Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tampereella keskiviikkona salibandyn paikallispeli

 

Tampereella keskiviikkona salibandyn paikallispeli


Kooveen miesten edustusjoukkueen ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona, jolloin vastaan asettuu paikalliskilpailija Classic. Kooveen kausi ei alkanut kovinkaan mairittelevasti, kun se kärsi peräti 9-2-vierastappion ensimmäisessä ottelussaan SPV:tä vastaan. Classic taasen kaatoi sarjanousija Ilveksen lukemin 7-6. Molemmilla joukkueilla on tavoitteena ja potentiaalia sijoittua liigan kärkisijoille, joten keskiviikkona nähdään kahden menestysnälkäisen huippujoukkueen kohtaaminen.

Vierasjoukkue Classic on kuulunut useamman vuoden ajan salibandyliigan kestosuosikkeihin, vaikkei sitä kaikkein kirkkainta kruunua joukkueelle ole siunaantunutkaan. Classic on suomalaisessa salibandyssa poikkeuksellisen määrätietoisesti ja järkevästi johdettu seura, seura josta organisaationa kaikilla on jotain opittavaa. Huippunipuilla menstymättömyys on kuitenkin tehnyt kipeää "Classic familylle", joten tälle kaudelle valmenusta muutettiin ja nuorison pelillistä vastuuta lisättiin entisestään. Nähtäväksi jää tuottaako se toivottua tulosta.

Vieraiden miehistö vilisee salibandylegendoja, sekä tietysti entisiä, että nykyisiä maajoukkuemiehiä. Maalilla päävastuun kantaa tällä kertaa Jussi Viitanen, Pekka Niemisen kärsiessä loukkaantumisesta. Joukkueen puolustus on erittäin kova, vaikka se menettikin Matti Vapaniemen viime kauden päätteeksi. Mika Savolaisen lisäksi Asser Jääskeläiseltä ja Janne Lammiselta on jo totuttu näkemään hyviä otteita. Tulevaisuudessa Nico Salolla ja Krister Savosella tulee olemaan entistä enemmän annettavaa joukkueelleen. He ovatkin juuri niitä pelaajia, jotka sopivat erinomaisesti Classicin nuorennusleikkausprojektiin.

Classic on hyökännyt vuosikausien ajan varsin tehokkaasti. Joukkueen kovimpana pistelinkona voidaan edelleen pitää ikinuorta Lassi Vänttistä, joka ei tosin olisi niin kova luu, ellei Ilkka Mäkipää hoitaisi omaa tonttiaan tunnetun kovalla työmoraalilla. Veli-Matti Luukko on erittäin vaarallinen roolissa kuin roolissa. Jussi Piha tuo tulevalla kaudella yhä enemmän käsiä taitavaan hyökkäyspäähän. Nuoret ovat kuitenkin valtaamassa myös hyökkäyspään vastuupaikkoja. Markus Kulmala ja Sami Johansson löivät itseään läpi jo viime vuonna, mutta tulevalla kaudella nuorukaiset todennäköisesti säväyttävät toden teolla. Jarkko Rantala otti kesällä joukkueen vetovastuun ja pyrkii muovaamaan joukkueesta entistä yhtenäisempää kokonaisuutta.

Kooveella näytön paikka kotiyleisön edessä

Kooveen ensimmäinen ottelu meni kaikkiaan täysin penkin alle, kun sairastupakin täyttyi entisestään. Nyt joukkueella on kuitenkin mahdollisuus roimaan parannukseen kotiyleisön edessä. Kaukajärvi oli viime kaudella se paikka, jonka edessä Koovee esiintyi erinomaisesti vastuksesta riippumatta. Kotijoukkueen tuleekin saada ainakin taisteluilmettään kohennetuksi, jotta oman pelitavan toteuttaminen onnistuu totutulla tasolla. Koovee lähtee edellliskauden suorituksistaan huolimatta otteluun hienoisena altavastaajana, mutta se ei ole joukkueen pelivirettä aiemminkaan haitannut.

Kooveen puolustuspäässä loukkaantumistilanne näyttää hiukan valoisammalta, kuin hyökkäyksen puolella. Joni Järviö aloittanee maalilla, vaikka ei ole ollenkaan mahdotonta, että Jarkko Saastamoinen tekee debyyttinsa Koovee-paidassa. Valtteri Sainion poissaolo aiheuttaa harmaita hiuksia varsinkin pelinrakentelun saralla, joka tuonee kuitenkin lisävastuuta varsinkin Tapio Kinnuselle. Eemeli Salinin puolustuspelaaminen ja yritys sytyttää toivottavasti koko joukkueen pelaamaan totutun intensiivisesti.

Hyökkäyksessä kaipaillaan maalintekijää. Varsinkin Lasse Salmiselta ja Miro Lehtiseltä maaleja sopii odotellakin. Nähtäväksi jää löytääkö puolikuntoinen Tatu Eronen vielä tehokkaaksi tunnettua maalijyväänsä. Keskiviikkona jokaiselle hyökkääjälle on varmasti tarjolla vastuuta ja mahdollisuus näyttää omaa osaamistaan. Joukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki on useaan otteeseen korostanut hyvän taisteluilmeen merkitystä ja sillä saralla etenkin Henri Mäenpää, Jussi Luoma ja Tomas Sladky ovat eri tärkeitä palasia.

