Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen naisilla kovat kotipelit

Tärkeät sarjapisteet ovat työn ja tuskan takana, kun naisten edustuksen viikonlopun vastustajina on kaksi liigan kärkijoukkuetta. Yllätysten aika ei kuitenkaan välttämättä ole ohi, sillä viime kaudella mestarisuosikki Classic kaatui Kaukajärvellä jatkoajalla 5-4, ja syksyllä Erä III voitti niukasti 3-2. Classic on sarjassa toisena ja Erä III kolmantena, mutta yksi huikea tilastollinen ero joukkueilla on: Classicin maalisuhde on huikea 106-46, kun taas Erä III on voittanut ottelunsa usein vain parilla maalilla. Kovien vastustajien lisäksi Kaukajärvellä on tarjolla kirpputori molempina päivinä kello 14-18. Matias Ramstedt kommentoi erätauoilla otteluita Valmentajan vinkkelistä, ja lauantain arpajaisissa voi voittaa 400 euron arvoisen FlagHunt-strategiapelin kaveriporukalle.

Classic on hävinnyt tällä kaudella vain kahdesti. Koovee kaatui syksyn ottelussa 7-2, ja silloin peli ratkesi ennen kaikkea avauserään. Sarjassa sijoilla 8-12 olevat joukkueet ovat hävinneet hallitsevalle mestarille yhteismaalein 18-62.
- Classicin ykköskenttä on tehoillut vaatimattomasti noin 100 tehopistettä ja tehnyt 53 maalia. Koovee on tehnyt yhteensä vähän vähemmän, Kooveen päävalmentaja Jani Perkonmäki täräyttää.

Joukkuepeli, nöyryys, paikallispeli

Mustasta huumorista huolimatta kirvestä ei heitetä kaivoon ennen kuin ottelu on pelattu, ja naisten edustus lähtee hakemaan onnistumisia laajalla ryhmällä. Perkonmäki korostaa erityisesti yhdessä onnistumista ja nöyryyttä. Ennakkoluulottomuutta haetaan erityisesti antamalla nuorille pelaajille paikkoja esitellä osaamistaan.

- Joukkuepeli avainsana. Peitot kuntoon, nöyrä keskialueen puolustus ja tiivis paketti omassa päässä ovat ehdoton edellytys onnistumiselle. Taas kerran nopeat suunnanmuutokset on saatava toimimaan. Maalipaikkoja varmasti saadaan, mutta ne on todella hyödynnettävä.

Paikallispelit ovat keskimääräistä arvaamattomampia. Classic on kovassa kunnossa ja selkeä ennakkosuosikki, mutta Kaukajärvellä pulssi voi kohota tavallista enemmän niin kentällä kuin katsomossakin. Yleisölle tarjolla on kiihkeän paikallispelin lisäksi kirpputori kello 14-18 sekä arpajaiset, joissa palkintona on 400 euron arvoinen FlagHunt-ulkoilmastrategiapeli. Arvan hinta on kaksi euroa.

Toiveet korkealla Erää vastaan

Erä III on ollut sarjassa ehkä odotettuakin vakuuttavampi. Mosanmäellä tehtiin maaleja vuorotellen, mutta Koovee ei pystynyt käyttämään päätöserässä tasoittavaa vuoroaan. Siinä missä Classic on ollut paikoin jäätävän ylivoimainen, on Erä III pelannut selvästi tasaisemmin. Myös joukkue on materiaaliltaan tasaisen vahva. Pisteitä sillä on yli tuplasti Kooveeta enemmän, joten ennakkosuosikki ei tässäkään ottelussa jää arvailujen varaan.

Mutta ei niitä otteluita nimilistoilla voiteta - pystyykö Koovee vielä parantamaan syksyn ottelusta kotikentällään? Runsaslukuisen yleisön tuki ei olisi tässäkään yrityksessä pahitteeksi.
- Nimekäs ryhmä tietää jälleen töitä oman pään tilkitsemisessä. Pelaavat varmasti laajalla materiaalilla myös Kooveeta vastaan. Iso asia on saada pallollinen maltti kuntoon. Hereillä täytyy olla heti alusta alkaen, Perkonmäki muistuttaa.

Yksi merkittävä tekijä on se, että Erä III:lla ei ole lauantaina ottelua. Keskiviikkona tuli 2-1-voitto Tiikereistä. Kooveessa vire on ollut ennen kovaa kotiviikonloppua positiivinen. Viime aikoina hyvään vauhtiin päässeistä pelaajista päävalmentaja Perkonmäki nostaa esille erityisesti Piia Niemen ja Jetta Uotilan. Myös tilastot kahden viikon takaa tukevat tätä kommenttia, sillä Uotila teki silloin kahdessa ottelussa tehot 2+1 ja Niemi 1+1.
- Oma tekeminen on mennyt treeneissä eteenpäin, ja toiveet ovat korkealla myös pisteiden suhteen. Piia ja Jetta ovat olleet viime aikoina todella hyviä niin treeneissä kuin peleissäkin.

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.