Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK:lle tyylikäs voitto Paraisilta

Paraisten erinomaisen hyväkuntoisella nurmella kohtasivat kaksi kipeästi pisteitä tarvitsevaa joukkuetta. Tämä näkyi molemmin puolin ankarana yrittämisenä ja välillä kiihkeänä kamppailuna. Kokonaisuutena ja varsinkin jälkikäteen ajatellen ottelu oli varsin selkästi TJK:n kontrollissa, joskin kotijoukkueella oli omat saumansa tehdä pelistä meille hankala. TJK:n peli toimi kuitenkin joka osa-alueella niin hyvin, ettei PIF lopulta löytänyt konsteja pelimme suitsimiseen.

Jo parin ensimmäisen minuutin aikana saimme esimakua kupletin juonesta eli TJK:n varsin laajalla rintamalla toimineesta hyökkäyspelistä. Yksi tämän pelin moottoreista oli oikean linkin paikalla raatanut Anu, joka antoi toisella minuutilla ensimmäisen hyvän keskityksensä. Mira meni niukasti pallosta ohi, mutta Tane pääsi laukaisemaan, joskin nosto tippui niukasti ylähirren väärälle puolelle. Hetkeä myöhemmin Sari rakensi Tanelle vetopaikan, mutta veskari Annika Vehkaperä torjui laukauksen. PIF puolestaan pyrki vastaiskuihin, mutta kun Memmun johtaman puolustuksen taakse oli mahdotonta päästä, kotijoukkue etsi paikkoja kaukolaukauksille, jotka kauden aiemmissa kohtaamisissa olivat kerran onnistuneet. PIF:n vaarallisin laukaus ensimmäillä jaksolla nähtiin vartin tienoilla, kun paristakympistä ruuhkan takaa lähtenyt veto hake vasenta ylänurkkaa. Johanna kuitenkin näki tilanteen ajoissa ja torjui laukauksen.

Hyvin nopeasti tämän vaaratilanteen jälkeen TJK:n juonikas hyökkäys tuotti tulosta. Miia syötti Anulle oikeaan laitaan, tämä pääsi nousemaan lähes päätyrajalle ja sai tilaa keskittää. Keso tavoitti takatolpalle nousseen Miran, joka sysäsi pallon avoimeen maaliin: 0 – 1 16. minuutilla.

Meille on ollut turhankin tavallista menettää johtoasema hyvin nopeasti, mutta tällä kertaa aktiivisesti prässänneen PIF:n hyökkäykset jäivät yrityksiksi. Puolustus pelasi vaikeat tilanteet kylmäpäisesti, joskus vähän turhankin pienellä lyhytsyöttöpelillä, tai sitten Johanna siivosi läpisyötöt turvalliselle alueelle. Vaikka ote hetkittäin näytti lipsuvan PIF:lle, kontrolli oli enimmäkseen meillä, ja se näkyi uusina hyvinä tilanteina. Jakson puolenvälin jälkeen nähtiin jälleen yksi Anun komeista keskityksistä, josta hyvin tilanteen lukenut Linda kurotti niukasti ohi. Puolen tunnin kohdalle rakentui komein hukattu paikka: Sari antoi tarkan keskityksen maalin edustalle. Jenna nousi kesoon juuri oikea-aikaisesti, mutta jalka jäi hieman väärään asentoon, jotem laukaus nousi yli. Joka tapauksessa hienosti vainuttu tilanne Jennalta ja komeasti pelattu yhteen. Tyylikkäimmän maalintekoyrityksen pohjusti Tane pitkällä nousullaan ja pujottelullaan vastustajien pelaajien ohi. Siitä keskitys, josta Sari pääsee saksipotkuun, joka kilpistyi peittäneeseen puolustajaan.

Hieman uhkaavaa, ettei maaleja hyvistä paikoista synny varsinkin kun PIF: n korkea prässi sisältää meidän kannaltamme riskin. Mutta kun hyvistä paikoista ei tule maaleja niin onneksi hieman huonommista onnistuu. PIF tukkii kuudentoista edustan, eikä Linda lähde viisasta kyllä laukomaan päin peittäviä pelaajia vaan syöttää laitaan Tanelle. Tane saa sen verran tilaa, että roikottaa putken alle, ja maalivahdin sormenpäitä hipoen pallo putoaa maaliin. Etumatkan venyminen kahteen maaliin vain viisi minuuttia ennen taukoa helpottaa huomattavasti oloa. Ja loput minuutit tarkasti, ja huilaamaan lukemissa 0 – 2.

Toinenkin jakso alkoi TJK:n vahvalla esityksellä. Aivan alkuhetkillä pysäytettiin kärjessä yritteliäästi pelannut Jenna sääntöjen vastaisesti aivan kuudentoista ulkopuolella, mutta Tanen antaman vaparin onnistui veskari torjumaan. Hetkeä myöhemmin Sari tömäytti pallon ylähirteen; pian Jenna hankki kulman, joka annettiin hyvin takatolpalle. PIF sai koottua oman pelinsä ja pääsikin rakentamaan varsin vaarallisen laukaisupaikan. Kuti jäi löysäksi, ja oli helppo marja Johannalle. Tästä nopea vastaisku joka päättyy Miran laukaukseen, jonka puolestaan Piffenin veskari torjuu. Osapuilleen ensimmäiset kaksitoista minuuttia toisesta jaksosta saimme pidettyä varsin hyvän paineen kotijoukkueen alueella; hyökkäyksen avauksia saatiin poikki jo keskiviivan yläpuolella ja pari lupaavaa hyökkäystä toteutui.

