Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee haki pisteet Helsingistä

Miesten edustusjoukkue kaatoi hallitsevan Suomenmestarin SSV:n tyylipuhtaasti 4-8 (1-2,0-2,3-4). Tämä oli joukkueen kauden toinen vierasvoitto ja ensimmäistä kertaa myös toinen voitto putkeen. Ottelu antoi lisäpontta joukkueen nousujohteiselle vireelle ja siivitti Kooveen jo viidenneksi sarjassa.

Vierasjoukkue lähti pelaamaan alusta asti omaa peliään ja sai hyvän alun, kun Tomas Sladky iski Aapo Mutasen hyvästä alustuksesta avausmaalin vajaan neljän minuutin kohdalla. SSV ei saanut tämän jälkeen luotua erikoisen huippuvaarallisia paikkoja, mutta iski kuitenkin seuraavan maalin. Harri Forsten ja Juho Järvinen pääsivät kaksin karkuun vieraiden hölmöillessä ja peli oli tasan ajassa 13.35. Koovee ei tästä lannistunut, vaan iski seuraavan maalin. Mikko Immonen tarjoili ja Valtteri Sainio viimeisteli, joten ensimmäinen erä kirjattiin vieraiden nimiin hyvän esityksen jälkeen.

Toisessa erässä kaikki tilastomerknnät kirjattiin vierasjoukkueelle kahden maalin ja kahden jäähyn merkeissä. Ensimmäisenä osui Tapio Kinnunen ihan erän alkuun. Maalin syöttäjänä toimi Mikko Stenfors. Miro Lehtinen iski päivän ensimmäisensä ajassa 34.18 ja toiselle erätauolle marssittiin lukemissa 1-4.

-Tehtiin asioita tosiaan hiukan eri tavalla, kuin aiemmin. Pysähdyttiin matkalla Linnatuulessa ja vedettiin pienet hölkät ja venyttelyt. Tämä oli nyt toinen peli missä keskityttiin erityisesti myös vastustajan pelitapaan ja saatiin hyvällä sekä nöyrällä oman pelitavan noudattamisella pelattua vastustajan vahvuudet pois, kertaili Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki joukkueen hiukan erilaista valmistautumista tämänkertaiseen vieraspeliin.

Koovee voitti myös viimeisen erän

Kolmaskin erä alkoi räväkästi, kun ensin Lehtinen ja sitten Mutanen veivät vieraat jo 1-6-johtoon. Syöttöpisteet kirjattiin Henri Mäenpäälle ja Kinnuselle. SSV ei kuitenkaan vielä lannistunut, vaan Järvinen ja Mikael Järvi toivat kotijoukkueen kolmen maalin päähän. Vierasjoukkueen Immonen iski kuitenkin seuraavan maalin Jussi Luoman syötöstä. Kotijoukkue haki tasoitusta vielä vimmatusti onnistuen Tero Tiitun toimesta ilman maalivahtia. Lehtinen laittoi kuitenkin lopullisen lapun luukulle maalatessaan vielä tyhjiin muutamaa minuuttia ennen loppua päivän toisesta syöttöpisteestä.

-SSV ei varmasti lähtenyt aliarvioimaan meitä, vaan saatiin kaveri pelaamaan huonommin. Joni Järviö pelasi toki eri hyvän ottelun, mutta pitäisin tärkeänä myös sitä, että vastustajaa pidettiin poissa parhailta vetosektoreilta. Ketjut toimivat nyt kokonaisuudessaan todella hyvin, vaikka poissa oli mm. huippuvireinen Marko Lahtinen ja puolustuksen Vesa Wettervik. Tänään päästiin lähimmäksi ehjää 60-minuuttista ja voidaan sanoa, että peli oli kauden paras, analysoi pelaajistostaan ylistävästi kiitellen analysoinut Riihimäki.

Kooveen peli ei ole ollut enää pelkästään ykkösvitjan varassa ja ratkaisijoita on löytynyt muistakin vitjoista. Luoma on pelannut erinomaisesti roolissa, kuin roolissa ja Sladkyllekin osumia on ruvennut siunaantumaan. Jo viime kaudella erinomaisesti esiintynyt Lehtinen iski tänään hattutempun ja on ollut viimeisimmissä peleissä Kooveen parhaimmistoa Lasse "Pöllö" Salmisen aisaparina.

-Kyllä tämä tehoilu johtuu siitä, kun oon päässyt "Pöllö" Salmisen viereen. Alkukausi oli hiukan nihkeä, mutta armeija ei ole nyt haitannut pelaamista, totesi Lehtinen nousujohteisesta vireestään.

Lehtisen osumat kielivät siis tosissaan siitä, että leveyttä löytyy. Mies itse totesi nauttivansa uudesta pelitavasta ja se hänen mukaansa sopii sekä joukkueelle, että omaankin pelityyliin. Entä sitten tuleeko pisteitä lisää ja meneekö viime kauden henkilökohtainen piste-ennätys rikki?

-Toivottavasti tulee. No kyllähän ne viime kauden pisteet menee rikki, vastasi Lehtinen lopulta päättäväisesti.

Kooveen seuraava peli on vasta viikon päästä lauantaina vieraissa FBT Poria vastaan, joten pelin kehittämiseen on jälleen aikaa ja flunssaa potevilla mahdollisuudet parantua siihen mennessä.