Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

C-juniori-ikäisenä Ilvekseen siirtynyt ja kaudet 2013-2018 seuraa edustanut Joona Koppanen on Boston Bruinsin varaus kesältä 2016, jolloin NHL-seura hankki hänen pelaajaoikeutensa varaustilaisuuden viidennellä kierroksella vuoronumerolla 135. Varausta edeltäneellä kaudella hyökkääjä voitti Ilveksen A-nuorissa Suomen mestaruuden ja Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa MM-kultaa.

Seuraavalla kaudella Koppanen takoi A-nuorten liigassa 38 runkosarjaottelussa pisteet 23+31=54, joilla hän sijoittui sarjan pistepörssissä kolmanneksi, ja pudotuspeleissä 6 ottelussa 2+4=6. Kauden päätteeksi hyökkääjä valittiin A-nuorten sarjan parhaaksi pelaajaksi ja tähdistökentälliseen.

Keväällä 2017 Koppanen teki Boston Bruinsin kanssa kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen mutta pelasi vielä kauden 2017-2018 lainalla Ilveksessä. Ensimmäisellä kaudellaan seuran edustusjoukkueessa hyökkääjä merkkautti Liigan runkosarjassa 45 ottelussa pisteet 2+12=14. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Koppanen iski 5 ottelussa tehot 3+1=4 saaden valinnan Suomen joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon turnauksessa.

Ilveksen kauden päätyttyä Koppanen siirtyi vielä samana keväänä Pohjois-Amerikkaan AHL-seura Providence Bruinsiin, jota hän edusti myös kahdella seuraavalla kaudella. Viime kaudella hyökkääjä teki Providence Bruinsin paidassa 43 ottelussa tehot 9+9=18 ja Atlanta Gladiatorsin riveissä 5 ECHL-ottelussa 1+4=5.

Käynnissä olevan kauden Koppanen aloitti Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa, jossa hyökkääjä iski 10 Mestis-ottelussa pisteet 6+11=17.

– Joona Koppasen liittyminen joukkueeseemme on hieno asia – kaikki osapuolet voittavat tällä järjestelyllä. Pelaajana hän on tuttu niin Ilveksen taustaorganisaatiolle ja valmentajille kuin tuleville joukkuekavereilleenkin. Näin ollen hän tietää jo valmiiksi joukkueemme toimintatavat. Kovan työmoraalin omaava Koppanen pelaa vahvasti molempiin suuntiin, ja hänen liikkeensä ja luistelutaitonsa ovat isokokoiseksi pelaajaksi erinomaiset, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilveksessä pelinumeroa 12 kantava Koppanen on jo ollut karanteenissa Liiga-seurojen sopiman käytännön mukaisesti, ja perjantaina hän on vapaa liittymään joukkueeseen.

– Haluamme kiittää pelaajaa, Boston Bruinsia ja KOOVEE:ta tämän lainan mahdollistamisesta. Tiedotimme Liigaa alustavasti asiasta jo lauantaina, kun saimme lääkäreiltämme päivityksen loukkaantumistilanteestamme pelin jälkeen. On hienoa, että Joona oli heti valmis tarjoamaan apuaan Ilvekselle, kun sitä kysyimme ja tarvitsimme. Siitä hänelle vielä iso kiitos.

Lähde: Ilves.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot jättää KOOVEEn - tilalle löytyi nopeasi tuttu mies

Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot jättää KOOVEEn - tilalle löytyi nopeasi tuttu mies

Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot on purkanut sopimuksensa KOOVEEn kanssa henkilökohtaisiin syihin vedoten ja palannut kotimaahansa. 24-vuotias hyökkääjä ehti edustaa KOOVEEta kuudessa mestisottelussa.

Lue lisää