Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tatu Eronen Kooveen riveihin

 

Tatu Eronen Kooveen riveihin


Kooveen miesten edustusjoukkue julkisti kuluneella viikolla ensimmäisenä liigaryhmänä tulevan kauden joukkueensa kokonaisuudessaan. Tulijoina joukkueeseen liittyivät Jarkko Saastamoinen Porista, sekä Tommi Puustinen ja Tatu Eronen Joensuusta. 25-vuotias Eronen on uransa aikana mahtunut maajoukkuerinkiinkin ja saalistanut liigaurallaan 67:ssä runkosarjaottelussa kunnioitettavat 62+25=87 tehopisteet. Nyt mies hakee uutta nostetta uralleen Tampereelta ja tulevana media-alan ammattilaisena vastaili luontevasti muutamiin kysymyksiin koskien tulevan kauden näkymiä.

Ensimmäiset mietteet siirrosta, ja odotukset tulevaa kautta ajatellen?

-Mietteet ovat hyvät, kun sai hiukan jotain uutta uralle. Toivon, että tässä vielä kehittyisi vanhemmallakin iällä ja pääsisin taistelemaan mitaleista ja maajoukkuepaikasta. "Japin" tunnen ennestään, joten siinä suhteessa luotto on kova.

Tuliko muilta seuroilta kyselyitä? Mikä ratkaisi Kooveen eduksi?

-Kyselyitä tuli paljonkin, kun ilmoitin lähteväni Joensuusta kauden päätteeksi. Olen opiskellut Joensuussa media-alaa ja ensi vuodelle tarvitsin harjoittelupaikan, jonka järjestymisessä Koovee sitten auttoi ja paikka löytyikin lopulta Yleltä. Tampereelta ei ollut omasta mielestäni muuta vaihtoehtoa, kuin Koovee. Tunsin pelaajia ja valmennuksen ennestään, joten tänne oli erittäin helppo tulla.

Olet vuosien varrella ollut myös maajoukkueringissä. Oliko sillä vaikutusta seuravalinnassa?

-Kyllä. Yhtenä reseptinä näen sen, että Koovee pystyy tarjoamaan ison roolin, jota taas muut kärkipään joukkueet eivät voi luvata. Puitteet ovat hyvät kehityksen kannalta ja joukkue pelaa vielä maajoukkueen kanssa samalla samanlaista salibandya. Henkilökohtaiset tavoitteet ovat edelleen maajoukkueessa.

Minkälaiselta joukkueelta Koovee vaikuttaa tulevaa kautta ajatellen?

-Olen tykännyt ainakin edellisten kausien joukkueista ja pelitavasta. Ennakkoluulottomuus viehättää. Ajattelutapa on terveellä pohjalla, kun on hommattu pelaajia nimenomaan niille paikoille, joissa niitä tarvitaankin, eikä hamstrattu liiaksi. Joukkueella on myös selvä suunnitelma ja mahdollisuudet päästä kiinni kirkkaisiin mitaleihin.

Tampere on astetta isompi kaupunki, kuin Joensuu. Miltä Tampere vaikuttaa omissa silmissäsi, näin lyhyen tarkastelun jälkeen?

-Itse asiassa olen tänään vasta ensimmäistä päivää Tampereella, kun meillä on aloituspalaveri tänään. Olen täällä toki käynyt aiemmin. Hyvinkin positiivisin mielin suhtaudun siihen, että saan hieman muutosta arkeen työn ja muunkin suhteen. Vaihtelu tekee hyvää varsinkin, kun olen asunut koko aiemman ikäni Joensuussa.

Joensuulaislähtöisiä pelaajia on joukkueessa jo toiseksi eniten tamperelaisten jälkeen. Luuletko, että tämä aiheuttaa "jengiytymistä" joukkueen sisällä?

-Ollaan toki tunnettu ennestään, mutta en usko mihinkään tuollaiseen. Varmasti se auttaa alussa sopeutumisen suhteen, mutta kyllä ainakin itse tulen uuden joukkueen mukaan sillä mentaliteetilla, että tutustun kaikkiin pelaajiin tasapuolisesti.

Olet tunnetusti kova maalintekijä. Meneekö ensi kaudella 30:n maalin raja rikki?

-Kyllä varmasti menee rikki. Jos vaan saan vauhdin kohdilleen pienten loukkaantumisten jälkeen. Toki siihen vaikuttaa myös se, kuinka paljon paikkoja tulee, mutta tällä joukkueella niitä varmasti tuleekin. Ei muutama maalisyöttökään haittaisi.

Vielä loppuun tiivistettynä ensi kauden henkilökohtaiset tavoitteet?

-En ole salibandyn parissa juurikaan voittanut mitään ja täällä on erittäin hyvät mahdollisuudet siihen. Tavoitteena kultainen mitali ja se, että pääsen itse kuntoon. Maajoukkue on myös tavoitteena. Kun siellä on kertaalleen tullut pyörähdettyä, niin se on tavoite tulevaisuudessakin.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää