Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miikka Sopanen on Pyrinnön uusi päävalmentaja

Miikka Sopanen on Pyrinnön uusi päävalmentaja

Tampereen Pyrinnön Korisliigajoukkue on tehnyt sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan Miikka Sopasen kanssa. Sopimus kattaa kauden 2020-2021. Sopanen on aiemmin valmentanut miesten sarjoissa Tampereella silloista Pyrbasketia Korisliigassa kaudella 2002-2003, sekä kaudella 2014-2015 miesten divisioonajoukkuetta.

Pyrintö lähtee tulevaan kauteen uudistuneella valmentajakokoonpanolla. Päävalmentaja Sopasen tiimi koostuu pelaajina kaiken kokeneista seuraikoneista Damon Williamsista ja Antti Nikkilästä sekä fysiikkavalmennuksesta vastaavasta Jenni Puputista. Valmennusta täydennetään mahdollisesti vielä yhdellä valmentajalla.

Sopasen kanssa käytiin kevään mittaan neuvotteluja paluusta Pyrintöön. Mies on kokenut valmentaja niin miesten kuin naistenkin liigatasolta.  Kokemusta löytyy myös junioreiden ja naisten maajoukkuevalmennuksesta.
Viimeiset kaudet Sopanen on toiminut naisten Korisliigassa Hyvinkään Pontevan päävalmentajana. Ponteva juhli Sopasen johdolla Suomen mestaruutta keväällä 2017. Tätä ennen Sopanen luotsasi joukkueensa Suomen mestaruuteen kaudella 2009 – 2010, kun hän toimi Lappeenrannan Catzin päävalmentajana.

Pyrinnön lähestyessä Sopasta, ei seurakasvatin tarvinnut montaa kertaa asiaa pohtia: ”Upeaa tulla takaisin Pyrintöön, ja kivaa palata myös Korisliigaan. Hienoa päästä työskentelemään sekä uusien kasvojen että tuttujen naamojen kanssa, yhdessä.”

Tulevalla kaudella miesten Korisliigajoukkue tekee vahvaa yhteistyötä seuran poikapuolen akatemiaohjelman kanssa. Seuran kehitysjoukkueet pelaavat miesten 1.divisioona A- ja B-sarjoissa.

”Halusimme valmentajan, joka on riittävän kokenut huipputasolle ja tuntee seuramme vahvuudet ja toimintatavat. Urheilussa on kyse suuresta tunteesta ja halusta heittäytyä. Uskon staffimme Miikan johdolla tuovan toimintaamme tuttua Pyrintöläistä tekemistä”, kertoo urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

Sopanen on aiemmin Korisliigassa valmentanut tamperelaisten lisäksi valmentanut kotkalaista KTP:tä kaudella 2008 – 2009 ja forssalaista FoKoPoa kaudella 2014 – 2015.Miesten 1. divisioonassa Sopasen CV:stä löytyy Lapuan Korikobrat (2003 – 2005), sekä BC Jyväskylä (2005 – 2008). Kahden SM-kullan lisäksi Sopasen palkintokaapista löytyy kaksi SM-pronssia HyPo:n kanssa, sekä naisten Korisliigan vuoden valmentaja palkinnot vuosilta 2010 ja 2017.

Tällä hetkellä pelaajistosta Pyrinnöllä on sopimukset Justus ja Lassi Kilpisen kanssa.

Lähde: pyrinto.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pyrintö ry - logo

Pyrintö - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAntti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu loppukaudeksi, kun tehtävää hoitanut Juri Heinämäki luovuttaa vastuun Antti Nikkilälle.

Lue lisää
Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.

Lue lisää
Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020/2021 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

Lue lisää
Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

BC Nokia ja Hugo Boman ovat solmineet 2+1-mallisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

BC Nokia on tehnyt 1+1-mallisen pelaajasopimuksen Matias Ojalan, 30, kanssa.

Lue lisää
BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian Korisliiga-joukkueen valmennusryhmä on valmiina tulevaan kauteen 2020/21.

Lue lisää