Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen miehet pelaavat pronssista

 

Kooveen miehet pelaavat pronssista


Kooveen miesten edustusjoukkue on mahdollista nähdä vielä kertaalleen Kaukajärven kotipyhätössä, kun se pelaa pronssimitalista kiirastorstaina Jyväskylän Happeeta vastaan. Molemmilla joukkueella on takanaan kolmen ottelun tappioputki, jonka kumpainenkin haluaa varmasti katkaista juhlimalla mitalia kauden päätteeksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi sopuisiin 4-4-lukemiin Kaukajärvellä, kun taasen alkukaudesta Happee oli vahvempi kotonaan lukemin 6-3.

Vierasjoukkue Happee pudotti melkoisen paukun puolivälierissä tiputtaessaan runkosarjan toiseksi sijoittuneen Classicin peräti 0-3-lukemin. Välierissä SPV oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi ja jyväskyläläiset saivat "tyytyä" pronssiotteluun tällä kaudella. Happee pelasi melko surkeasti runkosarjan lopun ja kovinkaan moni ei varmasti osannut odottaa, että joukkuetta voitaisiin nähdä vielä neljän parhaan joukossa tällä kaudella. Happeeta on usein kritisoitu joukkuepelin ailahtelevuudesta, joka on aiheuttanut sitä, ettei se ole pelannut potentiaalinsa edellyttämällä tavalla, mutta varsinkin viimeinen kuukausi on osoittanut, että silläkin saralla on tapahtunut kasvua. Pelillisesti vierasjoukkue pelaa kohtuullisen aktiivisesti, mutta on ehkä hieman enemmän puolustuskannalla, kuin kotijoukkue Koovee. Mitaleja ei vierailtakaan liiaksi löydy, joten voitonnälkää ilmenee varmasti riittämiin myös Jyväskylän suunnalla.

Joukkueen rakenne on varsin hyvä sekoitus kokeneita pelimiehiä ja nuoria nousevia kykyjä. Maalivahti Eero Kosonen on ollut koko kauden ajan sarjan eliittiä eivätkä esitykset ole himmenneet pudotuspeleissäkään. Puolustuksessa joukkueen tukipilarit ovat räiskyvä Otto Tikka, sekä huimasti tasoaan nostaneet Jonne Junkkarinen ja Janne Kainulainen. Joukkueen hyökkäyspäässä Juuso Heikkinen on tehnyt todellisen läpimurron liigan eliittiin. Petri Kauko on onnistunut yllättämään vanhoilla päivillä ja onkin ollut joukkueen paras pistemies sekä runkosarjassa, että pudotuspeleissä. Joukkueen päävalmentaja Seppo Pulkkinen on onnistunut tekemään hyvää työtä, sekä nuorten, että vanhojen pelimiesten suhteen tällä kaudella.

Kooveella jälleen mahdollisuus tehdä historiaa

Kotijoukkue Kooveen osalta lähtökohdat kauteen olivat monien mielestä lähes toivottoman vaikeat, mutta joukkue on osoittanut nämä epäilykset vääriksi useampaan otteeseen kauden aikana. Kooveenkaan rahkeet eivät riittäneet vielä tällä kaudella finaaliin asti, mutta se tarjosi erittäin kovan vastuksen hallitsevalla mestarille. Joukkue ei ole tinkinyt omasta pelillisestä agendastaan missään vaiheessa, vaan on lähtenyt jokaiseen otteluun pelaamaan, eikä peruuttelemaan. Aktiivinen pelitapa ja vauhdikkaat otteet ovatkin muodostuneet joukkueen tavaramerkiksi tällä kaudella. Kooveella on ottelussa tärkeä etulyöntiasema, koska se pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä paremman runkosarjasijoituksen myötä.  Tärkeää olisi kuitenkin parantaa ainakin ylivoimapeliä aiempiin peleihin verraten. Koovee teki seurahistoriaa jo selviämällä neljän parhaan joukkoon ja pronssimitali olisi vielä sitäkin upeampi suoritus. Mitalihaluja pönkittää varmasti sekin, että useimmilla pelaajista ei vielä ole yhtäkään SM-mitalia. Varmaa on, että ottelusta tulee tiukka kamppailu ja tahtotilalla tulee olemaan suuri vaikutus ottelun lopputuloksen kannalta.

