Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV laittoi Iirot tiukille mutta joutui taipumaan

Rauman Pallo-Iirot kukisti jälleen Tampereen Pallo-Veikot, mutta tällä kertaa ottelusta muodostui tiukka. TPV:n 1-0 johto kääntyi 1-2 -tappioksi.

Jos viime aikoina ja sarja-avauksessa raumalaiset ovat voittaneet punapaidat mennen tullen, tällä kertaa Pallo-Iirot joutui tekemään täyden työn TPV:n kukistamiseksi.

- Joka näki kevään pelin Raumalla, ei olisi varmasti helposti uskonut, että kentällä olivat samat joukkueet, TPV-luotsi Samuli Laitila totesi.

TPV aloitti ottelun pirteästi ja oli vahvempi joukkueista 20 minuutin ajan. Joukkue siirtyi johtoon, kun Juuso Ollikaisen keskitys löysi Teppo Syrjäsen takatolpalta ja nuorukainen ohitti Iiro-vahti Jani Tuomalan.

Pallo-Iirot tuli tasoihin ensimmäisestä tilanteestaan vain viisi minuuttia myöhemmin. Raumalaiset saivat vapaapotkun paristakympistä ja Iiro Aalto näytti taitojaan. Yläkulmaan kiertänyt upea vapaapotku ei jättänyt vastaansanomista.

Avausjaksolla Juuso Ollikainen puski vielä tolppaan ja Antti Peltonen torjui erinomaisesti jaloillaan Jussi Aallon yrityksen avopaikasta.

Tauolle lähdettiin siis tasaisissa merkeissä, mutta sen jälkeen vierailijat ottivat pelin komentoonsa. TPV:lla oli onnea, että joukkue säästyi takaiskuilta toisen jakson alussa. Pallo pyöri välillä maalin edustalla vaarallisesti ja kävi kertaalleen myös sisätolpassa.

Pelin kulku tasaantui loppua kohti, mutta vierailijat onnistuivat lopulta voittomaalin teossa kymmenen minuuttia ennen loppua. Kimmo Hörkkö käänsi pallon päätyrajalta maalille, ja pallo painui sisään hieman käsiään väliin saaneen Antti Peltosen kautta. Kimmo Lahti takatolpalla ei ehtinyt enää pelastaa palloa väljemmille vesille.

Keskustelun jälkeen tuomaristo päätti merkitä maalin Hörkön nimiin oman maalin sijaan. Hieman onnekkaasti tullut maali sapetti kotijoukkuetta.

- Sääli, että peli ratkesi tuollaiseen räkämaaliin. Meillä oli pelissä huono 15 minuutin jakso, mutta sen jälkeen olimme päässeet taas paremmin mukaan. Henkisesti syö, ettei saatu pistettäkään, joten juhannus tulee ihan hyvään paikkaan, Laitila harmitteli.

TPV teki ottelussa kolme vaihtoa - kaikki pienten vammojen myötä, kun sivuun vuorollaan tulivat Samu Jokela, Teppo Syrjänen ja Jarkko Vesapuisto.

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.