Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee jatkoi voittoputkeaan

Miesten edustusjoukkue nappasi jo viidennen peräkkäisen voiton kaataen Espoon Oilersin kotonaan lukemin 10-6(3-1,3-3,4-2). Ottelu oli erittäin tiukka ja olisi saattanut osaltaan kääntyä vierasjoukkueenkin hyväksi. Kotijoukkue kuitenkin puolusti ryhdikkäämmin ja iski paikoista totutun määrän kaappeja.

Ottelu alkoi odotetun vauhdikkaasti ja vaarallisia paikkoja sateli jo ensimmäisissä vaihdoissa. Kotijoukkue osui ensin Oilers-puolustuksen keskialueen sekoilun seurauksena. Aapo Mutanen riisti pallon ja pelasi kuulan tyylikkäästi tyhjiin hiipineelle Jussi Luomalle, joten peli oli 1-0 ajassa 7:04. Kotijoukkue jatkoi hyvin. Kimmo Kontiainen malttoi antaa loistavan syötön Tomas Sladkylle, joka ei erehtynyt ja jo muutamaa minuuttia myöhemmin peli oli 2-0.

Kolmannessakin maalissa oli maltti mukana, kun Eemeli Salin pelasi pistehai Mikko Immoselle tyhjän maalin, josta mies ei luonnollisesti erehtynyt. Yhden ottelun sopimuksella mukaan tullut Onni Piiparinen kavensi erän loppupuolella kotijoukkueen puolustuksen lepsuillessa maalin edessä. Molemmat joukkueet pitivät vauhtia yllä, kotijoukkue onnistui kuitenkin paremmin maalinteossaan ja eteni erätauolle johtoasemassa.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta vahvasti. Jan Binggeli otti hölmön jäähyn kolmen minuutin pelin jälkeen. Mies ehti istua ainoastaan kaksi sekuntia penkillä, kun Paul Kotilainen iski Valtteri Sainion syötöstä lukemat 4-1 taululle. Tästä kului ainoastaan alle minuutti, kun Henri Mäenpää laukoi pallon maaliin Kotilaisen syötöstä. Tässä vaiheessa vierasjoukkue otti aikalisän ja Niko Nordström sai tehdä tilaa maalillaan Tuomas Ruipolle.

Alkuun aikalisä näytti toimivan, kun Oscar Hänninen teki maalin jo puolen minuutin kuluttua. Seuraavaksi iski kuitenkin jälleen kotijoukkue ja vieläpä alivoimalla. Salin taisteli pallon itselleen kulmassa muutaman vieraspelaajan estelyistä huolimatta ja syötti Kotilaiselle vapaan vetopaikan, jonka seurauksena verkko jälleen heilahti. Sylvester Raikamo ja Ilari Talvitie tekivät vielä maalit mieheen ja erätauolle mentiin lukemissa 6-4. Molemmissa maaleissa syötön tarjoili Matias Kaartinen.

Kotijoukkue otti myös viimeisen erän nimiinsä

Lasse Salminen aloitti kolmannen erän maalinteon jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Lauri Hanneliuksen hyvä syöttö antoi miehelle mahdollisuuden laukoa kierrolta, tosin pienestä kulmasta ja itse maali meni melko heppoisesti etukulmasta sisään. Vieraat eivät luovuttaneet, vaan Jussi Piha ja Perttu Pajukoski toivat vieraat jo yhden maalin päähän Kooveesta. Salminen ja Mäenpää tekivät kuitenkin seuraavat maalit ja kotijoukkue oli jälleen turvallisen etumatkan päässä. Vierasjoukkue otti vielä maalivahdin pois ja Aki Hietanen pääsi iskemään tyhjään maaliin loppulukemat 10-6.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat tänään 2+2 tehnyt Kotilainen ja uskomattoman työmäärän raatanut Salin, jonka tehot olivat puolustajaa mairittelevat 0+3. Vieraiden parhaimmistoa olivat Talvitie sekä Kaartinen. Maalivahtipelissä vieraat hävisivät kaikkein selvimmin. Joni Järviö pelasi hyvin maalillaan. Myös vieraiden yleinen puolustus -ja kaksinkamppailuilme oli kaikkiaan heikompi. Joukkueiden valmentajilla oli hyvinkin eriävät mielipiteet ottelun ratkaisevista tekijöistä. Ensinnä Oilersin versio:

-Meiltä puuttui paljon pelaajia ja se aiheutti ongelmaa. Ekan erän virheet kostautuivat pahasti. Tuomarilinja oli erittäin heikko ja antoi vastustajalle mahdollisuuden rikkoa peliä jatkuvasti, kommentoi Oilersin valmentaja Mika Heinonen taistelun päätyttyä.

Kooveelle voitto oli siis jo viides peräkkäinen ja joukkue päätti syyskautensa kuten päävalmentaja Arto Riihimäki oli aiemmin luvannutkin. Joukkue pääsee lähtemään kevätkaudelle hyvistä lähtökohdista ja aika moni asia on loksahtanut paikoilleen.

-Hyvää uhrautuvaisuutta oli. Salin pelasi huikeasti. 1vs1 meni aikalailla meille. Olen eri mieltä tuomarilinjasta ja se oli pääosin hyvä. Oli koko ottelun sama ja molemmille vihellettiin samalla lailla. Toisekseen meiltäkin puuttui pelaajia, mutta 24:n pelaajan ringissä ei ole yhtäkään heikkoa pelaajaa, puolusti Riihimäki oman joukkueensa voiton oikeutusta.