Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ratkaisupelit naisten liigan runkosarjassa

 
Ratkaisupelit naisten liigan runkosarjassa

Naisten edustuksen kolmessa viimeisessä runkosarjan ottelussa on panoksena sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja. Pudotuspeleihinkin pääsy on tosin teoriassa vielä mahdollista. Noista kolmesta tuiki tärkeästä ottelusta kaksi pelataan tänä viikonloppuna. Lauantain vierasottelussa pisteitä tavoitellaan Jyväskylässä Happeelta. Ottelun kommentointia voi seurata livenä Twitterissä. Sunnuntaiksi kaivataan kunnon kotikenttäetua, kun vastassa on liigan mitalikandidaatteihin lukeutuva OLS. Ottelu alkaa tällä kertaa jo kello 14, sillä Kooveen miehet kohtaavat Erän kolme tuntia myöhemmin samalla kentällä.

Sekä lauantain että sunnuntain peleissä naisten edustus on sekä sarjataulukon että edellisten kohtaamisten perusteella selkeä altavastaaja. 3-4 pisteellä joukkue taistelisi päätöskierroksella Indiansia vastaan jopa pudotuspelipaikasta, ja kahdella pisteellä karsintojen välttäminen on varmasti omissa käsissä. Sitä heikommalla saaliilla karsinnat saattavat kutsua. Kooveen kannalta olisi mainio käänne, jos sarjajumbo TPS onnistuisi sunnuntaina yllättämään Inkkarit.

Lauantaina Twitterissä:
Missä hapessa Happee on tänään?

Happee on jo pudotuspelipaikkansa varmistanut, ja runkosarjan loppu on jyväskyläläisille kosmetiikkaa. Koovee hävisi syksyllä Happeelle kotikentällään 1-6. Päävalmentaja Jani Perkonmäki hakee lohtua siitä, että ainakaan huonommaksi peli ei siitä voi mennä.
- Peli oli viimeksi niin luokatonta, että jo ihan sen takia pitää pystyä näyttämään oman osaamisen taso. Hereillä pitää olla nyt koko 60 minuuttia. Taktiikan, sen pitää olla yhtä aikaa rohkea ja maltillinen. Virheitä pitää välttää, mutta liiallinen varovaisuuskiin on haitaksi, Perkonmäki pyörittelee arvoituksellisesti.

Happeelta löytyy hyökkäysvoimaa, mutta se on päästänyt yhtä paljon maaleja kuin puolet vähemmän pisteitä kerännyt Koovee. Se on myös epätasaisesti pelannut ryhmä. Viimeisen kuukauden aikana taival on ollut ehkä hieman alavireinen: Happee - Indians 2-5, SB Vantaa - Happee 2-4, Erä III - Happee 9-2 ja Classic - Happee 13-2. Syksyllä Happee voitti Indiansin ja Erä III:n, Classicille tappio tuli vasta jatkoajalla. Erikoistilanteissa kannattaa olla tarkkana, sillä seitsemäntenä sarjassa oleva joukkue on liigan paras ylivoimalla. Pistepörssissä erottuu viisi pelaajaa: Jenni Timonen (17+16), Mari Tuppurainen (11+11), Johanna Rossi (15+4), Johanna Helminen (7+12) ja Iina Autio (8+9). Joukkue liikkuu kuitenkin melko kapealla rungolla, sillä viime otteluissa on ollut mukana 12-13 kenttäpelaajaa.

Sunnuntaina Kaukajärvellä:
Odotettavissa pyörremyrsky

Sunnuntaina Kaukajärvellä nähdään pudotuspelien kotiedusta kamppaileva OLS. Oulun vieraspelistä kooveelaisille jäi mieleen heikko avauserä ja dopingtestit, mutta toisaalta myös Tiina Lehdon hattutemppu. OLS hoiti homman 8-4, ja on jatkanut vakuuttavaa tahtia maajoukkuevalmentaja Karo Kuussaaren komennossa. Sen tililtä ei oikeastaan löydy kauneusvirheitä - OLS:n ovat voittaneet Tiikereitä lukuun ottamatta vain sen yläpuolella sarjataulukossa olevat joukkueet, jos nekään. Tehtävä on siis perin vaikea, mutta aina kannattaa yrittää.

- Pyörremyrskyä luvassa sunnuntaiksi, mutta vauhdissa on pysyttävä. Samalla pitäisi pystyä häiritsemään riittävästi oululaisten hienoa syöttöpeliä ja hyödynnettävä vastaiskut, Perkonmäki tiivistää.

OLS ei pelaa lauantaina, joten se saapuu vierasotteluun siinä mielessä tuorein jaloin. Työpäivän mittainen bussimatka on toki uuvuttavan pitkä, joskaan OLS ei ole pelannut vieraissa yhtään sen huonommin kuin kotonakaan. Sunnuntain ottelun alkamisaika on oululaisten näkökulmasta kovin aikainen kello 14, ellei joukkue sitten yövy matkalla. Mistään kiusanteosta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä muita pelipäiviä ei ahtaasta kalenterista löytynyt, ja miesten liigapeli samalla kentällä kello 17 ei jättänyt vaihtoehtoja kellonajalle.

Luottamus maalin syntymiseen

Naisten edustuksen ongelma erityisesti kevään otteluissa on ollut maalinteko. Tilanteita joukkue on kuitenkin pystynyt luomaan riittävästi ja treeneissä maaleja syntyy yllin kyllin. Maalihanojen avautuminen pelitilanteissa onkin Perkonmäen mukaan vain ajan kysymys.
- Ne maalit tehdään korvien välissä. Jokaisen täytyy uskoa ja luottaa siihen, että juuri tämä hyökkäys päättyy maaliin. Jokaisen vedon osoite on vastustajan maalissa, ellei vastustaja syö palloa matkalla. Ohi tai yli ei ainakaan kannata rässätä, Kooveen naisten päävalmentaja painottaa.

LA 26.2. 15.00
HAPPEE - N1

SU 27.2. 14.00
N1 - OLS (Spiral-halli, Juvankatu 16, Kaukajärvi)


Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää