäyksen, mutta näyttävään yritykseen päästään 11. minuutilla. Ensin Mira ja Jenna pelaavat tyylikkäästi alta nousevalle Tanelle, tämä pääseen erinomaiseen laukaisupaikkaan, mutta vierasjoukkeen pakki saa sen verran jalkaa väliin, että kuti suuntautuu kulmaksi. Viikingit purkaa kulman kuudentoista ulkopuolelle, josta Piia pääsee vetämään äkäisen ja matalan kudin, mutta maalivahti näkee pallon ja koppaa syliin. Viikingit pääsevät ajoittain hyökkäämään, mutta taitavat saada aikaan yhden vaarallisemman laukauksen keskeltä kuudentoista ulkopuolelta, ja yli nousee laukaus. Tuota tilannetta seuraa pian Viikinkien avaus, jonka Jenna prässää itselleen, mutta sittenkin Viikinkien puolustuksen varmistus toimii. Jakson puolenvälin aikoihin meidän pelissämme on lievä suvantovaihe, ja vierasjoukkue kykenee tukkimaan väyliä niin, että puolustuksemme on joko pelattava maalivahdin kautta tai väännettävä palloista sivurajoilla. Näistä tilanteista Viikkarit saa yhden kulmapotkun kun puolustus ja Johanna joutuvat pelaamaan hieman liian lyhyellä syöttövälillä. Mutta onneksi kulma selvitettiin.

Viimeiset parikymmentä minuuttia TJK nostaa selkeästi painopistettä hyökkäyssuuntaan. Kentälle otetaan Sisko oikeaksi laitapakiksi, ja Miia H. siirtyy keskikentälle. Tämä lisää vähitellen painetta vastustajan kolmanneksella tuo varsinkin Miran näkyvämpään rooliin kärjessä. Ensin kippari saa kaivettua itselleen vetopaikan – kuti torjutaan. Sitten Mira kaadetaan vaparin arvoisesti, Tanen nosto maalille puretaan, viimein Sisko pääsee keskittämään maalille, mutta Aradj poimii pallon. Mutta paras tilanne syntyy Tanen rakentamana. Määrämittainen syöttö Jennalle linjan taakse, tämä pääsee puoliksi läpi ja laukoo terävästi – mutta tolppaan! Viimeisen kympin jo juostessa, saamme leveän rintaman hyökkäyksen, jossa Tane syöttää keskeltä nousevalle Miralle. Tältä nerokas syöttö oikealta nousevaa Jennaa hakien omaa maalia kohti peruuttavan pakin taakse. Tuhannen euron tilanteen niukasti katkaisee se, että viikkaripelaaja venyttää kengänkärkensä syötön reitille, joten naapuri selviää tilanteesta kulmapotkulla.

Viimeisillä minuuteilla vierasjoukkue joutuu puolustustaisteluun ja käyttää siinä luvallisia ja luvattomia keinoja. Niinpä saamme useita vapareita varsin hyvistä paikoista. Ensin Anu pääsee keskittämään maalille, tilaa ei ole laukoa vaan Tanen ja Miian kautta pallo palautuu Anulle, jonka veto painuu etutolpasta ohi. Anu pääsee antamaan toisenkin maukkaan vaparin, mutta väkeä on edessä enemmän kuin sanonnan mukaan KOO-VEE:n maalilla. Kuudentoista sisällä väännetään nurin meidän pelaajia, joten luonnollisesti muistelemme edellisessä pelissä vastustajan saamaa pilkkua... Viikingit saa viimeisten minuuttien aikana purettua pallon usein jopa Johannalle saakka. Tämä hakee pitkillä avauksilla omia. Viimeinen tilaisuus saadaan tällaisesta avauksesta, jota vastaanottaessa Tane tulee rikotuksi. Anun vapari jälleen, ihmismuuri on edessä, palloa tavoitteleva Jenna saa nahkakuulan sijasta veskarin nyrkit päähänsä, ja tilanne purkautuu.

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla Viikingit oli selvästi liikkuvampi joukkue, se sai luotua suorastaan hämmästyttävän selviä ylivoimatilanteita, joten meidän puolustusnelikkomme hyvyyteen taitaa mennä se, että todella hyvät maalintekotilanteet olivat lopulta harvassa. Kun pelattiin viikinkien puolustuskolmanneksella, ei joukkuetta voi ainakaan pehmeistä otteista moittia (saldona jopa kuulemma lohjennut hammas), eikä meiltä varsinkaan ensimmäisellä jaksolla löytynyt kovuutta haastaa Viikinkejä heidän puolustuspäässään. Toisella jaksolla ote siirtyi meille, mutta Viikingit puolusti tarkasti ja uhrautuvasti. Jos TJK:n vahvuuksia katsotaan, niin puolustus selvitti pahimmat ahdinkovaiheet varsin hyvin. Nostaisin esille alakerrasta Miian vakaan pelin, ja hänen hyvän roolinvaihdoksensa, toisella jaksolla. Anulla ei tällä kertaa ollut kuin murto-osa siitä tilasta ja ajasta, joka hänellä oli Paraisilla, mutta hänen esityksensä oli jälleen vahva. Ja kyllä Anu oli keskeinen henkilö lopun hyökkäyspelissä. Jennan esitys oli jälleen äärimmäisen yritteliäs. Kyllä niitä maaleja sieltä vielä tulee!

Ottelun erikoinen: Tane on alkukauden kiivauden jälkeen erinomaisen hyvin malttanut mielensä, vaikka häntä rikotaan paljon ja tällejä tulee varmaan yhtä paljon kuin muille yhteensä. Ottelun päätuomari Jukka Innanen myös kiinnitti huomiota Tanen itsehillintään, ja antoi tästä hyvästä vihreän kortin.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

Tuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

TPV saa tuoreimman sopimuksen myötä tuntuvasti kokemusta ja taitoa keskikentälleen. 23-vuotias Tuomas Lähdesmäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 81 Ykkösen ottelua Hakan ja TPV:n joukkueissa.

Lue lisää
Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Tampere Unitedin jo ennestään kova hyökkäyskalusto vahvistui vielä entisestään, kun Eric Bullock allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliiga alkaa huhtikuussa

Veikkausliiga alkaa huhtikuussa

Kesä tuo tullessaan myös suomifutiksen ja kevään ensimmäinen tamperelaisten ottelu on 7.4. Ilveksen vierasottelu KPV:tä vastaan.

Lue lisää
Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Ilves ja Lauri Ala-Myllymäki ovat allekirjoittaneet kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias Ala-Myllymäki on pelannut Ilveksen paidassa 118 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 19 maalia.

Lue lisää