Juoni kuitenkin katoaa sitten toviksi, eikä omaa peliä saada kuntoon. PIF sai prässipelinsä toimimaan, ja peli painui meidän puolustuskolmanneksellemme. Vasemmalla laidalla, missä oli kovempi paine, Piia voitti jatkuvasti kaksinkamppailuja ja sai pidettyä pallon ja hyökkääjän laidan puolella. Tuo suunta oli tukossa, mutta jossain vaiheessa PIF sai pelattua keskemmältä vaarallisen pystysyötön, mutta Johanna tuli erinomaisesti vastaan, vei hyökkääjän vipuun ja antoi pitkän avauksen. Kun kotijoukkueen pahimmasta paineesta selvittiin, peli jatkui lähes jakson puoleenväliin varsin sekavana. Lisäksi pelaajat puolin ja toisin alkoivat hermostua. Keskittyminen saatiin ajallaan kohdalleen, ja hyökkäyksenrakentelumme alkoi jälleen toimia. Välillä 65-70 minuuttia saimme ainakin kolme hienoa hyökkäystä, yksi niistä rakennettiin tyylikkäästi toisiaan seuraavilla seinäsyötöillä. Jossain vaiheessa PIF unohti vasemman laitansa ja Anu sai hyvin tilaa nousta pelattavaksi hyökkäyssuuntaan. Memmu näki Anun nousun, antoi tarkan ristipallon laitaan. Anun keskitys maalinedustalle tavoittaa Miran joka puskee pallon alas takatolpan puolelle. Parikymmentä minuuttia jäljellä ja tilanne jo 0 – 3 meille.

PIF ei luovuta, ja saa luotua painetta meidän alueellemme. PIF:n pelaajaa rikotaan n. kolmessakymmenessä metrissä vapaapotkun arvoisesti. Maalinedustalle kerääntyy melkoinen joukko väkeä tavoittelemaan keskitystä, mutta pallo päätyy Johannan rukkasiin. Samalla PIF:n pelaaja kaatuu ruuhkassa – vaikea sanoa miten – ja tuomari päättää antaa tilanteesta rangaistuspotkun. Ida Bruun sijoittaa tarkan laukauksen vasemmalle alas eikä Johanna palloa tavoita. Pelikello näyttää aikaa 79 minuuttia kun PIF kaventaa tilanteeksi 1 – 3.

Tilanne kuitataan, kun Memmu syöttää Miralle, joka vapauttaa Sarin nokikkain maalivahdin kanssa. Sijoitus vasemmalle alas, ja olemme jälleen kolmen maalin johdossa 1 – 4 ajassa 80 minuuttia.

PIF hakee kavennusta, ja vaihdosta juuri kentälle tullut Martina Lerche löytää laukaukselle raon meidän puolustuksestamme. Oikeaa yläkulmaa kohti noussut veto näyttää pahalta, mutta Johanna venyttää nyrkin väliin ja torjuu kulmaksi. Kulman jälkeen saamme tilaisuuden nopeaan vastahyökkäykseen, mutta pallo painuu maalivahti Vehkaperälle asti. Vielä pariin viime minuuttiin Sari saa parikin hyvää paikkaa. Ensin laukaus osuu tolpan sisäreunaan ja kimpoaa veskarille, sen jälkeen Sari pääsee yrittämään volleytä Miran keskityksestä. Loppuhetket pelataan meidän päädyssämme, mutta varsinaista vaaranpaikkaa ei enää synny.

PIF ei ole enää entisensä, varsinkin erinomaisesti liikkuneen Johanna Björklundin siirtyminen liigaan näyttää muuttaneen joukkueen pelityyliä voimakkaasti. Hyvin paljon piffenin peli perustui aggressiiviseen prässiin – ajoittain hieman sääntöjen väärälläkin puolen. Tämä voi toimia epävarmempaa puolustusta vastaan, mutta nyt vastassa oli niin kylmäpäinen ja vakaa puolustus, että kotijoukkueen keinot olivat vähissä. Toisaalta me saimme vastaavasti yllättävän hyvin tilaa omiin hyökkäyksiimme, ristipalloihin, keskityksiin, jopa hyökkäyksen rakentamiseen seinäpelillä. Melko paljon pelin ratkaisi meidän vahva keskikenttämme. Varsinkin parhaana palkitun Sarin esitys oli vahva ja Anulla oikeana laitalinkkinä oli iso rooli tilanteiden rakentamisessa. Miran tehot 2 + 1 kertovat kipparin toimivasta maalivainusta; ja toisena kärkenä puurtanut Jenna pelasi erinomaisesti, vaikka maaleja ei tänään syntynytkään. Koko alakerta pelasi vakaasti; Memmu ehkä oli yli muiden, Piia puolestaan väänsi, peitti ja oli ohittamaton. Pisteitä on vielä jaossa peräti 21. Jos tästä vielä petrataan, niin tuosta potista saadaan kaapattua iso lohko.

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.