Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Tyrväisen sopimus purettu, Tapio Laaksolle ja Teemu Rautiaiselle jatkosopimukset

Antti Tyrväisen sopimus purettu, Tapio Laaksolle ja Teemu Rautiaiselle jatkosopimukset

 

Hyökkääjä Antti Tyrväisen tämän ja ensi kauden kattanut pelaajasopimus on purettu 17.12.2015. Pelaaja on vapaa etsimään uuden seuran ulkomailta.

Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja avaa sopimuksen purkamiseen johtaneita syitä:

– Aloite sopimuksen purkamiseen tuli pelaajalta – Ilves ei olisi halunnut purkaa sopimusta. Nyt kun Tyrväisen pelikielto on kärsitty, odotimme pelaajan palaamista kokoonpanoon. Pelaajapulamme on loukkaantumisten takia kova ja pelaajan lähtö juuri nyt on todella huono asia. Pelaajasopimuksen purkamiseen johtaneet tapahtumat juontavat juurensa 13.11. pelattuun Ilves-Tappara-peliin ja siinä tapahtuneeseen taklaukseen. Pelaaja kertoi mielestään jääneensä tapauksessa yksin, ja hänen mielestään Ilveksen olisi pitänyt julkisesti tukea häntä kohun keskellä. Mielestäni seuran tai työnantajan pitääkin tukea työntekijäänsä myös vaikeuksien aikana. Omia on aina pyrittävä puolustamaan. Hänen arvionsa on varmasti oikea, mutta pitää kuitenkin miettiä, miten tämä tuki on mahdollista antaa.

– Julkisuusrumba oli valtava, ja videokuva osoitti, että selityksille jäi melko vähän sijaa tapahtuneen suhteen. Mustaa ei voi alkaa väittämään valkoiseksi. Lajimme on nopea, ja vahinkoja sattuu. Siitä tässäkin kuitenkin oli kyse.– Ilvekselle tuli tapahtuneen jälkeen viestejä, joissa ihmeteltiin, miten voimme pitää tällaista pelaajaa joukkueessamme. Potkuja vaadittiin. Me olimme eri mieltä. Hänet oli meille hankittukin sen takia, että hän on erilainen pelaaja kuin meidän omasta putkestamme tulevat. Kun pelikiellon pituus selvisi, pelaajan edustaja ilmoitti, että siitä pitää valittaa, mutta he tekevät sen itse. Me emme olisi halunneet jatkaa prosessia.

– Ilves on seurana ollut mukana luomassa Liigan kurinpitojärjestelmää – me olemme sitoutuneet järjestelmään ja sen päätöksiin. Jos pelaajamme kokevat mielestämme vääryyttä tuomioissa, yritämme niihin vielä vaikuttaa kurinpitojärjestelmän valitusprosessin kautta. Oman pelaajan pelikielto tuntuu joskus kovalta ja väärältä, mutta tuomion ymmärtämistä auttaa, kun kääntää asian päinvastoin. Mitä seuraamuksia olisi tapauksesta toivottu, jos rikottu pelaaja olisikin ollut oma pelaajamme?

– Pelaaja kertoi, ettei voi enää pelata Ilveksessä. Me yritimme saada hänet ymmärtämään kantamme ja jatkamaan joukkueessa. Ketään ei voi kuitenkaan vastentahtoisesti pakottaa pelaamaan, jos todellista halua ei ole. Silloin siitä ei hyödy kukaan. Tässä tilanteessa sopimuksen purkaminen oli molemmin puolin järkevää. Yritämme oppia tapahtuneesta ja toivotamme pelaajalle onnea uusiin ympyröihin.

– Jatkamme yrityksiämme vahvistaa joukkuetta sekä tappelemme kynsin ja hampain siitä, että pääsemme tavoitteeseemme eli pudotuspeleihin. Pelejä on paljon jäljellä.

Tapio Laaksolle ja Teemu Rautiaiselle jatkosopimukset

Ilves on tehnyt Tapio Laakson ja Teemu Rautiaisen kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset. Keväällä 2014 Ilvekseen siirtyneiden hyökkääjien uudet sopimukset kattavat kaudet 2016-18.

Tällä kaudella Sami Sandellin loukkaantumisen jälkeen Ilveksen kapteenina toiminut Tapio Laakso, 30, on tehnyt 18 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 6+5=11. Viime kaudella keskushyökkääjä takoi Ilveksessä liigauransa ennätyspisteet 17+17=34.

23-vuotias Teemu Rautiainen on tehnyt tällä kaudella 22 ottelussa pisteet 3+6=9. Rautiainen teki Laakson tavoin uransa ennätyspisteet kaudella 2014-15, jolloin hyökkääjä iski tehot 12+17=29.

– Sekä Laakso että Rautiainen ovat meille tärkeitä pelaajia – he ovat jo nyt isoissa rooleissa joukkueessamme. Heidän jatkosopimuksensa ovat meille iso asia, ja uskomme heidän arvonsa vielä kasvavan tulevaisuudessa, kommentoi urheilujohtaja Juha Pajuoja.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTapioLaakso

Tapio Laakso

28.6.1985 Rymättylä
Tiedot

TeemuRautiainen

Teemu Rautiainen

13.3.1992 Nurmijärvi
Tiedot

AnttiTyrväinen

Antti Tyrväinen

3.4.1989 Seinäjoki
Tiedot


Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää
Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot jättää KOOVEEn - tilalle löytyi nopeasi tuttu mies

Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot jättää KOOVEEn - tilalle löytyi nopeasi tuttu mies

Kanadalaishyökkääjä Colton Kerfoot on purkanut sopimuksensa KOOVEEn kanssa henkilökohtaisiin syihin vedoten ja palannut kotimaahansa. 24-vuotias hyökkääjä ehti edustaa KOOVEEta kuudessa mestisottelussa.

Lue lisää
Juuso Välimäki palaa Ilvekseen lainasopimuksella

Juuso Välimäki palaa Ilvekseen lainasopimuksella

NHL-seura Calgary Flamesin puolustaja Juuso Välimäki, 21, liittyy Ilveksen riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksen kasvatti palaa Pohjois-Amerikkaan Flamesin harjoitusleirin käynnistyessä.

Lue lisää
Joona Koppanen lainasopimuksella Kooveen riveihin Boston Bruinsista

Joona Koppanen lainasopimuksella Kooveen riveihin Boston Bruinsista

Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen lainasopimuksella Kooveen riveihin. Koppanen nähdään kokoopanossa jo sarja-avauksessa Tutoa vastaan tulevana torstaina.

Lue lisää
Lukas Dostal jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Lukas Dostal jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

Ilves on tehnyt NHL-seura Anaheim Ducksin kanssa toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, jonka myötä maalivahti Luká¹ Dostál, 20, aloittaa tulevankin kauden Ilveksessä.

Lue lisää
Arttu Ruotsalainen aloittaa tulevan kauden Ilveksessä

Arttu Ruotsalainen aloittaa tulevan kauden Ilveksessä

Ilves ja NHL-seura Buffalo Sabres ovat sopineet keskushyökkääjä Arttu Ruotsalaisen, 22, jatkavan Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää