Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen miehet kaatoivat porilaiset tahmean alun jälkeen

Kooveen miehet juhlistivat ystävänpäivää ottamalla kotikentällään voiton FBT Porista. Kahden tasaisen ja vähämaalisen erän jälkeen Koovee nosti kolmannessa erässä tempoa jättäen porilaiset taakseen ja vieden lopulta voiton selvin lukemin 7-2 (1-1, 1-0, 5-1).

Ensimmäinen erä lähti varsin verkkaisesti käyntiin. Kumpikaan joukkue ei noussut liiemmin niskan päälle ja peli oli molemmilla joukkueilla varovaisen tunnustelevaa. Jonkinlaista tapahtumaa kentälle saatiin vasta, kun Tomas Sladky passitettiin jäähylle kädellä pelaamisesta. FBT Pori sai ylivoimansa mukavasti pyörimään, Kooveen puolustaessa ahkerasti. Maalia porilaiset eivät ylivoimalla kuitenkaan lainkaan saaneet aikaan. Ylivoimalla alkanut pyöritys jatkui myös tasakentällisin ja niinpä ottelun ensimmäinen maali saatiin viimein aikaan FBT Porin Eemeli Salinin toimesta. Ensimmäisen maaliin jälkeen Koovee ei päästänyt enää porilaisia pyörittämään peliä ja pian olikin jo aika tasoitta tilejä. Miro Lehtinen löysi syötöllään keskeltä nousseen Aki Hietasen, joka viimeisteli pallon maalin. Tasalukemissa ottelu jatkui Kooveen hallinnassa, FBT Porin puolustaessa tiukasti. Maalipaikkoja etenkin Kooveella olisi riittänyt, mutta vedot katkesivat viimeistään porilaisten maalia vahtineeseen Tomi Bergendahliin.

Toinen erä eteni hyvinkin pitkälti samaan malliin kuin ensimmäinen. Tempo pysyi rauhallisena, eikä peli lähtenyt kunnolla käyntiin vieläkään. Koovee piti peliä hallussaan, mutta viimeinen rutistus tuntui puuttuvan. Paikkoja maaleihin olisi ollut riittämiin, mutta palloa ei vaan saatu maalin perukoille saakka. Erää saatiin pelata 12 minuuttia ennen kuin pallo viimein löysi oikean paikkansa. Veli-Matti Luukon vaarallinen veto jäi maalinedustalle, josta Lasse Salminen pamautti sen sisään. Kooveen johdossa mentiinkin aina aivan erän loppuun saakka.

Jos kaksi ensimmäistä erää eivät tarjonneet tarpeeksi viihdettä, kolmas erä sen viimein teki. Kolmannessa erässä kentällä nähtiin jo virkeämpi Koovee. Kaikesta huolimatta FBT Pori pääsi yllättämään erän alussa kotijoukkueen ja tasoittaen lukemat Matti Rössin maalilla. Koovee pisti kuitenkin pian porilaiset järjestykseen, kun Kara Tilhe pääsi antamaan vapaalyönnin loistavalta paikalta. Tilhe siirsi pallon Janne Lammiselle, joka toimitti pallon helposti maaliin. Kauaa ei ottelu ehtinyt vanheta, kun Valtteri Sainio antoi laidasta syötön keskelle nousseelle Vesa Wettervikille, Wettervikin taiteillessa pallon Bergendahlin selän taakse. Kahden maalin tappioasema alkoi olla liikaa porilaisille ja kentällä alkoi tiukan puolustamisen sijaan näkyä hölmöilyä. Koovee oli valmis jälleen iskemään ja eikä aikakaan, kun edellisen maalin tehnyt Vesa Wettervik tavoitti syötöllään Ville Matikaisen, joka nousi varmasti kohti maalia ja tuikkasi pallon maaliin. Vielä viikonloppuna flunssan kourissa lepäillyt Ville Matikainen ei selvästikään antanut enää flunssan painaa, vaan mies paukautti heti edellisen perään seuraavan maalin. Koovee sai jälleen loistavasta paikasta vapaalyönnin, josta Lauri Hannelius siirsi pallon taakseen Matikaiselle ja Matikainen siitä edelleen maaliin. FBT Porin viimeinenkin toivo oli mennyt ja turhautuminen oli käsin kosketeltavaa. Jäähypenkille ennen porilaisia pääsi kuitenkin Kooveen Ville Matikainen. FBT Porilla olisi nyt ollut mahdollisuus kaventaa lukemia, mutta yritys kaatui Tomas Sladkyn rikkomiseen maalinedustalla ja siitä seuranneeseen rangaistuslaukaukseen. Pallon taakse asettui nuori ”rankkari-ekspertti” Nico Anderson ja jälleen Anderson nosti pallon ylänurkkaan kylmän viileästi vieden kotijoukkueen jo 7-2 johtoon. Enempää ei erään maaleja mahtunut ja niinpä Koovee sai juhlistaa voittoaan kotikentällä, porilaisten marssiessa tappio takanaan kohti kotia.

Kolmas erä toi mukanaan sen, mitä kaksi erää odotettiin Kooveelta. Kotijoukkueen otteissa ei sinällään ollut mitään vikaa kahdessa ensimmäisessäkään erässä, mutta joukkue ei saanut peliinsä sitä viimeistä puristusta. Viimeisessä erässä peliin saatiin mukaan kaivattua vauhtia. Osasyynä pelin hitaaseen tempoon oli FBT Porin pelityyli, joka seisautti myös Kooveen pelin. Koovee olisi voinut tehdä kuitenkin ratkaisunsa jo toisessa erässä, eikä säästää kaikkea vasta kolmanteen erään. Toisaalta Kooveella on ollut erinäisiä kokeiluja pelillisesti meneillään ja tämä puolestaan saattoi vaikuttaa kotijoukkueen hitaaseen syttymiseen.

- Oltiin tosi huonolla jalalla kaksi ensimmäistä erää liikkeellä. Kolmannessa erässä saatiin peliin vauhtia ja niin se puolustuskin aukesi. En tiedä katkesiko Porilta selkäranka parin johtomaalin jälkeen. Meillä ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut epäilystä etteikö voitaisi voittaa, vaikka tasaista aluksi olikin, kertoo yhden maalin ja yhden syötön illan ottelussa takonut Vesa Wettervik.

Kooveen päävalmentaja katsoi illan ottelun ongelmia hieman toiselta kantilta.

- Meillä oli kaksi erää tahtopuolella enemmän ongelmia. Tehtiin puolustuspeliin hieman muutoksia, laskettiin karvausta ja niin edespäin. Kaveri laski tänään tempon niin alas, että oli pakko siirtyä kolmannessa erässä kahteen kentälliseen. Ei näin hidastempoisessa pelissä voi yksinkertaisesti mennä kolmella kentällisellä.

FBT Porin päävalmentajalla Ismo Läntisellä oli oma sana sanottavanaan illan ottelun vauhdikkuudesta.

- Ei me voida kärkijoukkuetta vastaan pelata hirveällä tempolla. Aika maksimi suoritus oli meiltä. Peli ei näyttänyt huonolta vielä 2-2-tilanteessa ja me pelattiin loppuun asti, mutta kaveri oli parempi.

Seuraaviin koitoksiin Koovee lähtee jo play off-pelit mielessä.

- Meillä ei ole ollut pahempia loukkaantumisia eli harjoittelut on sinällään onnistunut ja lihasvammoja on onnistuttu välttämään. Flunssa-aaltokin alkaa hellittää. Meillä on nyt rankka jakso takana ja play off-kuviot edessä, kertoo Arto Riihimäki joukkueen tämänhetkisestä tilasta.

Koovee jatkaa kotiedun havittelemista jälleen 21.2, jolloin tamperelaiset matkaavat Turkuun TPS:n vieraaksi.