Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tampere United on päätynyt hakemaanpaikkaa Ykkösestä kaudelle 2012

 

Tampere United on päätynyt hakemaanpaikkaa Ykkösestä kaudelle 2012


Tampere Unitedin hallitus on päättänyt hakea Palloliitolta ensi kaudeksi paikkaa miesten Ykkösestä. Vaikka työtä on tehty koko ajan, eivät jäljellä olevat kuukaudet ennen liigalisenssin hakua enää riitä kilpailukykyisen budjetin ja joukkueen kokoamiseen. Hallitus katsoi siksi paremmaksi vaihtoehdoksi rakentaa menestyvä ja noususta taisteleva joukkue ensi kauden Ykköseen. Näin paluu suomalaisen jalkapalloilun huipulle voi tapahtua pelaamalla, ei kabineteissa.

Joistakin julkisuudessa esitetyistä päinvastaisista oletuksista huolimatta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS oli valmis ottamaan tutkittavakseen Tampere Unitedin Veikkausliigan sarjapaikkaa koskevan Palloliiton liittohallituksen päätöksen. Tässä tilanteessa liigapaikkaa ei enää kuitenkaan pystyttäisi käyttämään, joten prosessin jatkaminen ei ole mielekästä eikä tarkoituksenmukaista. Sen vuoksi Tampere United on ilmoittanut CAS:lle vetävänsä valituksensa pois ja keskeyttävänsä prosessin. Päätökseen käsittelyn keskeyttämisestä on ollut vaikuttamassa myös se, että Suomen Palloliiton kanssa on käyty keskusteluja rakentavassa hengessä. Suomalaista jalkapalloilua viedään varmasti molempien osapuolten mielestä parhaiten eteenpäin hyvällä yhteistyöllä.

Tampere United aikoo nyt lähestyä uudella kirjeellä 26.9.2011 kokoontuvaa Suomen Palloliiton liittohallitusta, jossa se esittää Palloliiton toivomalla tavalla riittävät taloudelliset ja urheilulliset selvitykset pelaamiseksi Ykkösessä kaudella 2012. Tätä mahdollisuuttahan väläytettiin Palloliitonkin taholta jo edellisen kokouksen yhteydessä. Tavoitteena on, että viime vuosikymmenen menestystarina, hyvin alkanut kannattajakulttuuri ja Suomen toiseksi suurimman taajaman mukana olo maan ylimmillä sarjatasoilla saavat jatkoa.

"Ykkösen sarjapaikka on sikälikin perusteltu, että huonoimmillaankin kilpailumenestyksemme tällä pelaamatta jääneellä kaudella olisi vienyt meidät enintään sarjaporrasta alemmas. Saamani runsaan kannustavan palautteen perusteella olen varma siitä, että Tampere Unitedin mestaruudet ja europelit muistetaan, ja meillä on edelleen vankka kannattajajoukko tukenamme" sanoo seuran hallituksen puheenjohtaja Jyrki Laiho.

"Ykköstä voi pelata pienemmillä resursseilla, ja vaikka aikaa ei tähänkään projektiin ole liikaa, on se tässä vaiheessa paljon realistisempi tavoite kuin liigajoukkueen kasaaminen", toteaa Laiho.

"Osakeyhtiön konkurssi, joka johtui kilpailutoiminnasta sulkemisesta, etenee luonnollisesti omana prosessinaan, mutta sarjapaikan ja sen myötä toiminnan jatkon varmistuttua seura on heti yhteydessä sidosryhmiinsä ja käy heidän kanssaan läpi keinoja mahdollisten menetysten hyvittämiseen. Esimerkiksi kaudelle 2011 lunastetut ja maksetut kausikortit ovat voimassa kaudella 2012 ja osakeyhtiön kanssa tehtyjen yhteistyösopimusten ehdot pyritään täyttämään".

TamU:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

Tuomas Lähdesmäki tekee paluun TPV paitaan

TPV saa tuoreimman sopimuksen myötä tuntuvasti kokemusta ja taitoa keskikentälleen. 23-vuotias Tuomas Lähdesmäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 81 Ykkösen ottelua Hakan ja TPV:n joukkueissa.

Lue lisää
Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Eric Bullock tuo lisää tulivoimaa TamUn hyökkäykseen

Tampere Unitedin jo ennestään kova hyökkäyskalusto vahvistui vielä entisestään, kun Eric Bullock allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä

Ilves ja Lauri Ala-Myllymäki ovat allekirjoittaneet kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias Ala-Myllymäki on pelannut Ilveksen paidassa 118 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 19 maalia.

Lue lisää
Ilveksessä liikehdintää molempiin suuntiin

Ilveksessä liikehdintää molempiin suuntiin

Ilves on purkanut pelaajasopimuksen laitapuolustaja Tuomas Rannankarin kanssa. Päätös on tehty yhteisymmärryksessä Rannankarin kanssa. Uusia hankintoja kartoitetaan ja tämän viikon ajan seura testaa hyökkääjä Samuel Afumia.

Lue lisää