Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee ja Happee tasasivat pisteet

Kooveen miesten edustusjoukkue pelasi katsojan vinkkelistä varsin viihdyttävän 4-4 ja.(2-2,1-0,1-2,0-0)-tasapelin Jyväskylän Happeeta vastaan. Kaukajärvellä välitettiin salibandyn ilosanomaa ylälauteille asti, kun seuran tapahtumaryhmän junioreille järjestämässä kannatuskisassa miteltiin jo toisessa perättäisessä kotiottelussa. Ottelun hektinen luonne, ystävänpäivä-teema ja riemukas tunnelma loivat mainiot puitteet maanantaiselle kamppailulle runkosarjan lopullisista asetelmista.

Vierailija Happee sai otteluun unelma-alun, kun se latasi ajassa 2.20 taululle jo 2-0-lukemat. Maalien makuun pääsivät Lasse Riitesuo ylivoimalla Petri Kaukon syötöstä ja Joonas Pylsy heti seuraavassa vaihdossa Lassi Kotovaaran esityöstä. Varsinkin ensiminuutit olivat Kooveen puolustuksen osalta armotonta sekoilua.

Kotijoukkueella ei ollut kuitenkaan aikomustakaan luovuttaa helpolla ja joukkueen "nestori-osaston" miehet nostivat tasoaan siten, että into tarttui muihinkin pelaajiin. Ensin Vesa Wettervik nousi komeasti ja pääsi laukomaan. Pallo jäi pyörimään pelaajien jalkoihin ja Aapo Mutanen kiepautti sen lopulta takasin Wettervikille, joka ei toisesta paikasta enää erehtynyt. Seuraava maali tuli saman minuutin sisällä. Tapio Kinnunen heitti järkevän pallon maalille ja Lasse Salminen iski karat sisään. Koovee sai pelinsä tämän jälkeen hyvään hallintaan, mutta kaikkiaan erä oli kohtuullisen tasainen, jonka pystyy lukemaan myös molempien maalivahtien torjuntamääristä.

Toisessa erässä ei juuri maaleilla mässäilty. Paikkoja oli paljon molemmilla joukkueilla, mutta vedot suuntautuivat enemmän tai vähemmän ohi tyhjistäkin maaleista. Joni Järviö otti erän loppupuolella uskomattoman pelastuksen vastustajan tyhjästä maalista ja piti maalinsa puhtaana ansaitusti koko toisen "kakskymppisen". Kotijoukkue otti erässä kaksi jäähyä, joista jälkimmäisen aikana onnistui onnekseen maalinteossa. Otto Tikka katkaisi syötön korkealla mailalla ja tilanteesta vihellettiin rangaistuslaukaus. Happeen kasvatti Valtteri Sainio asettui ampumaan ja upotti pallon tyylillä yläpesään pelikellon ollessa pysähtyneenä aikaan 37.59. Tästä yleisön riemu repesi entisestään. Toinen erä meni siis ainakin numeraalisesti kotijoukkueen nimiin.

Tasapeli kelpasi molemmille

Koovee päästi vieraat helposti tasoihin kolmannessa erässä, kun puolustaja lahjoitti pallon Kotovaaralle vastustajan "sinisellä" ja Panu Kotilainen pääsi iskemään vastahyökkäyksestä päivän ensimmäisensä. Peli tasoittui huomattavasti ja molemmat joukkueet tuntuivat odottelevan virheitä. Vieraiden Kotilainen iski seuraavaksi päivän toisensa päätylaidasta kimmonneesta pallosta ja Happee meni ottelussa 4-3-johtoon ajassa 52.40.  Kotijoukkue tuli kuitenkin jo 28 sekuntia myöhemmin tasoihin, kun Marko Lahtinen pelasi oivallisen pallon maalille nousseelle Salmiselle, joka ei paikasta erehtynyt. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja sekä Järviö, että vieraiden Eero Kosonen saivat näyttää parastaan, ettei lisämaaleja enää nähty. Jatkoajalla molemmat pelasivat vielä aivan täydellä teholla, mutta voittomaalia ei ottelussa nähty.

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat ottelussa tärkeässä roolissa, kuten ennakkoon saattoi uumoillakin. Kotijoukkueen pelaajista varsinkin Paul Kotilainen oli erinomaisella pelipäällä, vaikkei se pisteiden valossa näkynytkään. Vieraiden vaarallisin ketju oli nuorista pelureista koottu Kotilainen-Kotovaara-Pylsy oli alati vaarallinen ja olisi voinut kerätä isommankin kasan maaleja.

-Oltiin vähän unessa alussa. Tuli nopeasti maaleja molempiin päihin, mutta siitä se pikkuisen laantui. Joukkueen peli oli hyvää. Viime kaudella Happeella ei olisi kestänyt kasetti tällaista ottelua, kommentoi Happeen Kosonen ottelun maalirikkaan alun vaikeutta maalivahdin kannalta.

Koovee peluutti edellisessä ottelussaan kolmosvahtiaan, mutta Järviö oli toipunut flunssastaan parahiksi maanantaista kamppailua varten.

-Alkuun ei oltu hereillä eikä reagoitu kunnolla. Ekassa erässä tuli todella paljon tilanteita, kommentoi taasen kotijoukkueen Järviö.

Valmentajien mielestä ottelu ei ollut mitään parasta salibandya, mutta myönsivät, että yleisöön se varmasti upposi. Happeen Seppo Pulkkinen ei osannut suoralta kädeltä selittää miten molempien joukkueiden puolustuspeli rakoili sekä ensimmäisessä, että kolmannessa erässä.

-Kotiedun tavoittelun voi tosiaan unohtaa. Meiltä tippui tänään kokoonpanosta Juuso Heikkinen aivotärähdyksen vuoksi ja Joonas Kaasalainen kuumeen takia. Ne jotka pelasivat olivat hyviä. Tässä pelissä oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten etukäteen vähän lupailtiinkin, totesi Pulkkinen.

Koovee-valmentaja Arto Riihimäki ei ollut erityisen tyytyväinen omiensa esitykseen, mutta myönsi, että edes piste oli joukkueen tavoitteiden kannalta hyödyllinen.

-Kuumeilua on edelleen ilmassa ja se haittaa joukkueen vauhtipeliä. Kinnunen putosi toisen erän jälkeen pois oireilun vuoksi. Neljänsiä ollaan taas, ettei tässä hätää ole, kommentoi kotijoukkueen pääkäskijä.