Valmentajat vastakkain
Rantala vs. Riihimäki

Lähtökohdat?
Rantala:
-Alkukaudesta vielä hiukan epäselvää kun pelaaminen on vielä niin alkutekijöissä. Ketjujakin haetaan vielä.

Riihimäki:
-Tappio alla, joten ekaa voittoa haetaan. Molemmilta kovin nihkeä avaus. Taisteluilmeen parannukseen pyritään.

Poissaolot?
Rantala:
-Nieminen, Lassi Toriseva, Salo ja Mikko Leikkanen.

Riihimäki:
- Varmoja poissaolijoita ovat Mikko Immonen, Paul Kotilainen, Valtteri Sainio ja Eero Myllykangas. Luoma ja Nico Andersson ovat mukana, vaikka lauantaina loukkaantuivatkin. Eronen pelaa puolikuntoisena ja Lassi Ylisiurunen on toistaiseksi kysymysmerkki.

Koetko, että kaupungin suuri liigajoukkuemäärä on nostanut nuoria pelureita yhä paremmin esille joukkueissanne?
Rantala:
-En usko, että se on siihen vaikuttanut. Ei Ilves ole kuitenkaan vienyt keltään pelaajia. Classicissa on vaan tehty pitkän aikaa hyvää työtä.

Riihimäki:
-On siinä toki sitäkin, mutta jokainen Tampereella pelaava pelaaja on kyllä paikkansa ansainnut. Eli en siitä suunnasta lähtisi sitä ajattelemaan. Aina niitä lahjakkuuksia jäisi kuitenkin yli, kuten Ilves on osoittanut. Rahan suhteen suuri joukkuemäärä on haaste, mutta muuten pelkkää positiivista. Nämä tietyt ikäluokat joista puhuit (92-95) ovat valtakunnallisestikin huippulahjakkaita ja ansaitsevat jokaisen peliminuuttinsa.

Molempia joukkueita pidetään hyvin johdettuina ja melko ammattimaisina nippuina. Koska Tampereella tehty hyvä työ tulee kantamaan hedelmää mestaruuden muodossa? Kuitenkin mestaruus kartellut kaupunkia useamman vuosikymmenen hyvästä työstä huolimatta.
Rantala:
-Minulla on vähän turhan lyhyt perspektiivi tähän, eli vaikea arvioida. Yksi lääke on tietysti hoitaa hommat aina vaan paremmin. Massaa on riittävästi.

Riihimäki:
-No ehkä isoin asia ollut se, että SSV ollut niin helkkarin hyvä. Me ollaan oltu Kooveena kasassa vasta muutaman vuoden, enkä oikeasti osaa sanoa mitä aiemmin on tehty väärin tai oikein. Joskus aikoinaan ajateltiin, että treenataan kovaa ja hyvin, mutta nyttemmin ajateltuna se oli vaan harhakuvaa. Kyllä nykyisin on kaikki oheisvalmennuskin niin kunnossa, että homma on koko ajan ammattimaisempaa.

Jos hypoteettisesti ajatellaan, niin voisiko yksi selkeä huippunippu tuoda sen kirkkaimman kruunun Tampereelle?
Rantala:
-Lyhyemmällä tähtäimellä, eli 1-3 vuotta ehkä toimisikin. Ei se ole kuitenkaan joukkueiden määrästä kiinni. Junnuja jäisi sitten kuitenkin liiaksi yli pitkässä juoksussa. Lajin tunnettavuuden kannalta on tärkeää, että esimerkiksi paikallispelejä pelaillaan. Maalaispojalle perjantainenkin oli huikea tapahtuma.

Riihimäki:
-En näe siinä mitään järkeä, kuten en jääkiekonkaan saralla. Jokainen porukka on kuitenkin oma brändinsä. Jokainen yrittäköön rakentaa oman mestarijoukkueensa. Nuoremmat sukupolvet tulevat varmasti olemaankin jatkossa kovia täälläpäin.

Vastustajalta heikkous ja vahvuus?
Rantala:
-Sama tilanne kuin meillä. Peli ei ole vielä balanssissa ja loukkaantumiset häiritsevät entisestään. Peli aaltoilee vielä. Joukkueelle selkeä vahvuus on pelitavan löytyminen selkärangasta.

Riihimäki:
-Paljon muutoksia tullut. Hyvät valmentajat ottaneet ohjakset. Nuori ja raikas ryhmä, jossa on hirveästi lahjakkuutta mukana. Peli ei ole vielä valmista, mutta eipä se ole kellään.

Onko teillä erityisiä teemoja tähän otteluun?
Rantala:
-Ei mitään erityistä. Tasaisempi ottelu ja parannusta ensimmäiseen otteluun.

Riihimäki:
-Tahtotila on iso asia. Ilme pitää olla hyvä ja kaikkensa antaa. Ensimmäisessä pelissä ilme oli liian huono. Mikään pelitapa ei toimi jos peliin ei keskitytä.

Terveisiä yleisölle?
Rantala:
-Sankoin joukoin paikalle.

Riihimäki:
-Heti ensimmäisestä pelistä tupa täyteen. Yleisön upea tuki siivitti meitä viime kaudellakin menestykseen!

Koovee-Classic keskiviikkona 26.9. klo 18.30 alkaen Kaukajärven Spiral-hallissa

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää