Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karppanen yli rajapyykin Classicin kukistaessa Erän

Mikko Leikkanen livautti pelivälineen lähes puolestakentästä alanurkkaan vajaat viisi minuuttia ennen loppua ratkaisten Classicin ja Tapanilan Erän välisen kärkikamppailun. Leikkasen maalilla Classic siirtyi 6–4-johtoon ja voitti lopulta 7–4 (4–1, 0–3, 3–0).

Pelikellon ehdittyä avauserässä aikaan 13.58 nähtiin Kalevassa tamperelaista salibandyhistoriaa. Classicin kapteeni ja ykköskentän vasen puolustaja Tero Karppanen katkaisi Erän hyökkäyksen ja ehti vielä itse mukaan syntyneeseen vastahyökkäykseen. Lasse Salminen jakoi keskelle Karppaselle, joka yritti kerran ja Erä-vahti Jani Naumasen torjuessa kävi vielä siirtämässä paluupallon verkkoon.

Kyseessä oli 31-vuotiaan Karppasen uran 500:s tehopiste. Myöhemmin pelissä vielä 501:nkin pisteensä hankkimaan ehtinyt legenda oli vaatimaton kommenteissaan ottelun jälkeen.

– Itse en ole pisteitä sen kummemmin laskeskellut. Taisi olla vanhemmilleni tärkeämpi juttu, he ovat melkein aina katsomassa pelejäni, Karppanen tokaisi.

Classic-kapteenin isä ja äiti olivat paikalla luonnollisesti myös sunnuntaina rajapyykin rikkoutuessa ja palkitsivat Teron ottelun jälkeisissä seremonioissa euro-per-piste -palkinnolla. Kun juhlakalu itse pysyi vaatimattomana, otti valmentaja Pasi Peltola vastuun Karppasen suitsuttamisesta.

– Kuten tuossa jo huomattiin kaveri ei katsele pisteidensä perään, vaan pelaa aina joukkueelle. Suuri yleisö arvostaa tietysti pisteiden tekijöitä, mutta pelaajien keskuudessa juuri joukkuepelaajat ovat kunnioitetuimpia. Terossa nuo kaksi ominaisuutta yhdistyvät hienolla tavalla, Peltola hehkutti.

Alun molemminpuolisen hermoilun jälkeen Classic otti ohjat käsiinsä ja aloitti maalinteon Sami Nymanin pitkän kierron päätteeksi ajassa 8.29. Erän paras pistemies Jani Helenius tasoitti heti seuraavassa vaihdossa taitavalla ohjauksella.

Erä hallitsi avauserää, mutta Classic kävi jo totuttuun tapaan nakuttelemassa maalit. Karppasen juhlamaalin (2–1 ajassa 13.58) jälkeen iski kakkoskenttä heti perään. Henri Johansson tavoitteli poikittaissyötöllään Sami Nymania, mutta Tommi Aron jalan osuessa tielle pääsikin Sami Mattila iskemään suoraan ilmasta 3–1-osuman. Classicin neljännen maalin iski erän loppuun nuori Niko Juhola korkeahkolla mailalla.

Erä hallitsi siis avauserää, mutta Classic teki maalit. Toisessa erässä osat vaihtuivat: Jani Naumanen ja huono viimeistely estivät Classicin lisämaalit, ja Mattilan kakkoskentän lepsu puolustuspeli mahdollisti Erän nousun tasoihin. Erän kenttäpelaajista vaarallisin, Rein Kivi, upotti kahdesti ja Joni Niiranen kerran pallon ohi syöttöpisteen ottelussa ansainneen Jussi Viitasen.

Kolmannessa erässä Classic teki taas tarvittavan ryhtiliikkeen. Apua tähän saatiin Erän epäonniselta Tommi Arolta, jonka päällä pelaamisesta saatu kakkonen kostautui. Sami Nyman läväytti pallon ohi Naumasen ylivoimalla, kun erä oli ehtinyt edetä vain 42 sekuntia.

Classicin päästi piinasta siis nuori puolustaja Mikko Leikkanen ajassa 55.37. Lassi Vänttinen hukkasi ensin läpiajon ohivetoon, mutta haki vielä kulmasta pallon ja pudotti sen viivaan Leikkaselle. Nuorukaisen veto ei ollut erityisen kova, mutta riittävä trafiikki maalin edessä ja ilkeä pomppu juuri ennen maalia riittivät siihen, että loistopelin pelannut Jani Naumanen tuli yllätetyksi.

Lassi Vänttinen tuhri pelin aikana lukuisia paikkoja, mutta tyhjiin pistepörssin kärki sentään osui. Loppunumerot 7–4:ään syntyivät vain neljä sekuntia ennen loppua alivoimalla.

Classicin paras oli sopivasti kapteeni ja ennätysmies Tero Karppanen. Siirto oikeasta puolustajasta vasemmaksi näytti tehneen hyvää miehen hyökkäyksiin osallistumiselle. Petri Widgrén tuurasi mallikkaasti ykköskentän sentterinä, vaikkei pisteille päässytkään. Sami Nyman oli kahdella maalillaan joukkueensa tehokkain.

Classicin riveistä puuttuivat Ville Lahdensuo, Joona Nieminen ja Juuso Kiviharju. Niemisen ja Kiviharjun pitäisi olla takaisin vahvuudessa play offien alkuun mennessä, mutta Lahdensuon polven sivusidevamma saattaa pitää puolustajan sivussa pahimmillaan koko loppukauden

Lue koko raportti SC Classicin sivuilta

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Takaisin edelliselle sivulle

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.