Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Peltoja ja kaksi Tsekkipelaajaa Tapparaan

Jukka Peltoja ja kaksi Tsekkipelaajaa Tapparaan

Tappara on vahvistanut joukkuettaan kolmella uudella pelaajalla. Joukkueeseen palaa mestarijoukkueiden 2016 ja 2017 kapteenina toiminut Jukka Peltola, ja Tšekin liigasta kirvesrintoihin liittyvät puolustaja Michal Moravčík sekä hyökkääjä Jiří Smejkal. Tšekkien sopimukset ovat yksivuotisia, Peltolan kaksivuotinen. Toiseen suuntaankin on liikennettä, kun Veli-Matti Vittasmäki on käyttänyt KHL-optionsa.
Kesällä 33 vuotta täyttävä Peltola palaa Tapparaan KHL:n Sibir Novosibirskistä, jossa on pelannut kaksi edellistä kautta. Sibirin lisäksi Peltola on pääsarjaurallaan edustanut vain Tapparaa, jossa liigaura käynnistyi jo vuonna 2007. Liigan runkosarja- ja playoffs-pelejä on kerääntynyt yhteensä jo 672, niissä 111 maalia ja 169 syöttöpistettä, yhteensä 280 tehopistettä. Keväällä 2017 hänet palkittiin Liigan playoffsien arvokkaimpana pelaajana.

– Kaksi vuotta sitten KHL:ään lähti innokas pelaaja näkemään jotain uutta, ja uusia kokemuksia on ainakin tarttunut, myös hankalista paikoista. Mutta kyllä kotiin on nyt vaan niin hieno palata, tähän kotiympäristöön ja kotihalliin. Odotan todella innolla mitä tuleman pitää, Peltola itse kertoo.

Peltola oli mukana Liigan finaaleissa kuutena vuotena peräkkäin vuosina 2013-18 toimien neljä viimeisintä vuotta joukkueen kapteenina. Myös Novosibirskissä hän kuului joukkueen kapteenistoon.

Kumpikin tšekki myös maajoukkueessa

Uutena miehenä joukkueeseen liittyvä hyökkääjä Jiří Smejkal on 23-vuotias kookas hyökkääjä (192 cm / 92 kg). Viime kaudella Tšekin liigan Sparta Prahaa edustanut teki 47 ottelussa tehopisteet 13+18=31. Hän on pelannut aiemmin myös 26 KHL-ottelua Medveščak Zagrebin joukkueessa ja käynyt Kanadan juniorisarjassa WHL:ssä kahden kauden ajan.

– Smejkal on siinä mielessä hyvä pelaaja, että pystyy pelaamaan sekä laidalla että sentterinä. Isona pelaajana odotan että hän pystyy olemaan vahva maalin edustalla ja kamppailuissa. Hän on vahvasti menossa ylöspäin urallaan ja hänelle on kaavailtu isoa roolia hyökkäykseen, missä me tarvitaan vääntövoimaa, päävalmentaja Jussi Tapola sanoo uudesta hyökkääjästä.

25-vuotias isokokoinen puolustaja Michal Moravčík (194 cm /96 kg) pelasi viime kaudella yhteensä 48 ottelua Tšekin liigassa HC Plzeňin ja HC Litvínovin joukkueissa keräten tehopisteikseen 5+19=24. Ennen tammikuun siirtoaan Litvínoviinhän hän on edustanut urallaan aina Plzeňiä lukuun ottamatta alkukautta 2018-19, jolloin hän Montreal Canadiensin sopimuspelaajana haki jalansijaa Pohjois-Amerikasta, mutta ei yltänyt NHL-peleihin.

– Moravčík on isokokoinen, erittäin hyvin liikkuva, ulottuva ja monipuolinen puolustaja. Erityisosaamista löytyy ja ominaisuuksiltaan hän on huippuyksilö, mutta vielä pitää sopeutua uuteen pelityyliin ja oppia, kuinka peliä pelataan joukkueena Suomessa, kuvailee Tapola uutta pakkihankintaa.