Kooveen maalilla vasta 19-vuotias Joni Järviö on osoittanut erinomaisia otteita koko kauden, eikä miehenalun asemaa pelaavana maalivahtina voida enää kyseenalaistaa. Puolustus kärsi Oilers- ja SSV- sarjoissa loukkaantumisista, mutta nyt pitkällä urallaan ensimmäistä mitalia hamuava Vesa Wettervik, sekä tällä kaudella läpimurron tehnyt Tapio Kinnunen pitäisivät olla täydessä pelikunnossa.  Huomioitakoon, että Valtteri Sainio on esiintynyt pudotuspeleissä puolustajaksi varsin komeasti hyökkäyspäässä ja takonut seitsemässä ottelussa peräti 1+7-tehopisteet. Joukkueen kokonaispörssin kärjessä on Paul Kotilainen, joka on onnistunut hyvin ja tehnyt tehot 5+6 seitsemässä ottelussa. Parhaana maalintekijänä on kunnostautunut Marko Lahtinen tehoin 6+3. Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki antoi ymmärtää, että joukkue saa pitkään toivomansa täyden miehityksen jalkeille torstaiseen kamppailuun.

Valmentajat vastakkain
Pulkkinen vs. Riihimäki
Kauden viimeinen peli, minkälaisin fiiliksin lähdette siihen?
Pulkkinen:
-Hyvät, erittäin hyvät. Mitali kuitenkin kyseessä.

Riihimäki:
-Tosiaan kauden viimeinen peli. Nyt voi antaa kaikkensa kehiin, eikä tarvitse säästellä.

Poissaolot?
Pulkkinen:
-Pikkukolhuja riittää, mutta ne ratkeavat tässä viikolla. Kaale Nieminen ollut koko pudotuspelit poissa tulehduksen vuoksi, joka on ollut erittäin harmillista.

Riihimäki:
-Kinnunen ja Wettervik pitäis olla takaisin. Täysi "rosteri", eli hyvä tilanne.

Ottelun ratkaisevat tekijät?
Pulkkinen:
-Puolustus ratkaisee. Molemmat osaavat tehdä maaleja.

Riihimäki:
-Paljon puhuttu "omasta pelistä" ja kyllä se nytkin on tärkeää. Keskiviikkona ja torstaina yritetään ehkä tuoda pari uuttakin juttua mukaan peliin.

Molemmille joukkueille kausi on ollut joka tapauksessa menestys jos ennakko-odotuksia mietitään. Mistä tämä johtuu?
Pulkkinen:
-Molemmilla hyvä joukkue ja vahva sellainen. Joukkuepelissä se salaisuus piilee. Hyvä harjoittelu ja usko omaan tekemiseen vaikuttaa myös. Työnteko vaikuttaa.

Riihimäki:
-Happee on sopiva joukkue rakenteeltaan. Kovuutta löytyy molemmilta. Vähän kliseistäkin puhua, mutta meillä tuo aktiivisuus on vaikuttanut. Kauden alussa meillä meni sekä pelaajisto, että pelitapa pitkälti uusiksi ja siltikin ollaan pelattu varsin tasaisen hyvä kausi. Joukkueesta löytyy uskoa omaan tekemiseen ja on aina löytynyt. Ajateltiin, että kaudesta voi tulla hiukan epätasaisempi, mutta joukkue on osoittanut muutosvalmiutensa alusta asti.

Paljonko kotietu painaa tällaisessa yksittäisessä ottelussa?
Pulkkinen:
-No totta kai kotietu vaikuttaa. Yleensä ollaan tosin oltu parempia Tampereella. Tasuri tuli viimeksi. Toivottavasti tulee tupa täyteen ja täältäkin väkeä katsomaan. Olisi se toisaalta ollut hyvä saada lipputuloja.

Riihimäki:
-Haluan uskoa, että se auttaa. Tosi hyviä oltu kotona. Luotto omiin on kova, vaikka Happee on ollut meille vaikea vastus tänä vuonna. Kotiyleisö on ollut meille varsinkin pudotuspeleissä iso ja hieno tuki. Hieno tunnelma ollut tähän asti.

Terveisiä vastustajalle?
Pulkkinen:
-Kotilaisen "Poolille" ja Sainion "Vadelle" terveisiä, että pysyttelevät hereillä. Juuso "Kipru" Jehkiselle sellaisia, että toivottavasti tekee analyysinsä kunnolla, koska saattaa tulla joitakin yllätyksiä.

Riihimäki:
-Pelataan hieno kauden viimeinen peli, jotta voidaan lähteä hyvillä mielin vapaalle. Kauden hienoin peli edessä ja mitali on oikeasti todella iso asia.

Pronssinottelu To 5.4.2012
Koovee - Happee klo 18.30 Kaukajärven Spiral-hallissa

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää