Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Kirkkonummella syntynyt Santeri Virtanen on Salo HT:n kasvatti, joka edusti juniorivuosinaan myös TuToa ja TPS:ää. Keväällä 2017 hyökkääjä saavutti Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa MM-hopeaa. Seuranneena kesänä Winnipeg Jets hankki Virtasen pelaajaoikeudet NHL-varaustilaisuuden neljännellä kierroksella vuoronumerolla 105.

Kauden 2017-2018 Virtanen pelasi Pohjois-Amerikan USHL-juniorisarjassa Dubuque Fighting Saintsin joukkueessa tehden 29 ottelussa tehot 8+8=16. Kauden aikana hän oli mukana myös Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa. Seuraavalla kaudella Suomeen palannut Virtanen teki SaiPan riveissä Liiga-tulokkaana 40 ottelussa tehot 5+5=10. Vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hyökkääjä kuului Suomen maailmanmestarijoukkueeseen.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Virtanen merkkautti SaiPassa 35 Liiga-ottelussa pisteet 6+4=10. Tällä kaudella hänen saldonsa lappeenrantalaisten riveissä pelaamissaan 32 ottelussa oli 6+6=12. Helmikuussa Virtanen teki ensiesiintymisensä Suomen A-maajoukkueessa, kun 188-senttinen, 92-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä oli mukana Ruotsissa pelatussa Euro Hockey Tourin turnauksessa.

– Santeri Virtanen tuo joukkueeseemme valtavasti voittamiseen liittyviä ominaisuuksia. Hän tekee todella paljon töitä joka päivä sekä kamppailee ja kilpailee erittäin kovaa. Santeri on erittäin monipuolinen pelaaja, joka on suurimman osan urastaan pelannut keskushyökkääjänä mutta pystyy pelaamaan myös laidassa ja kaikissa erikoistilanteissa. Mitä kovempi paikka, sitä paremmin Santeri on aina esiintynyt, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Tämä hankinta auttaa Ilvestä välittömästi ja myös tulevaisuudessa. Peilaten nykytilanteeseen olemme näin poikkeusaikojen keskellä erittäin iloisia siitä, että saimme maajoukkuetason pelaajan seuraamme ja että Santeri näki Ilveksen parhaaksi paikaksi kehittyä pelaajana.

Kausina 2017-2018 ja 2018-2019 NCAA-yliopistosarjan toiseen tähdistökentälliseen valittu ja ensimmäisellä kaudella sarjan syöttöpörssin voittanut kanadalaishyökkääjä Adam Rockwood iski kahden kauden aikana Northern Michigan Universityn joukkueessa 81 ottelussa tehopisteet 15+68=83. Jälkimmäisellä kaudella hyökkääjä edusti myös AHL-seura Springfield Thunderbirdsiä seitsemässä ottelussa, joissa hän merkkautti tehot 1+6=7.

Viime kaudella kanadalainen pelasi ECHL:ssä Greenville Swamp Rabbitsin riveissä 49 ottelua tehoilla 9+26=35 ja Springfieldin Thunderbirdsissä kahdeksan ottelua tehoilla 0+2=2. Tämän kauden Rockwood aloitti Ruotsin toisella sarjatasolla pelaavassa MODO Hockeyssä, jonka paidassa 178-senttinen, 84-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä iski 24 ottelussa pisteet 4+16=20.

– Adam Rockwood on taitava pelaaja, joka on pelannut urallaan enemmän keskushyökkääjänä mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa laidassakin. Hän tuo hyökkäyspeliimme ja ylivoimapeliimme uusia mahdollisuuksia loppukaudeksi, sanoo urheilujohtaja Koskela.

Lähde: ilves.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää
Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot jättää KOOVEEn - tilalle löytyi nopeasi tuttu mies

Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot jättää KOOVEEn - tilalle löytyi nopeasi tuttu mies

Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot on purkanut sopimuksensa KOOVEEn kanssa henkilökohtaisiin syihin vedoten ja palannut kotimaahansa. 24-vuotias hyökkääjä ehti edustaa KOOVEEta kuudessa mestisottelussa.

Lue lisää