Tapparan tšekkihankinnat ovat kumpikin tuttuja myös maan maajoukkueista. Moravčík on edustanut Tšekkiä kaksissa edellisissä MM-kisoissa ja oli koronaviruksen katkaisemalla kaudellakin mukana kaikissa EHT-turnausjoukkueissa. Smejkal pelasi ensimmäiset miesten maaottelunsa viime syksynä Karjala-turnauksessa. Aiemmin hän on kuulunut Tšekin kisajoukkueisiin niin U18- kuin U20-maailmanmestaruuskisoissakin.

Vittasmäki käytti KHL-optionsa

Kolme edellistä kautta Tapparassa pelannut puolustaja Veli-Matti Vittasmäki on käyttänyt sopimuksensa KHL-option ja tehnyt vuoden sopimuksen Severstal Tšerepovetsin kanssa.

Tapparan edustusryhmä kaudelle 2020-2021

Alla on luettelo kaikista Tapparan sopimuspelaajista tulevalle kaudelle. Mukana listassa ovat myös pääasiassa Mestis-yhteistyöjoukkueessa TUTO Hockeyssa tai Tapparan junioreissa pelaavat pelaajat.

Edelliskaudesta jatkavien pelaajien kohdalla on tapahtunut myös muutama pelinumeromuutos.

MAALIVAHDIT
1 Kari Piiroinen
30 Christian Heljanko
49 Dominik Hrachovina

PUOLUSTAJAT
4 Teemu Suhonen
5 Jere Rouhiainen
15 Toni Utunen
24 Ben Blood
54 Jiri Pärssinen
72 Santtu Kinnunen
73 Michal Moravčík
90 Tomáš Hamara

HYÖKKÄÄJÄT
9 Charles Bertrand
11 Patrik Virta
13 Jiří Smejkal
22 Oskari Luoto
23 Olavi Vauhkonen
27 Kristian Tanus
28 Jarkko Malinen
38 Kasper Simontaival
42 Otto Rauhala
70 Matias Lehtonen
71 Kristian Kuusela
74 Jere Henriksson
76 Anton Levtchi
81 Jukka Peltola
88 Niko Huuhtanen
91 Petteri Puhakka
93 Lassi Vanhatalo
94 Jere Virolainen
96 Sami Moilanen

Lähde: tappara.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Tappara - logo

Tappara - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JukkaPeltola

Jukka Peltola

26.8.1987 Tampere
Tiedot


Lukas Dostal jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Lukas Dostal jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Ilves on tehnyt NHL-seura Anaheim Ducksin kanssa toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, jonka myötä maalivahti Luká¹ Dostál, 20, aloittaa tulevankin kauden Ilveksessä.

Lue lisää
Arttu Ruotsalainen aloittaa tulevan kauden Ilveksessä

Arttu Ruotsalainen aloittaa tulevan kauden Ilveksessä

Ilves ja NHL-seura Buffalo Sabres ovat sopineet keskushyökkääjä Arttu Ruotsalaisen, 22, jatkavan Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Michael Spacek vahvistamaan Tapparan hyökkäystä

Michael Spacek vahvistamaan Tapparan hyökkäystä

Viime viikolla kahdesta uudesta puolustajasopimuksesta kertonut Tappara vahvistaa myös hyökkäysosastoaan. Seura on tehnyt yhden vuoden sopimuksen 23-vuotiaan t¹ekkisentterin Michael ©paèekin kanssa.

Lue lisää
Tapparalle kaksi uutta miestä puolustukseen

Tapparalle kaksi uutta miestä puolustukseen

Tappara on vahvistanut puolustustaan kahdella pelaajahankinnalla. Joukkueeseen liittyvät vuoden 2017 mestarijoukkueeseenkin kuulunut 31-vuotias kanadalainen Blake Parlett sekä 28-vuotias ruotsalainen Eric Norin.

Lue lisää
Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Keväällä NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt hyökkääjä Matias Maccelli, 19, jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
KOOVEElle lisää hyökkäysvoimaa Pohjois-Amerikasta

KOOVEElle lisää hyökkäysvoimaa Pohjois-Amerikasta

24-vuotias kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot saapuu KOOVEEn riveihin NCAA-sarjan Harvardin joukkueesta.

Lue lisää