Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee haastaa suomenmestarit lauantaina

 

Koovee haastaa suomenmestarit lauantaina


Kooveen miesten edustusjoukkue saa avausottelussaan vastaansa tämän hetken kovimman suomalaisen salibandyjoukkueen, kun se kohtaa lauantaina hallitsevan mestarin SPV:n Seinäjoella. Ottelu on siis hyvä mittari Kooveen tämänhetkisestä tasosta. Kotijoukkue ehtii aloittaa oman kautensa jo perjantaina, kun se kohtaa SSV:n kotonaan viime kauden finaalitoisinnossa.

Pohjanmaan ylpeys SPV on joukkueena sellainen kokonaisuus, josta on vaikea löytää huonoa sanottavaa. Joukkuetta on rakennettu järkevällä otteella vuosikaudet ja runko on pysynyt lähes samana viimeiset kaudet. Joukkuetta on toki myös täydennetty muutamalla korkean profiilin huippupelaajalla, joten lakeuden menestystarina ei ole missään vaiheessa ollut sattumanvaraisesti toteutettu projekti. SPV on joukkue isolla j:lla ja se myös näkyy kentällä. SPV:n lauantaista iskukykyä saattaa heikentää perjantainen SSV-peli, sekä se, että joukkue joutuu keskittymään myös tulevaan Euroopan cupiin. SPV:n maalivahtina toimiva Jarno Ihme on yksi lupaavimmista ehdokkaista Henri Toivoniemen seuraajaksi maajoukkueessa. Joukkueen puolustuksesta löytyy yksi salibandymaailman kovimmista nimistä, Tatu Väänänen. Hänen lisäkseen Jyrki Holopainen ja Harri Karjala ovat tärkeitä pelimanneja, joista jälkimmäinen varsinkin puolustuspäässä. Peliveljien hyökkäys on mahdollisesti liigan kovinta kastia. Huipputaitava Sami Koski on alati vaarallinen flegmaattisesta yleisilmeestään huolimatta. Nestoriosaston Mikko Kohonen tekee edelleen kovaa jälkeä ja osaa pelata hyvin myös omaan päätyyn. Janne Hulmi on omalta osaltaan erittäin älykäs pelaaja ja tarjoilee pelikavereilleen hyviä maalipaikkoja. Jos pelaajistosta pitäisi valita yksi pelaaja kuvaamaan SPV:tä, niin se olisi kevään lapsi Tuukka Kiviranta. Miehellä ei ole mitään ylivoimaisia pelitaitoja, mutta sen mitä mies ei osaa, korvaantuu huikealla asenteella ja työnteolla. Päävalmentaja Tommy Koposen viimekeväinen, maaninen, kultaahuuhtova ilme, on piiskaamassa joukkuetta myös tämän kauden suorituksissa.

Kooveella edessään kova haaste

Kooveen kauteen valmistautuminen on ollut osittain hankalaa loukkaantumisten myötä, mutta toisaalta joukkue on ollut hyvinkin kasassa jo keväästä lähtien. Tamperelaiset vakuuttivat viime kaudella monellakin saralla ja tulevalle kaudelle joukkueen tulee tehdä asiat vielä aiempaakin paremmin. SPV on tässä mielessä erinomainen tasonmittari. Kooveen ennakkoluulottomuus on tärkeää varsinkin hyvin samanlaisesti pelaavaa SPV:tä vastaan.

Maalivahtiosastolla viime kaudella vakuuttanut Joni Järviö on äärimmäisen tärkeä lenkki joukkueen menestyksen kannalta. Puolustuksessa tärkeimmät lenkit ovat viime kaudella läpimurron tehneet Eemeli Salin ja Tapio Kinnunen, sekä mainiosti peliä rakentavat Valtteri Sainio ja Lauri Hannelius. Puolustus on tulevallakin kaudella tärkeässä roolissa ja sen myötä joukkueen menestymismahdollisuudetkin elävät ja kuolevat.

Hyökkäys on tällä hetkellä eräänlainen murheenkryyni, kun sekä Mikko Immonen, Paul Kotilainen, että Marko Lahtinen ovat poissa vahvuudesta. Vastuunkantoa voidaan odottaa varsinkin Miro Lehtiseltä, Lasse Salmiselta, sekä tulokas Tatu Eroselta. Joukkueen hyökkäyksen ongelmat luovat kuitenkin sen tilanteen, että pienempään rooliin jääneillä pelaajilla on nyt erinomainen mahdollisuus näyttää kyntensä. Eräänlainen jokerikortti voisi olla Aapo Mutanen, joka väläytteli omaa henkilökohtaista taitoaan useasti jo viime kaudella. Joukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki uskoo joukkueensa iskukykyyn loukkaantumisista huolimatta.

Valmentajat vastakkain

Koponen vs. Riihimäki
Odotukset?
Koponen:
-Me ollaan valmistauduttu hyvin. Ei loukkaantumisiakaan, joten hyvät lähtökohdat. Tässä on lähiaikoina tulossa paljon kovia pelejä.

Riihimäki:
-Mukavat odotukset, kun kausi alkaa. SPV on kova kotonaan ja treenannut jo pitkään salissa Euroopan cupia varten. Haastava ottelu tulossa.

Poissaolot?
Koponen:
-Ei toistaiseksi.

Riihimäki:
-Varmoja poissaolijoita ovat Kotilainen ja Immonen.

Vastustajan vahvuudet?
Koponen:
-Aika samat kuin viime kaudella. Ei suuria muutoksia. Aktiivinen ja monipuolinen joukkue.

Riihimäki:
-Pitkäjänteinen työ, leveä rosteri, sekä vahvat hyvät yksilöt. Iso rosteri, jossa 18 hyvää pelaajaa.

Millä eväillä vastustaja kaadetaan?
Koponen:
-Luotetaan omiin vahvuuksiin. Hyvä valmistautuminen tärkeää. Viime kaudelta saatiin hyvin kokemusta voittamisesta ja niitä kokemuksia pyritään hyödyntämään.

Riihimäki:
-Kyllä lääkkeitä löytyy. Meillä on ollut viime vuosina hyvin tasaisia vääntöjä. Seinäjokilaisilla selkeä konsepti, joka on murrettavissa. Hyvä lähtö peliin tärkeää. Koovee lähtee aina voittamaan.

Kohtaatte ensin perjantaina viime vuoden kakkosen SSV:n ja heti lauantaina kolmosen, eli Kooveen. Onko tämä mielestäsi hyvä aloitus?
Koponen:
-Ilman muuta. Euroopan cupissa kohdataankin sitten muiden maiden mestarit, eli tämä on hyvää harjoitusta. Kaikille pitää pärjätä.

Ensimmäisessä pelissä suomenmestarit vastassa. Onko se sopiva tasonmittari?

Riihimäki:
-Toisaalta se on hyvä. Tässä on paljonkin töitä vielä tehtävänä.
Mahdollisimman kova vastustaja on hyvä asia tähän väliin.

Terveisiä vastustajalle?
Koponen:
-Oikein paljon tervetuloa Seinäjoelle ja pelataan hyvä ottelu.

Riihimäki:
-Kausi käyntiin! Hienoa tulla Seinäjoelle, jossa aina ainutlaatuinen ottelutapahtuma, sekä huikea yleisö.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää