Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK tasapeliin TiPS:n kanssa

Tikkurilan Palloseura oli meille pienoinen arvoitus, sillä talven harjoitusottelussa TJK otti vantaalaisista helpohkon voiton, mutta nyt odotettavissa oli selvästi vahvistunut ryhmä. Farmisopimus KontUn kanssa tiesi, että TiPS voisi peluuttaa muutamaa kokeneempaa pelaajaa, ja näin kävikin. Mm. Saida Härkönen nähtiin TiPSin hyökkäysarsenaalissa, mutta Lulu Kautto piti varsin hyvin Härkösen kontrollissa. Vaarallisempi pelaaja oli TiPSin omaan pelaajistoon kuuluva Emma Nuutinen, jonka päättäväinen suoritus nosti kotijoukkueen lopulta ottelussa tasoihin. Samoin Janina Hakkaraisen vahvat nousut kiinnittivät huomiotani.

Ottelu oli monivaiheinen, ja voi rehellisesti sanoa TJK:lla olleen avaimet murskaavaan voittoon, mutta myös kitkerään tappioon. Kun Tampereen klubin peli oli kohdallaan, hyökkäykset olivät jälleen komeita: päättäväisiä laitanousuja, kohdalleen meneviä seinäsyöttöjä, poikittaiskuljetuksilla haettuja pistoja puolustuksen taakse, ja maukkaita maalipaikkoja. Yksi maali tehtiin hirvittävän flipperin päätteeksi, mutta pari laukausta niukasti yli, yksi ylähirsi, muutama hukattu ”varma” paikka, sekä ainakin yksi maalivahti Sanna Timosen komea venytys kipakan laukauksen tielle pitivät maalisaldon turhankin kohtuullisena. Toisaalta, kun pelin henki muuttui ja TJK kadotti liikeen ja syöttösuunnat, antoi harhasyöttöjä omalla alueella sekä hosui avauksia päin lähintä vastustajan pelaajaa, TiPSin prässi piti TJK:ta pahassa ahdingossa mikä avasi kotijoukkueelle paikkoja. Silloin Emppu Syväsen pari erinomaista vastaantuloa, sekä ainakin kaksi tarkkaa pallon lentoradan luentaa pelastivat TJK:n takaiskuilta. Ja puolustukselle oli korvaamaton myös FC Nokiasta farmisopimuksella meille lainattu Sini Lauermaa, jonka nopeus riitti alusta loppuun.

Ottelu alkoi TJK:n kannalta onnahdellen. Syötöt eivät olleet tarkkoja, mutta ennenkaikkea liike oli sikäli verkkaista, että syöttösuuntia oli vaikea löytää. TiPSin peli sen sijaan toimi ja ensimmäisellä minuutilla Janina Hakkaraisen laitanousu tuotti kotijoukkueelle kulman. Toisen kulmansa TiPS hankki jo yhdeksännellä minuutilla, ja tämä kyllä kuvaa TJK:n vaikeuksia saada rakennettua omaa peliään. Onneksi linkkinä mainiosti pelannut E-K Myllymäki uurastuksellaan johdatti TJK:n pelin uomiinsa. Aluksi nähtiin E-K:n pallonriistoja keskialueella, vahvoja nousuja ja hyviä keskityksiä. Muu joukkue syttyi mukaan, ja peli alkoi luistaa. Johtomaali oli jo lähellä, kun 18. minuutilla oikealta lähtenyt laukaus kimposi ylähirrestä maalin edustalle, mutta vasemmalta noussut Essi Vilonen ei aivan ylettynyt ohjaamaan kimmoketta maaliin. Vaikka TJK:n peli parani vanhetessaan, ei vaaran paikoilta omassa päädyssä vältytty. Harhasyöttö keskikolmanneksen alareunalla avasi TiPSille hyökkäyksen, ja siitä seurasi muutaman minuutin paine, jota TJK:n oli taas hankala purkaa hallitusti. TiPSin paikat ensimmäisellä jaksolla syntyivät jakson puolenvälin aikoihin. Ensin Sanni Wallgren laukoi 17 metristä rangaistusalueen nurkan suunnalta vaparin maalin katolle. Pari minuuttia myöhemmin Emma Nuutinen pääsi nousemaan vasemmalta ja lähettämään yllättävän kaukolaukauksen kohti takaylänurkkaa. Emppu luki kuitenkin pallon reitin mainiosti, ja näyttävästi ohjasi pallon yhdellä kädellä sivuun vaaralliselta alueelta.

Tämä alkupelin tahmea vaihe tuntui pyyhkiytyvän täysin unohduksiin jakson viimeisen vartin aikana. TJK otti ohjat haltuunsa kehittäen jatkuvasti painetta TiPSin alueelle. Ensimmäinen maali syntyi melkoisen flipperin jälkeen, kun TJK rakensi tilanteen maalin edustalle. Useampi siniasuinen pelaaja yritti palloa maaliin potkia, vihreäasuiset puolestaan toimittaa palloa pois. Lopulta Essi Vilonen ja Puuma Mäntyharju kahden pelaajan voimin survoivat TJK:n johtoon. Maalin tekijästä ja syöttäjästä oli tapahtuman jälkeen lievää epäselvyyttä, mutta näytti siltä, että tekijä olisi ollut Puuma, jolloin syöttöpiste kuulunee Essille. Joka tapauksessa johtomaali 0-1 syntyi ajassa 32´.

Lähes heti johtomaalin jälkeen kapteeni Sanna Koskinen väänsi pallon meikäläisille ja lähetti mainion keskityksen maalille. Valitettavasti kotijoukkue selvitti tilanteen ja pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Emma Nuutinen oli karkaamassa pahantekoon, mutta nopea Sini Lauermaa juoksi tämän takamatkalta kiinni ja otti pallon pois. Jakson viimeinen kymppi kulki TJK:n komennossa, mutta lisämaaleja ei nähty komeista hyökkäyksistä huolimatta. Maukkain hyökkäys lienee nähty kun Puuma kamppaili pallon TJK:lle keskikolmanneksella ja syötti Jonna Kykkäsen vapaaksi oikeaan laitaan. Tämä harhautteli taiturimaisesti pari pelaajaa vipuun ja pelasi poikittaissyötön maalin edustalle, mutta Noora Niemen laukaus painoi takatolpasta ohi.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäätiin. Toisella minuutilla TJK:n vahvan hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta laidalta noussut E-K kavensi rankkarialueen keskustaan ja tarjoili tekopaikan Jonnalle. Hänen laukauksensa oli jämäkkä, mutta maalivahti Sanna Timonen pelasti heittäytymällä tilanteen kulmaksi. Lähiminuutteina Essi hankki ensin kulman, sitten hänet kaadettiin hieman rangaistusalueen ulkopuolella ja Sanna pääsi laukomaan vaparia n. 17 metristä. TiPS selvitti tilanteen ja nousi nopeaan vastaiskuun lopputuloksena Empun torjuma hankala laukaus, ja lopulta pallon siivoaminen lähes maaliviivalta vaarattomalle alueelle. Hetkeä myöhemmin hätyyteltiin TiPSin maalia, kun Puuma ja Jonna järjestivät Mira Kykkäselle paikan, mutta maalivahti torjui laukauksen. Syöttökuvio, jonka toteuttivat Essi ja Mira vapauttivat E-K:n keskittämään tarkasti maalinedustalle, missä Jonna laukoi, mutta valitettavasti pallo nousi yli.

Ottelun luonne kääntyi yllättävän äkillisesti. TJK menetti pallon keskikolmanneksella ja TiPS pelasi nopeasti pystyyn. Joukkue oli yrittänyt aiemminkin pystyjuoksuja keskeltä, mutta nyt Emma Nuutinen paineli päättäväisesti keskeltä ohi TJK:n pelaajista ja pääsi laukomaan napakasti kuudentoista sisältä. Laukaus painui vasemman tolpan puolelta sisään, ja tilanne oli tasan 1-1 ajassa 60´. Jo ennen maalia oli havaittavissa, että pystyynjuoksut olivat ongelmallisia meidän puolustuksellemme, kenties askel alkoi painaa. Juoksuvoimaa paransivat vaihdot, ja muutama tilanne saatiin vielä rakennettua. Vaihdosta sisään tulleesta Pia Laineesta oli lähellä tulla ottelun super-sub, sillä jo toisella pelaamallaan minuutilla hän pääsi laukomaan vaarallisesti vasemman laidan nousun päätteeksi, mutta pallo päätyi lopulta ylähirren päälle. Pialle järjestyi toinenkin hyvä laukaisupaikka aivan loppuminuuteilla, mutta tällä kertaa maalivahti veti pidemmän korren. Viimeisellä vartilla TJK oli välillä hätää kärsimässä, mutta Empun pari hyvää vastaantuloa pelasti TJK:n takaiskuilta. Myös Sinin oikea-aikainen liuku palloon esti ilmeisen maalintekopaikan – valitettavasti Sini loukkasi itsensä tilanteessa, mutta toki palasi vielä loppuminuuteiksi kentälle. Kumpikin joukkue selvästi himoitsi kolmea pistettä, sillä kolmen minuutin lisäajallakaan ei nähty varmistelua – pelin suunta vaihtuili nopeasti ja hyökkäyksiä näytettiin hakevan jopa pienellä riskillä.

Voitto olisi ollut saatavissa, mutta tappioonkin olisi voitu karahtaa. Ehkäpä piste vierasottelusta on lopulta varsin arvokas. Pelissä nähtiin varsin pitkiä jaksoja taidokasta ja peliä kontrolloivaa TJK:ta; nähtiin myös jaksoja, joissa avaukset ja syötöt olivat hätäisiä ja ryhmitys hajosi. Mutta harvoin nähdään peliä, jossa joukkue kontrolloi kenttätapahtumia 90 minuuttia, mikäli vastakkain on kaksi kohtalaisen samantasoista – ei välttämättä taktiikaltaan samanlaista - joukkuetta.

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.