Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV taisteli kauden avausvoiton Pyynikillä

 

TPV taisteli kauden avausvoiton Pyynikillä


Kotiavaus tuotti kauden avausvoiton Tampereen Pallo-Veikoille, joka kaatoi Kraftin Pyynikillä 4-1. Ottelun alku oli vaikea, mutta TPV nousi tappioasemasta lopulta mukavaan voittoon vaisusta Kraftista.

Ottelun alku ei luvannut hyvää kotijoukkueelle, sillä närpiöläiset menivät johtoon jo 10. minuutilla. Vaikka Kraft hallitsi hienokseltaan alkua, tuli maali kuin varkain. Joukkueen tuore amerikkalaisvahvistus Steven Emory sai tilaa ja ampui paristakymmenestä metristä tarkasti alakulmaan ohi Antti Peltosen.

Kraftin toinen maalikaan ei ollut kaukana, mutta TPV-puolustus siivosi maaliviivan tuntumasta ja tämän jälkeen ote kääntyi punapaidoille. Tasoitus nähtiin puolen tunnin kohdalla kulmapotkusta. Joni Ikäläinen antoi ja Samu Jokela puski joukkueensa tasoihin.

Jakson lopulla TPV:lla oli loistotilaisuus johtoon, kun Teppo Syrjänen hankki joukkueelle rangaistuspotkun. Syrjänen ampui pilkun itse, mutta maalivahti Vladan Zlatkovic aavisti nuorukaisen aikeet ja venytti pallon erinomaisesti alakulmasta. Hetki tämän jälkeen Samu Jokela pääsi yrittämään aivan maalin edustalta, mutta jatko kovaan syöttöön painui taivaan tuuliin.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ulosajon merkeissä. Juuso Ollikainen syötti Ville Salosen läpi, ja maalivahti Zlatkovic kaatoi aivan rangaistusalueen ulkopuolella ohi kiitäneen Salosen. Erotuomari Atte Jussilalle jäi vähän vaihtoehtoja, ja Zlatkovicin peli päättyi punaiseen korttiin.

Seuranneen vapaapotkun Jarkko Vesapuisto ampui yli, mutta TPV jyräsi silti väistämättä voittoon. Rangaistuspotkussa epäonnistunut mutta pirteästi pelannut Teppo Syrjänen iski joukkueen voittomaalin 69. minuutilla Sampsa Isoahon jatkettua Kimmo Lahden rajaheiton maalille.

Lopussa punapaidat ratkaisivat ottelun lopullisesti. Juuso Ollikainen ja Ville Salonen prässäsivät voimakkaasti ja Salonen pääsi syötönkatkoon, kirmasi läpi ja laukoi toisessa Kakkosen pelissään ensimmäisen maalinsa. Tämän jälkeen Jarkko Vesapuisto puski vielä kulmapotkun jälkeen Juuso Ollikaisen keskityksestä 4-1 ja Kraft oli lyöty.

TPV:lle voitto oli mannaa avauskierroksen nöyryytyksen jälkeen. Koko joukkue esiintyi nyt vahvasti. Valmentaja Samuli Laitila uskoi, että Pyynikin kenttä sopi joukkueelle tällä kertaa. Hän myös arveli, että Kraft yllättyi hieman TPV:n vahvuudesta.

- Tällä kentällä pääsimme nopeasti kiinni ja prässäämään, mikä oli Raumalla ongelma. Kraft pelasi aika verkkaisesti ja ehkä he yllättyivät, että me osaamme pelata jalkapalloa, vaikka joskus hävitäänkin selkeästi. Joukkueen ilme oli kokonaisuudessaan nyt hyvä.

Useiden runkopelaajien poissaollessa nuoret nousivat esiin. Ville Salonen palkittiin pelin parhaana ja myös Teppo Syrjänen pelasi hyvän ottelun.

 Parhaat pelaavat ikänumeroa katsomatta, ja Syrjänen ja Salonen kuuluvat näillä otteilla avaukseen. Tämä oli kuitenkin yksi ottelu ja heidän täytyy pystyä pitämään tasonsa jatkossakin, Laitila näki.

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää